Šalke sve gori, Nastasić i društvo tonu u Cvajtu posle "pokera" Borusije

Šesti vezani poraz u Bundesligi za posrnulog velikana

  • 0
Matija Nastasić, Šalke

Foto: Tanjug-AP

Fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha pobedili su na svom terenu ekipu Šalkea sa ubedljivih 4:1 u utakmici 9. kola Bundeslige.

Čuvenim "Ždrepcima" je ovo bila četvrta pobeda u šampionatu Nemačke i trenutno su sedmi na tabeli sa 15 bodova, dok je Šalke nastavio sa očajnim partijama - doživeli su šesti poraz i zauzimaju poslednju poziciju na tabeli sa samo tri osvojena boda.

Domaćin je poveo u 15. minutu golom Florijana Nojhausa. Međutim, samo pet minuta kasnije Šalke dolazi do izjednačenja preko Benita Ramana, ali slaba uteha. Borusija je već do poluvremena ponovo stigla do vođstva. Oskar Vent je bio strelac u 36. minutu, pa se na odmor otišlo sa vođstvom domaćina od 2:1.

U drugih 45 minuta je ekipa koju sa klupe predvodi Marko Roze dodatno pojačala ritam i stigle do sigurnog trijumfa. Markus Tiram je u 52. minutu povećao prednost Menhengladbaha na 3:1, da bi konačan rezultat meča postavio Hanes Volf u 80. minutu.

Borusija iz Menhengladbaha u narednom kolu gostuje u Frajburgu, dok Šalke dočekuje Bajer iz Leverkuzena, sa malim izgledima da promeni svoju sreću.

Sve miriše na onu sezonu kada je posle nekoliko godina u donjem delu Hamburger SV ispao u Cvajtu, Šalke po dešavanjima u timu i klubu, podseća na njih.

Matija Nastasić je odigrao svih 90 minuta očigledno loše za goste iz Gelznekirhena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA