≫ 

Napoli pregazio Romu na oproštaju od Maradone, i šal Zvezde ispred stadiona u Napulju

Napolitanci nisu imali milosti prema Vučici - 4:0

  • 2
FK Napoli - FK Roma Foto: AP/Tanjug

Napoli je zasijao u "derbiju Sunca", pregazio je Romu rezultatom 4:0 (1:0), i  to u najznačajnijem trenutku za klub - na oproštaju od legendarnog Dijega Armanda Maradone!

Sve je u Napulju bilo u znaku oproštaja od velikog Dijega! Veliki transparent na kom je pisalo "kralj", stadion Sao Paolo se večeras prvi put zvanično zvao "Dijego Armando Maradona - Sao Paolo", što je potvrdio i gradonačelnik Napulja, dok je kapiten Lorenco Insinje položio cveće i poklonio se El Pibeu pre nego što je viđen najtužniji minut ćutanja.

A upravo je Insinje bio strelčac prvog gola za Napolitance. Bilo je to iz slobodnog udarca u 31. minutu, i to na Maradonin način. Naravno, gol je posvećen upravio Dijegu i otuda i ne čudi što je Insinje posle istog držao dres a brojem deset.

Insinje je bio asistent i kod drugog gola Napolitanaca koji je dao Ruiz u 64. minutu, da bi se i Dris Mertens u 81. upisao u strelce. Konačan rezultat postigao je Politano u 86. minutu.

Napoli se posle ovoj trijumfa izjednačio sa Romom po broju bodova na tabelu, jer sada oba tima imaju 17 koliko i Juventus. Podsetimo, prvi je Milan sa 23 boda.

Vredi pomenuti i to da je ispred stadiona, gde su se prodavala obeležja Napolija najviše posvećena Maradoni, pojavio i šal Crvene zvezde koja je u novembru 2018. igrala Ligu šampiona u Napulju.

Fotografije možete pogledati ovde:

U nastavku pogledajte i golove sa ovog meča:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AR

    29. novembar 2020 | 22:57

    Nije sve crveno-belo zvezda!

  • Miksi

    30. novembar 2020 | 19:56

    Poslednji Pozdrav ➡️Kudravom Gaučosu !!! najveći i nikada ponovljivi - DIEGO ARMANDO MARADONA !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA