≫ 

"Maradona je bio antiheroj i zato je postao najbolji": Legenda Napolija najbolje opisao Argentinca

Ćiro Ferara je bio saigrač Dijega Maradone i znao je sve njegove "demone" iz mladosti

  • 0
Ćiro Ferara

Foto: Youtube.com

Nnekadašnji italijanski reprezentativac i Maradonin saigrač iz Napolija Ćiro Ferara istakao je da legendarni Argentinac nije bio heroj i junak, već suprotno.

Podsetimo, reprezentativni dres legendarnog argentinskog fudbalera Dijega Maradone, koji je pre 33 godine nosio na prijateljskoj utakmici protiv Italije, prodat je ove godine u aprilu za 55.000 evra na internet aukciji. Kako se navodi, dres je za aukciju poklonio bivši italijanski fudbaler Ćiro Ferara, koji je u Napoliju igrao sa legendarnim Maradonom.

- Maradona nije bio heroj, heroji su savršeni i ne prave greške. Dijego je bio antijunak, ali je uprkos svim slabostima postao najbolji ikad - rekao je Ferara i dodao:

Dijego Maradona

Maradona je božanstvo u Napulju i Argentini, posebno među navijačima Boke. Foto: Tanjug/AP

- Maradona je najviše grešio na svojoj koži. Uvek je govorio da ne želi da bude primer i slažem se s njim-  rekao je Ferara u razgovoru sa Kristijanom Vijerijem u emisiji "BoboTV" na aplikaciji "Twić".

Sve me ovo pogodilo, ovo su teški trenuci. Svi smo toliko tužni zbog onoga što se dogodilo, ali uveren sam da je Dijego otišao mirno, dodao je Ferara.

- Odrastao sam s njim, za njega me vežu nezaboravna sećanja. On mi je bio prijatelj i uvek sam ga branio, platio je za svoje greške - kazao je Ferara i konstatovao kako je Maradona imao "ludu glavu".

Video: Mi smo umrli sa njim: Bolan oproštaj Argentinaca od legendarnog Maradone

- Nešto poput Antonija Kasana, možda bi se dobro i slagali - zaključio je Ferara.

Ferara je u prvi tim Napolija ušao 1984. godine, baš kada je Maradona stigao iz Barselone, zajedno su igrali sedam godina i osvojili dve titule u Seriji A, Kup UEFA, Kup Italije i Superkup.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA