≫ 

Mesi i Barsa kažnjeni zbog proslave Maradone: Evo koliko će morati da plate zbog poteza Argentinca

Pravila su jasna...

  • 5
Lionel Mesi, Dijego Maradona Foto: Guliver/David Ramos/Getty Images

Kažnjavanjem Lionela Mesija žutim kartonom, glavni sudija Mateu Lahoz pokvario je njegovu divnu posvetu preminulom Dijegu Maradoni. Međutim, to nije jedina kazna zbog Mesijevog iskazivanja poštovanja pokojnom velikanu pošto će i Barselona takođe biti kažnjena zbog poteza kapitena.

Mesi je u 73. minutu pogodio je za konačnih 4:0 protiv Osasune, a gol je proslavio tako što je skinuo dres Barselone i ostao u dresu s brojem 10 Njuels Old Bojsa. To je Mesijev matični klub iz njegovog rodnog Rozarija, u kojem je počeo da trenira sa 6 godina i u kojem je ostao do 13. godine i odlaska u Barselonu.

Međutim, nije ovo uradio kao posvetu svom detinjstvu, nego pokojnom Dijegu Maradoni koji je pred kraj karijere jednu sezonu odigrao za Njuels.

Iako je Mesi nakon kratke proslave desetku argentinskog prekrio desetkom katalonskog kluba, glavni sudija mu je pokazao žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Skidanje dresa to po pravilima doista i jeste, ali s obzirom na kontekst i način na koji je Mesi to izveo, ovo je stvarno bilo nepotrebno.

Međutim, Lahoz se strogo držao člana 91. disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Španije, koji se odnosi na proslave na terenu:

- Fudbaler koji nakon što postigne gol ili zbog bilo kog drugog razloga u slavlju podigne dres i ispod njega pokaže bilo kakvu reklamu, slogan, poruku, anagram, akronim ili crtež, bez obzira na njihov sadržaj i svrhu te akcije, biće kažnjen kao počinitelj ozbiljnog prekršaja sa 3.000 evra i upozorenjem. Tu kaznu plaća klub počinitelja ozbiljnog prekršaja - navodi se u odredbi.

Mesi, koji je obukao dres Njuelsa na kojem je zaista bila reklama poznate japanske kompanije, tako je kažnjen zbog zabranjenog oglašavanja, a kaznu će platiti Barselona.

Fulam je u vrlo teškoj situaciji, svi ga vide ga sigurnog putnika za Čempionšip već sad, a posle dva uzastopna poraza večeras (18.30) ide na teško gostovanje Lesteru. Kvota na keca je 1,55, a na kombinazziju 1&3+ 2,25.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA