≫ 

Partizan mora da reši status 9 fudbalera: Kome sve u Humskoj ističu ugovori u narednom periodu?

Četvorici prvotimaca saradnja ističe u junu, trojici u decembru, a tu je dvojac pozajmljenih iz Lugana i Olimpijakosa

  • 5
FK Partizan Foto: MN Press

Stručni štab Partizana je od meča sa Radničkim iz Niša stavio na skener ceo tim i do kraja jesenjag dela će svi fudbaleri dobiti priliku da pokažu da zaslužuju dres crno-belih, bez obzira na ime, karijeru i pređašnji učinak, ali uporedo sa tim stručni štab na čelu sa Aleksandrom Stanojevićem, u saradnji sa Ivicom Ilievim, koji vodi sportski sektor, moraće da donesu odluke i u vezi sa igračima koji su pred istekom ugovora. U ovom trenutku devet prvotimaca je blizu kraja saradnje sa klubom iz Humske, iako sju im statusi različiti.

U januarskom prelaznom roku čak četvorica fudbalera Partizana ulaze u poslednje mesece saradnje sa klubom, pošto im ugovori ističu u junu. To su Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Bojan Ostojić i Ivan Obradović.

Klub iz Humske je još ranije imao ideju da produži ugovor Zdjelaru, međutim, sve je to ostalo na priči i crno-beli će morati da donesu nekakvu odluku, jer vezista u januaru stiče pravo pregovora sa drugim klubovima i to je možda poslednja prilika ili da se obaveže novom saradnjom ili, pak, proda kako bi se na njemu zaradilo.

Saša Zdjelar Saša Zdjelar; Foto: Marko Jovanović

Dalju sudbinu kluba i igrača će u velikoj meri odrediti dešavanja u prelaznom roku, odnosno, intereseovanje klubova za Zdjelara, koji je u Humskoj već tri godine.

Isto važi i za Aleksandra Šćekića, kome je u oktobru propao transfer u Saudijsku Arabiju (nije došlo do dogovora klubova u vezi sa visinom obeštećenja) i čiji dalji status je možda i bio predvidiv, dok se u poslednjih nekoliko mečeva nije ustalio u prvom timu kod Stanojevića i počeo značajno da doprinosi u podizanju forme i postizanju boljih rezultata celog tima. Ta odluka će svakako biti teška i zavisiće samo od trenera.

Aleksandar Šćekić Aleksandar Šćekić; Foto: Marko Jovanović

U slučaju Ivana Obradovića, situacija je nešto drugačija. Fudbaler je u oktobru potpisao ugovor do juna, ne želeći da se obavezuje na duži period, niti opterećuje klub, kako bi i on sam, ali i čelnici Partizana uvideli može li da se vrati na pređašnji nivo posle duge pauze.

Ivan Obradović Ivan Obradović; Foto: MN Press

Taj period adaptacije i podizanja forme još uvek traje, jer je igrač uz ekipu tek dva meseca i pred njim samim, ali i stručnim štabom je još dosta vremena za konačan sud. Ukoliko obe strane budu na istim talasnim dužinama, nije isključeno da se saradnja nastavi i posle juna meseca.

FK Partizan - FK Rad Bojan Ostojić; Foto: Marko Jovanović

Što se tiče iskusnog Bojana Ostojića, već dva puta je obnavljao ugovor na godinu dana, što je i normalno s obzirom na činjenicu da ima 36 godina. Trenutno nije u prvom planu kod Aleksandra Stanojevića, ali se i ranije dešavalo da ga, što naš narod kaže - “nema nigde”, pa odjednom iskoči na površinu i postane junak. Zato u slučaju Ostojića svakako treba staviti, ne jednu, već tri tačke kada je budućnost u pitanju...

Starosedeoci do decembra

FK Partizan, Milan Smiljanić, Vladimir Stojković Milan Smiljanić i Vladimir Stojković na treningu Partizana; Foto: MN Press

Krajem naredne godine, preciznije u decembru 2021. ugovori ističu još trojici fudbalera crno-belih, ali u njihovom slučaju i ne mora previše da se žuri sa odlukama i rešavanjem statusa, jer su dvojica već praktično starosedeoci – Vladimir Stojković i Milan Smiljanić i tu verovatno neće biti nikakvih problema, kakva god odluka bude, dok je Slobodan Urošević ipak neko sa kim će struka i ljudi u klubu svakako morati da se pozabave.

Urošević je u prošlosti kod svakog trenera sa kojim je sarađivao u Partizanu bio u startu u podređenom položaju, ali je po nepisanom pravilu uvek uspevao da se dokaže i izbori za status prvotimca, tako da bi kasnije bio gotovo nezamenljiv.

163. Večiti Derbi Slobodan Urošević u duelu sa El Fardu Benom tokom večitog derbija; Foto: Nikola Tomić

Činilo se da će mu angažovanje Ivana Obradovića narušiti pozicije, međutim, to se, naravno, nije desilo, pošto je Stanojević našao odličan balans u različitim karakteristikama dva leva beka, pa oba dobijaju priliku i doprinose. Obradović kada se igra veoma ofanzivno, Urošević u zatvorenijim varijantama, kada treba zatvoriti prilaze golu, dobiti kvalitetan skok...

Uroševiću je već jednom revidiran ugovor u Humskoj (podignuta primanja), kada se tim plasirao u grupnu fazu Lige Evrope, ali u narednim mesecima će morati da se donese konkretnija odluka o njegovoj budućnosti. Pod uslovom da klub i igrač već na zimu ne dobiju ponudu koja se ne odbija.

Holender na dohvat ruke, Marković u magli

Filip Holender Filip Holender; Foto: MN Press

Na kraju, klub iz Humske će u mesecima koji dolaze morati da “preseče” i u vezi sa dvojicom pozajmljenih fudbalera. U jednom slučaju Partizan “drži i nož i pogaču”, u drugom se, pak, ne pita ništa. Bar u ovom trenutku, a odluke će svakako morati da se donesu do juna, kada ugovori dvojca ističu.

Pisali smo juče da su svi u Humskoj više nego zadovoljni onim što pruža Filip Holender, koji je na pet mečeva postigao tri gola (mogao je i tri puta više po prilikama) i upisao tri asistencije, uz to se nametnuo radom, zalaganjem i ponašanjem na treninzima i utakmicama.

Konačna odluka o njegovom otkupu još nije doneta, ali sve ide ka tome, jer se radi o pristupačnom igraču, čija cena je u ugovoru o pozajmici sa Luganom fiksirana na 450.000 evra (plus 50.000 za pozajmicu), što ne predstavlja problem za klub iz Humske. Tim pre što se radi o standardnom reprezentativcu Mađarske, koja će biti učesnik Evropskog prvenstva. Dakle, crno-beli mogu da budu samo u “plusu”...

Nazalost po Partizan, to nije slučaj sa Svezozarom Markovićen, iako bi verovatno već sada svi u Humskoj podigli dve ruke da trajno vrate svoje dete iz Olimpijakosa. Jer, fudbaler se nametnuo od prvog dana, jedini je standardan i van rotacije od štopera u odbrani (pride je i bonus), sazreo je tokom boravka u grčkom velikanu i sve to otežava eventualnu pregovaračku poziciju crno-belih.

svetozar marković Svetozar Marković sa Milošem Vazurom; Foto: Partizan.rs

Grci su jedva pustili Markovića na jednogodišnju pozajmicu, otezali su do poslednjeg dana, smatrajući da u srpskoj ligi ne može da napreduje, a nisu želeli da uvrste u ugovor ni otkupnu klauzulu, što značajno otežava pravljenje planova.

Međutim, još prilikom pregovora o pozajmici Markovića pojavila se mala nada u vezi sa mogućnošću njegovog trajnog povratka u Partizan, no, o tom – potom, suviše je rano za takve procene.

Video: Partizanova akcija sezone: Gol Sume kojeg se ne bi postidela ni Barsa

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    1. decembar 2020 | 14:03

    Ко би купио сва та дрва? Боље их плаћа трио😂😂😂

  • Gg

    1. decembar 2020 | 14:16

    Samo zadržite kratkoostanića.

  • vlajko

    1. decembar 2020 | 13:52

    Cinkarose sad idi u Evropu da ti da pare a ne opet drzava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA