Joakim Lev "preživeo" na klupi Nemačke: Dobio poverenje Saveza da nastavi s projektom koji je počeo

Panceri ne menjaju selektora i daju mu "odrešene ruke" da nastavi sa podmlađivanjem nacionalnog tima

  • 0
Žreb za svetsko prvenstvo u Brazilu, Joakim Lev Foto: AP/Tanjug

Nemački fudbalski savez objavio je da Joakim Lev ostaje selektor reprezentacije Nemačke. Selektor "Pancera" preživeo je sastanak na kojem je raspravljano o njegovoj budućnosti na klupi, nakon debakla protiv Španije od 6:0 u Ligi nacija.

U saopštenju se navodi da je Lev dobio bezrezervnu podršku da nastavi sa podmlađivanjem nacionalnog tima na čelu sa Joakom Levom, a taj proces počeo je od marta 2019. godine. Pored Leva i stručnog štaba, sastanku u Frankfurtu prisustvovali su i Oliver Birof, predsednik DFB-a, Fric Keler, potpredsednici Piter Peters i Rajner Koh, kao i blagajnik Stifen Osnabrik.

Spekulisalo se nakon poraza od Španije da bi Lev mogao da dobije otkaz, a da na njegovo mesto dođe trener Bajerna, Hansi Flik, ali je odluka doneta u korist aktuelnog selektora, a razlog je u saopštenju izneo i DFB, jer je Lev na kormilu Nemaca ispunio sve zacrtane ciljeve.

- Na putu do Evropskog prvenstva 2021. godine već su postignti važni sportski rezultati, uključujuči i kvalifikovanje za prvenstvo, ostanak u A Ligi nacija i pozicioniranje u prvom šeširu za žreb kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Shodno tome, Joakim Lev i dalje ima poverenje predsedništva DFB-a - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA