≫ 

Muk i u Srbiji zbog Dijega: FIFA poslala dopis u FSS, zastave na pola koplja

Bilo je očekivano, jer je jedna od najvećih legendi fudbala izgubila životnu bitku

  • 4
FK Vojvodina - FK Crvena zvezda

Printskrin: TV B92/EON

Dijego Armando Maradona preminuo je u Argentini u sredu i sahranjen je u Buenos Ajresu od posledica srčanih komplikacija.

Tim povodom, pojedine lige poput španske su već održale minut ćutanja pred početak mečeva, isto je bilo i u Ligi šampiona, a isto ćemo videti i u Superligi Srbije.

U FSS je stigao dopis iz FIFA kojim se traži da se članice krovne svetske fudbalske organizacije ispoštuju Maradonu na prepoznatljiv način.

- Fudbal je 25. novembra 2020. godine izgubio jednu od najvećih ikona, Dijega Armanda Maradonu. Svuda po sveu se oseća snažan gubitak zbog preranog odlaska istinske fudbalske legende. Nije preterivanje reći da fudbal neće biti isti bez njega. Zauvek ćemo biti zahvalni za ono što je dao našem sportu i veoma će nam nedostajati - navodi se između ostalog u dopisu FIFA dostavljenom srpskom savezu.

- U čast Dijega Maradone kao i u ime solidarnosti sa njegovom porodicom i svima koji su ga toliko voleli, zastave u sedištu FIFA su u na pola koplja, a FIFa poziva organizatore svih takmičenja da održe minut ćitanja na svakoj fudbalskoj utakmici tokom vikenda ili prvom narednom prilikom - navode iz FIFA.

 

Video: Fudbaleri FK Vojvodina i FK Proleter odali poštu preminulom Maradoni minutom ćutanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    29. novembar 2020 | 14:17

    Pola za Dijega, pola za zvezdino namestanje i taman moze da se spusti zastava do kraja i zakljuca sve

  • FANTOM

    29. novembar 2020 | 14:43

    Zamolio bih bivšeg reprezentativca Jugoslavije Dragoljuba Brnovića da Maradoni spusti i zastave na pola koplja kao što mu je spustio rampu i strpao ga u mali džep 1990. na svetskom prvenstvu u Italiji. Bilo 0:0 , a onda po običaju koji su podelili za budućnost i nasleđe naši promašili jedanaesterac u penal seriji. Živ bio Dragoljube.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA