≫ 

Ovako se svet oprostio od Maradone: Nejmar se poklonio Dijegu, živo "M" na centru Velodroma...

Ikona fudbala ispraćena je kako i dolikuje

  • 0
Oproštaj od Maradone Foto-montaža: Tanjug/AP, Twitter ESPN/CABJ_English

Teško je prevaliti preko usta tužnu činjenicu - Dijega Maradone više nema...

Fudbaleri, klubovi, nažalost ne i navijači, makar to nisu radili na stadionima gde ne mogu da borave, u subotu su se širom sveta opraštali od velikog, za mnoge i najvećeg fudbalera koji je kročio na veliku scenu.

Napustio nas je Maradona, ali sećanje da takvu veličinu, na njegovo fudbalsko nasleđe nikad neće prestati da bledi, jer ono što je dao najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, taj vic i klasu, tu emociju, ostaće da plamti "za vjeke vjekova".

Zato su, u slavu Maradone, gotovo sve utakmice igrane ove subote, a i u nedelju će biti ista slika, trenutke posvetili sećanju na počivšeg asa.

Ovako su fudbaleri Pari Sen Žarmena ispratili Maradonu... Embape i Nejmar sa majicom legende i porukom "zbogom, desetko".

kilijan embape Foto: Tanjug/Ap

Ovako je Maradonin zemljak Dario Benedeto iz Marselja proslavio gol protiv Nanta...

Argentinski Rasing iz Avelanede je ogromnom porukom preko čitave tribine poslao poslednji pozdrav Maradoni.

Fudbaleri Marseja i Nanta su pre pomenutog meča, telima formirali slovo "M" na centru igrališta, i sudije su im se pridružile, u znak sećanja na Maradonu. Na jednoj od tribina "Velodroma" je bila postavljena "šetalica" sa likom Maradone.

U Italiji, Benevento i Juventus su u čast velikana stali sa igrom u 10. minutu, simbolično, da odaju počast argentinskoj legendi.

Daleko je Maradona prevazilazio okvire fudbala, imao je poštovaoce i u svetu ragbija, a evo kako su igrači Novog Zelanda, pre meča sa Argentinom, obeležili odlata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA