Sve što treba da znate o meču Zvezda - Rad: Dugo niste videli ovakvu startnu postavu crveno-belih

Dejan Stanković ne može da računa na nekoliko važnih igrača, a nekolicinu će i da odmori posle napora u Gentu

  • 17
Ričmond Boaći, Milan Pavkov, FK Crvena zvezda

Foto: MN Press

Crvena zvezda u nedelju od 19 časova igra protiv Rada meč 16. kola Superlige na svom stadionu. Crveno-beli u dobrom raspoloženju čekaju meč posle evropske pobede u Belgiji, koja im je najverovatnije donela evropsko proleće, ali će biti oslabljeni neigranjem nekoliko važnih igrača koji se još nisu oporavili, a neke će Dejan Stanković da odmara za meč protiv Hofenhajma, koji je na programu već u četvrtak.

Ovo su najvažnije činjenice i informacije o meču Crvena zvezda -  Rad.

Gde se igra i ko prenosi meč?

 

Meč je na programu u nedelju od 19 časova na stadionu Rajko Mitić, a TV prenos je na Arena sport 1.

Nema publike

 

Zbog pandemije korona virusa i dalje nema publike na srpskim stadionima i tribine Marakane će biti zatvorene za ovaj gradski derbi, koji uvek donosi i veliki navijački rivalitet.

Ko sigurno ne igra?

 

Zvezda na meču protiv Rada ne može da računa na Kangu, Kataija i Gobeljića koji su povređeni, kao i na Milana Rodića, koji još nije dobio negativan test na korona virus. Stanković će malo rotirati, kako bi odmorio neke od nosilaca koji su iznali veliki napor na meču protiv Genta, kako bi mogli već za Hofenhajm u četvrtak da budu sveži. Odmor bi trebalo da dobiju Dijego Falćineli, Mirko Ivanić i Njegoš Petrović, dok bi u napadu u tandemu mogli da zaigraju Milan Pavkov i Ričmond Boaći od starta.

Rad će takođe biti u problemu, jer prvi trener Milan Milanović ima korona virus i neće biti u mogućnosti da vodi meč. Umesto njega to će raditi njegov asistent Slađan Nikolić. Takođe, zbog dogovora o pozajmici, u konkurenciji za meč sa Zvezdom neće biti Martina Novakovića.

Ko sudi?

 

Andrija Stojanović

Foto: MN Press

Glavni arbitar meča je mladi Andrija Stojanović (30), koji je prošle sezone debitovao u Superligi Srbije. Zvezdi je ove sezone sudio u pobedi nad Voždovcem od 6:0 na Marakani. Ove sezone je sudio na pet utakmica Superlige, pokazao je 12 žutih kartona, jedan crveni i jedan penal. Njegovi pomoćnici biće Miloš Karadžić i Dragan Peranović, a četvrti sudija je Srđan Jovanović.

Ko je favorit po kladionicama?

 

Kvota na Zvezdu je 1.07, na remi 13, a na dvojku čak 25. Kvota na Sigurnu pobedu (pobeda bez primljenog gola) Zvezde je 1,72. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda – Rad.

Međusobni skor:

 

Zvezda ima mnogo bolju tradiciju protiv Građevinara. Crveno-beli su u nererovatnom nizu od novembra 2014. godine, pošto su od tada nanizali 12 uzastopnih pobeda protiv tima sa Banjice uz gol razliku 29:5.

Forma timova:

 

Zvezda ima sedam uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, uključujući i tri u Ligi Evrope, a poslednji trijumf na gostovanju Gentu najverovatnije joj je obezbedio i evropsko proleće. Zvezda u Superligi ima lidersku poziciju sa 41 poenom, uz skor od 13 pobeda i dva remija, dok je Rad na 18. mestu u zoni ispadanja sa 12 bodova i skorom od 4 pobede i 10 poraza. Rad je sezonu počeo sa pet vezanih poraza, ali su od tada na narednih 10 utakmca u svim takmičenjima imali 5 pobeda i 5 poraza, pa su donekle popravili formu. Poslednja pobeda izvojevana je na gostovanju Bačkoj od 1:0 u 14. kolu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Reč aktera

 

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde:

- Fizički smo se dosta potrošili u Belgiji, uz to postoji i emotivno i psihološko pražnjenje. Imali smo kiks protiv Javora u jednoj sličnoj situaciji, tako da znamo šta nam je činiti. Pristup je veoma bitan, na tome svakodnevno radimo, jer kada je pristup pravi onda će i rezultat doći. U nekim situacijama igra ne može da bude briljantna posle ovakvog ritma, ali je bitan rezultat, razmišljamo samo o osvajanju nova tri boda - rekao je trener Zvezde.

Branko Riznić, fudbaler Rada:

Prethodnih dana imali smo kadrovskih problema zbog koronavirusa. Ima igrača koji još nisu stopostotno spremni, ali moraćemo bez njih. Bez obzira na izostanke i nesporan kvalitet rivala, verujemo u pozitivan rezultat. Moramo ući u meč bez prevelikog respekta, iako idemo u goste najkvalitenijoj ekipi u Srbiji - rekao je vezista Građevinara uoči meča.

Očekivane startne postave:

 

Zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Eraković, Sanogo, Nikolić, Spiridonović, Gavrić, Pavkov, Boaći

Rad: Kahriman, Stojanović, Đorić. Stojsavljević, Ciger, Busnić, Trninić, Živković, Riznić, Damjanović, Jovanović

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    29. novembar 2020 | 13:24

    Idemo zvezdo na tri fronta podrška direktoru terziću napred zvezda...

  • Laki Lu

    29. novembar 2020 | 13:43

    Bocko dogovoreni smo. Ti padas, ja sviram pa da napokon skines mrak od godinu dana :)

  • Olimdar

    29. novembar 2020 | 11:52

    Kome vi solite pamet pa Zvezda da izadje sa petim sastavim pošto ima 120 fudbalera ona ladno pobedjuje. Kome još nije jasno Dok je Terzića i Duha Zvezda uvek pobedjuje. Nema rizika Duh je rekao samo kada je Zvezda jaka narod bolje živi. Zato u nove pobede dok u Srbiji ne budu promene!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA