≫ 

Zvezda silna protiv Rada: Sporan gol i 2 nedosuđena penala obeležili meč na Marakani

Crveno-beli do prednosti stigli nakon što je Pavkov igrao rukom, ali je domaćin oštećen i za dva šuta sa bele tačke

FK Crvena zvezda - FK Rad

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su svoj 14. trijumf u ovogodišnjem šampionatu, pošto su u 16. kolu Superlige Srbije bez većih problema savladali Rad rezultatom 3:0 (2:0)!

Ako možemo izdvojiti nekoga kao junaka ovog trijumfa crveno-belih, onda je to svakako Srđan Spiridonović koji je upisao gol i asistenciju. Krilni napadač prethodno je uposlio Ričmonda Boaćija u 41. minutu, da bi i sam pogodio u 59. Strelac prvog gola za domaćina bio je Milan Pavkov u 17. minutu.

Taj gol Pavkova definitivno će se pamitit kao jedan od onih spornih s obzirom na to da je gorostasni napadač pre istog sam sebi asistirao rukom, ali vredi pomenuti i da je Zvezda u 24. minutu dvostruko oštećena kada je glavni sudija meča Andrija Stojanović u samo 30 sekundi mogao da svira dva penala za crveno-bele.

I Gavrić i Spiridonović su se našli na zemlji posle duela sa igračima Rada, usporeni snimci su pokazali da je kontakta evidentno bilo, ali se pištaljka Stojanovića nije čula ni u jednoj situaciji.

Zvezda je malo pre tih spornih situacija mogla do drugog gola preko Gavrića čiji šut sa distance je ukrotio Kahriman. Isti igrač je probao i u 39. minutu i ponovo je iskusni čuvar mreže izašao kao pobednik.

Međutim, dva minuta kasnije Kahriman je morao da vadi loptu iz mreže po drugi put. Spridonović je odlično probio po desnoj strani, ubacio u kazneni prostor gde se našao Boaći, a ovaj je postigao prvi gol posle taćno godinu dana. Podsetimo, Boaći je na zvaničnim mečevima poslednji put bio strelac u novembru 2019. na meču Kupa protiv Mačve.

Zanimljiva slika viđena je u samom finišu meča, kada je Zvezda napadala, a Rad se branios a svih 11 igrača u kaznenom prostoru. Na kraju su i uspeli u tome, iako su crveno-beli bili blizu da po treći put igorze Kahrimana.

Ako je neke dileme što se tiče pobednika i bilo, ona je rešena u 59. minutu kada je Spiridonović golom krunisao svoju sjajnu partiju. Prethodno je Rad preko rezerviste Trifunovića pogodio prečku Borjanovog gola u 52. minutu.

Zvezda kao da je stala posle tog trećeg gola! Dejan Stanković je do 76. minuta iskoristio svoh pet izmena, a najupečatljivije je svakako da je svoj debi u seniorskom timu upisao Marko Lazetić koji ima 16 godina i deset meseci. Mogao je i do gola u 87. minutu, ali su ga u tome sprečili Kahriman i stativa.

FK Crvena zvezda - FK Rad

Foto: MN Press

Lazetić je u igru ušao zajedno sa Krstovićem, i to umesto Boaćija i Pavkova, a vredi pomenuti da su crveno-beli meč završili sa sedmoricom bonus igrača. Utakmicu su počeli Eraković, Nikolić i Gavrić, dok su u nastavku ušli Petrović, Radulović i pomenuti Krstović i Lazetić.

Zvezda sada ima 44 boda i i dalje je devet koraka ispred u odnosu na Partizan. U narednom kolu gostuju Zlatiboru u Užicu 6. decembra, ali prethodno će protiv Hofenhajma u četvrtak pokušati i zvanično da overe plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

FK CRVENA ZVEZDA - FK RAD 3:0 (2:0)

(Pavkov 17, Boaći 41, Spiridonović 59)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić (Radulović 60) Degenek, Pankov (Milunović 60),, Eraković, Sanogo (Petrović 60), Nikolić, Spiridonović, Gavrić, Boaći (Lazetić 80), Pavkov (Krstović 76)

Rad: Kahriman, Stojanović, Đorić, Stojisavljević, Ciger, Busnić, Trninić, Živković, Riznić, Damjanović. Jovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    29. novembar 2020 | 20:02

    Zvezda sa kojim god timom da igra, ona samelje protivnika... Dominacija...

  • Trangefranger

    29. novembar 2020 | 21:28

    glodari sa kim igrate sredinom sledece nedelje u evropi😂💯✌️

  • Ogi

    29. novembar 2020 | 21:54

    I neka nisu svirali penale. Nikad u domacem prvenstvu da nam ne sude penale zato sto je Zvezda nadmocna, da ne placu oni sto ih boli od kad postoje a uvek su bili inferiorni i bez slave prave. Zvezda je tradicija , ime i prosto pripada i kad ne igra dobro velikima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA