≫ 

Fudbalerka na minutu ćutanja za Maradonu sela na pod: "Ne poštujem silovatelje i pedofile"

Dapena je ovako privukla pažnju široke javnosti odbijajući da oda počast Argentincu kada ceo svet bruji o njemu

  • 7
Protest fudbalerke protiv minuta ćutnje za Maradonu

Screenshot/Marca

U nedelji za nama videli smo razna odavanja počasti preminuloj legendi Dijegu Armandu Maradoni, ali jedan fudbaler odlučio je da to ne učini. Tačnije, fudbalerka. Paula Dapena, igračica španskog Vijahes Interiasa, protestovala je tokom minuta ćutanja tako što je, za razliku od saigračica sela na travnjak i okrenula leđa.

- Moje saigračice su me pogledale i počele da se smeju, jer su znale da ću to da uradim - započela je Dapena koja je Maradonu nazvala napasnikom.

- Pre nekoliko dana, tada na dan borbe protiv nasilja nad ženama, nismo održavali minut ćutanja za žrtve. Ne želim to da uradim ni za napasnika - rekla je Dapena.

Nakon toga, fudbalerka je iskoristila još žustrije termine i gore optužbe na račun argentinske legende.

- Rekla sam da ću odbiti da odam počast minutom ćutanja za silovatelje, pedofile i napasnike, te da sam morala da sednem na pod i okrenem leđa. Biti igrač, ti moraš prvo biti čovek i imati neke vrednosti veće nego što su njegovo umeće na terenu, a znamo da je imao spektakularne fudbalske kvalitete i talente - zaključila je Dapena.

Dapena je ovako privkula pažnju široke javnosti, ali njen tim je u utakmici nakon tog gesta, poražena sa 10:0 od Deportiva iz Abegonda.

Video: Spiridonović golom krunisao sjajnu partiju protiv Rada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 3003

    30. novembar 2020 | 10:24

    zene i sport, to ne moze da bude dobro..

  • FANTOM

    30. novembar 2020 | 10:45

    Opet ko ne misli kao Srbi ide na stub srama. Srbi nikako da shvate da od njih se niko više ne može popeti na stub srama. U podnožju piše „ za pse i Srbe, molimo podignute nogu.“ Bravo hrabra devojko.

  • Gg

    30. novembar 2020 | 10:11

    Izbaciti je iz fudbala na godinu dana, pa nek vuče smeće

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA