≫ 

Maradonin doktor optužen zbog smrti Dijega: Policija izvršila raciju u njegovoj kući i bolnici

Tužilaštvo reagovalo po svedočenju Maradoninih ćerki

  • 36
Dijego Maradona, Leopoldo Luke Foto: Profimedia/AFP

Čovek koji je o poslednjeg dana bio odgovoran za zdravlje počivše legende Dijega Maradone, hirurg Leopoldo Luke, nalazi se pod istragom tužilaštva zbog, kako su naveli argentinski mediji, nemara i propusta u lečenju fudbalskog velikana.

Istraga je pokrenuta nakon svedočenja Maradoninih ćerki Dalme, Jane i Đanine, tužilaštvo je reagovalo nalogom za policiju da izvrši racije na dve adrese na kojima Leopoldo Luke najčešće boravi - u klinici gde radi i u kući.

Lokalni mediji javljaju da je čak 60 policajaca bilo angažovano u ovoj akciji na pomenute dve lokacije, gde su od Lukea konfiskovana sva dokumenta koja bi mogla da posluže kao dokaz u istrazi.

Luke će se u toku dana, ili u ponedeljak, pojaviti pred sudom gde će odgovarati za nemar i propuste u procedurama posle otpuštanja Maradone nakon operacije glave kojom je on lično rukovodio u klinici u Buenos Ajresu.

Lukeu se stavlja na teret da nije sproveo sve potrebne procedure prilikom otpusta Maradone iz bolnice, da je njegov nemar i doveo do toga da Dijego nije imao adekvatnu i brzu medicinsku pomoć kada mu je pozlilo.

Tužilaštvu će kao dokaz poslužiti i poziv Lukea hitnoj pomoći kada mu je javljeno da je Maradoni loše. Kako je pre dva dana objavio argentinski portal "El Dia", tokom kratkog razgovora Luke sagovorniku iz hitne pomoći nije pomenuo da je hitna intrvencija potrebna Dijegu Maradoni nego muškarcu od 60 godina.

Leopoldo Luke nije bio uz Maradonu u trenutku smrti velikana.

Pitanja na koja će Luke morati da da odgovore su: da li je Maradona imao propisno ispunjenu otpusnu listu? Zašto doktor specijalista nije boravio sa Maradonom u kući 24 sata? Da li su se u kući nalazili adekvatni lekovi? Da li je do kraja poštovan medicinski protokol? Zašto nije bilo defibrilatora u kući? Da li je Maradonino stanje praćeno u satima pred smrt?

Video: Tuča policije i naroda, Argentina plače...Neverovatne scene pred kovčegom Maradone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    29. novembar 2020 | 16:42

    Po ovome iz teksta ispada da je Hitna samo "Hitna" ako je u pitanju javna licnost.. Kriv doktor sto je rekao da je pomoc potrebna muskarac u od 60 godina a ne Maradoni.. Znaci neki tamo smrtnik zasto bi se cimali, doci ce kad im se bude dolazilo...

  • Hirurg

    29. novembar 2020 | 15:27

    Kao da se desava u Srbiji. Neko mora da bude krivac, zrtveno jagnje za siroke narodne mase...

  • Budak

    29. novembar 2020 | 15:31

    Pitam se da je neko drugi u pitanju da li bi se ovolika pitanja postavljala, svaka čast Maradoni i neka mu je laka zemlja...!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA