Minut tišine koja razara: Ovako se Napoli poklonio svom kralju pre meča sa Romom

I Napoli je priredio oproštaj za svog velikana

  • 0
Maradona

Foto: Twitter/SSC Napoli

Oprostio se čitav svet od Dijega Maradone, red je došao i na njegov voljeni Napoli, klub njegovog života, klub kome je dao celog sebe, kažu mnogi i klub koji mu je "došao glave".

Kako bilo, Dijego i Napulj su jedno, da nije bilo Maradone ne bi bilo ni evropske slave južnjaka, ni titula u seriji A protiv moćnih timova sa severa - a to "ludi" napuljski živalj ne zaboravlja.

Zato je Maradona za sve Napolitance, i za aktuelnu generaciju fudbalera, rečju - kralj!

Taj transparent je i stajao ispod velikog platna sa likom legende fudbala na jednoj od tribina stadioan "San Paolo" pre meča sa Romom, stadona koji bi u najskroije vreme mogao da bude preimenovan u - Dijego Maradona.

Kapiten Napolija Lorenco Insinje je položio cveće i poklonio se ispod velikog platna i poruke, a onda se priključio ostalim akterima utakmice na terenu, zajedno su minutom ćutanja, nekako najtežim minutom ćutanja od svih za Maradonu, odali počast za velikog Dijega.

 

San Paolo ovih dana...

san paolo

Foto: Tanjug/Ap

Podsetimo da su fudbaleri Napolija, u slavu Maradone, protiv Rome igrali u dresovima nalik argentinskim, sa plavo belim prugama - zbog ikone kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA