Kako je Zvezda umalo "pogurala" Maradonu u Marsej: Te 1991. godine, odlučili su bizarni detalji

Marsej je posle poraza u finalu KEŠ tražio dodatnu oštricu u napadu, a prelomile su sitnice posle najvećeg uspeha srpskog fudbala, da "bog" ove igre ne ode u Olimpik

  • 8
Dijego Diego Maradona Foto: Tanjug/AP

Gotovo svi znaju za čuvene penale kojima je Darko Pančev stavio tačku na Kup evropskih šampiona 1991. godine.

Crvena zvezda je tada osvojila jedini evropski klupski trofej u elitnom takmičenju u Bariju, u Tokiju je postala i prvak sveta, a Marsej je, sa svim asovima morao da čeka narednu priliku.

Toni Kaskarino, nekadašnji brtanski napadač ispričao je manje poznate činjenice u vezi sa tim koliko je Dijego Maradona bio blizu prelaska u Francusku u to vreme.

- Dolazio je u Marsej na pregovore. Kad je napuštao Napoli 1991, gde je proveo sedam godina, bio je u Olimpiku i pričao sa predsednikom kluba o prelasku. Bio je u kancelariji sa svitom od još 30 ljudi, ali je zahtev bio toliko nemoguć da nisu mogli da izađu u susret. Stvarno su hteli da dovedu Maradonu - rekao je Toni Kaskarino, a preneo je TalkSport.

Kaskarino je opisao i sličnosti Napulja i Marseja. Maradona je na jugu Italije proveo sedam sezona od odlaska iz Barselone i osvojio je dve titule i Kup, kao i Kup UEFA.

Zato je, s pravom, postao ikona Napolija, ali se već posle pet godina zasitio i posle Kupa UEFA hteo je da ide. Tadašnji predsednik Napolija nije hteo da ga pusti.

- Marsej je vrlo sličan Napoliju, žestoko mesto, ljudi su ludi za fudbalom i postoji taj osećaj. Dakle, bio je u klubu, ali do dogovora nije došlo. To je bilo 1991. tri godine pre nego sam ja došao u Olimpik - kaže Kaskarino.

Žao mu je što nije imao priliku da u Olimpiku zaigra s Maradonom, kome su posle 1990. godine i Svetskog prvenstva u Italiji, počeli da se gomilaju problemi sa zakonom.

- Umalo smo igrali zajedno, Maradona i ja napred. Mislim da bih mu samo spuštao loptu, zaista. Iz onoga što sam čuo, sve se svodilo na sitnice u vezi sa ljudima koji su ga pratili, plaćanjem njih i koliko - dodao je engleski igrač. Kaskarino i istakao da je Dijegova karijera bila jedan veliki rolerkoster.

- Uvek je bio ekstreman, sve u vezi sa njim je bilo takvo, ali voleo sam da ga gledam kako igra jer je jedan od najvećih svih vremena, to niko ne može da dovede u pitanje - zaključio je Toni.

Umesto u Marsej, Maradona je otišao u Sevilju gde je proveo sezonu da bi karijeru 1997. završio u Boki Juniors. Zanimljivo je da je Marsej i bez njegove pomoći osvojio titulu prvaka Evrope samo dve godine posle finala sa Crvenom zvezdom.

Zvezda je u transu – pao je Gent usred Belgije, obezbeđeno je evropsko proleće, i Rad, jedna od najslabijih ekipa u Superligi, večeras (19.00) na Marakani nema čemu da se nada. Kvota na Sigurnu pobedu (pobeda bez primljenog gola) Zvezde je 1,72. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda – Rad.

Mnogi smatraju da Sautempton igra najlepši fudbal u Premijer ligi, a danas (15.00) mu u goste stiže Mančester Junajted, koji bolje igra u LIgi šampiona nego u domaćem prvenstvu. Kvota na keca je 3,50, iks je 3,45, a dvojka 2,10, dok je kvota na 3+ 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Sautempton.- Mančester Junajted.

Odavno duel Čelsija i Totenhema nije imao težinu kao današnji (17.30). I jedni i drugi pokazali su da su legitimni kandidati za titulu, dobro igraju, a biče to i duel starih znanaca Frenka Lampard ai Žozea Murinja. Kvota na Čelsi je 2,20, iks je 3,45, a dvojka 3,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi – Totenhem.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    29. novembar 2020 | 09:21

    Auuuuu koji spinovi. Jos cemo uskoro da citamo kako je FMP imao uticaj na odluku Jordana da produzi karijeru u Bulsima i osvoji jos nekoliko prstenova...

  • bg

    29. novembar 2020 | 09:49

    Hahahahah

  • Miki rubiroza

    29. novembar 2020 | 12:24

    Kao prvo ovo je novinarski tekst i ne znam kakva su to "ciganska posla" i kakve veze mi cigani imamo sa ovim tekstom,osim sto smo vam i mi i Zvezda stalno u mislima, i ne postoji vest o Zvezdi da je Grobari ne komentarisu.... A sto se tice univerzuma samo da smo sto dalje od tog vaseg....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA