≫ 

Partizan pregazio TSC u Senti, crno-beli dali dva gola za minut, blistao Holender

Crno-beli pitanje pobednika rešili na isteku sat vremena igre

FK TSC, Partizan

Foto: partizan.rs

Partizan je upisao nova tri boda u Superligi Srbije i to tako što je slavio na tešom gostovanju TSC sa ubedljivih 4:0, ali crno-bele i stručni štab na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem više treba da raduju pristup tima i uspon forme, koja je kulminirala ubedljivom pobedom. Golove za tim iz Humske su postigli Filip Holender (dva), Sejduba Suma i Takuma Asano.

Da su imali samo malo više koncentracije, strpljenja, pa i umešnosti u poslednjoj trećini terena, fudbaleri Partizana su već u prvih 45 minuta mogli da reše utakmicu u Senti i nastavak protiv TSC odrade rutinski.

Ipak, sve se svelo na jedan gol i nekoliko dobrih prilika, koje su dolazile kao plod angažovane, čvrste igre crno-belih, pre svega u defanzivnim zadacima celog tima, počevši od najisturenijeg Filipa Holendera, agresivnog manevra sa sjajnim Aleksandrom Šćekićem, do poslednje linije, kojoj je praktično ostajao lakši deo posla.

Silovito su gosti iz Beograda ušli u meč, zapretili već na početku preko Holendera (šut u Filipovića), pokušavajući daprimene recept iz Gornjeg Milanovca, gde su praktično “davili” pritiskom Metalac skoro 80 minuta.

Taj prvi nalet, u kome se izrodila i prilika Filipa Stevanovića, posle soloprodora, TSC nekako odbio, uspeo da pomerili linije posle 15-tak minuta ka sredini terena, međutim, tim Zoltana Saboa nije imao rešenje u organizaciji igre, jer čak i kada bi probio prvu liniju odbrane Partizana, posle drugog ili trećeg pasa, Šćekić i Saša Zdjelar su lako neutralisali prenosnu loptu, dobijali gotovo svaki duel i omogućavali gostima brz kontraudar.

Upravo je na taj način Partizan i došao do vođstva, pošto je u 23. minutu prekinut napad TSC, a potom je usledio dubinski pas Šćekića za Holendera. Napadač koga kasi izuzetna brzina je lako dobio “trku” sa Goranom Antonićem, a potom gurnuo loptu ispod istrčalog golmana Filipovića – 0:1.

Upravo je Antonić i tri minuta kasnije “spakovao” još jedan zicer crno-belima, pošto je visoku loptu nekontrolisao skrenuo ka svom golu i izbacio Asana samog pred golmana Filipovića. Japanac je sve uradio školski, obišao čuvara mreže, ali je otišao suviše ukoso i promašio praznu mrežu slabijom levom nogom.

Ubrzo se Asano ponovo našao u prilici, posle pasa Zdjelara, no, ovoga puta je izblokiran u poslednji čas, dok je u nastavku napada, posle kornera, Vujačić šutirao glavom preko gola.

U smiraju prvog dela, TSC se nekako oslobodio pritiska i imao nekoliko solidnih akcija, ali i dva dobra pokušaja preko Milićevića, koga je u oba slučaja lako neutralisao golman Vlafdimir Stojković.

FK TSC, Partizan

Foto: partizan.rs

Nastavak je počeo nešto otvorenije sa obe strane. TSC je nameravao da se golom rezultatski vrati u meč, crno-beli, pak, u tome videli priliku da kazne rivala i u toj uvodnoj fazi su obe ekipe imale po dobru priliku. Asano je nastavio seriju promašaja, dok je na drugoj strani Lukićev prodor i udarac zaustavio Stojković.

Partizan je tada pojačao ritam i počeo da plete mrežu ispred gola TSC koja će ubrzo doneti dobru priliku Šćekiću (šut pored gola), ali i niz akcija usled kojih je gol Filipovića visio u vazduhu.

Ključ svega je ipak Stanojevićeva dvostruka izmena u 60. minutu. Tada su Natha i indisponiranog Stevanovića zamenili Jojić i Suma, koji je u 120 sekundi “otvorio” odbranu domaćina kao sef.

FK TSC, Partizan

Foto: partizan.rs

U 61. minutu veliki posao je obavio Holender, koji je primirio dugi pas, a potom majstorski gurnuo loptu Sumi iza leđa odbrane, što je Gvinejac rešio na svoj način – bocnuo je loptu pored Filipovića i pogodio dalji ugao – 0:2.

Koliko je taj gol “isekao” TSC najbolje svedoči i činjenica da su domaćini pogrešili prilikom izvođenja lopte na centru. Suma se prikrao, oduzeo loptu, a potom uzvratio Holenderu asistencijom za – 0:3.

I četvrti gol su u dobroj meri pripremili Holender i Suma, prvi pošto je umakao čuvarima na boku, poslužio Gvinejca, koji se intom tela oslobodio čuvara, šutirao i pogodio jednog igrača TSC na gol-liniji, da bi Asano sve ispratio i prikucao loptu u mrežu – 0:4.

FK TSC, Partizan

Foto: partizan.rs

Nije Partizan stao ni posle toga, čuo se i Stanojevićev glas da tim nastavi u istom ritmu, pa je malo nedostajalo da Asano u dve situacije pogodi mrežu. Japanac je imao veliku želju. Ali ga gol naprosto nije hteo.

U smiraju, trener crno-belih je pružio priliku i mladim igračima Čoliću i Štuliću, ne bi li još malo iskuslili superligaški “barut”...

FK TSC - FK PARTIZAN 0:4

(Holender 23, 61, Suma 61, Asano 71)

TSC: Filipović – Santrač (Tomanović 46), Babić, Antonić, Varga – Santrač, Milićević - Tumbasević, Zec, Stanojev – Lukić.

Partizan: Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – F. Stevanović (Jojić 61), Natho (Suma 61), Asano (Čolić 74) – Holender (Štulić 74)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PFC

    29. novembar 2020 | 18:42

    Samo gani komentarisu

  • NUSKNVP

    29. novembar 2020 | 18:38

    Pazi ciganske komentare....IPAK SE PLASITE!!!

  • Cure

    29. novembar 2020 | 16:37

    Morace Tsc da ix pusti vidi se i po sastavu jer nema od starta 2 najbolja igraca Duronjica i Siladjija..Makar i na silu neki penaltizan nevidljivi kao po obicaju kad je teskoo..xexexee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA