≫ 

Presudne bitke za Srbe u Ligi šampiona: Nikolić za slavu Moskve, Tadić predvodi Ajaks na Enfildu

Računica za Nikolića izgleda lepo, ali sve adute nema na broju

  • 0
Dušan Tadić

Foto: Profimedia/Pro Shots Photo Agency/ddp USA

Presudne bitke vodiće se u petom kolu Lige šampiona - nekome će to biti samo prestiž, a nekome će to biti slamka spasa da se domogne nokaut faze najprestižnijeg evropskog takmičenja. Srpski trener Marko Nikolić sa Lokomotivom iz Moskve u utorak (18.55) ima šansu da izbori prolaz ukoliko savlada Salzburg, dok kapiten Ajaksa Dušan Tadić vodi "kopljanike" na megdan Liverpulu (21.00).

U utorak se igraju mečevi grupa A, B, C i D, a bitka je došla pred svršen čin pošto je ostalo još dva kola do kraja ove faze takmičenja.

Grupa A - Nikolić u moskovskoj zimi doziva pobedu i navija za Bajern u Madridu

 

marko nikolić

Foto: MN Press

Lokomotiva, predvođena sa klupe Markom Nikolićem, dočekuje Salzburg u Moskvi (18.55). To će ruskom timu biti momenat u kojem bi pobedom mogli da preskoče Atletiko Madrid i tako se nađu na poziciji dva koja vodi dalje.

Ovo je možda i najbolji ugao za "preticanje" pošto "jorgandžije" dočekuju fantastični Bajern Minhen (21.00) koji nije ispustio nijedan bod u prva četiri kola, pritom su bili bolji od Madriđana na svom terenu sa velikih 4:0.

Računica za Nikolića izgleda lepo, ali sve adute nema na broju. Srpski strateg neće moći da računa na napadača Fedora Smolova, a neće moći da računa ni na Kričovjaka. Sa druge strane, Salzburg dolazi u punom sastavu.

U Madridu je tupa oštrica - nema Dijega Košte, nema Luisa Suareza, tako da će sve nade biti položene na mladog Žoaoa Feliksa, a donekle rasterećujuća okolnost je što Bavarci na gostovanje dolaze bez Levandovskog, Gorecke, Nojera, Tolisoa i od ranije povređenih Kimiha i Dejvisa.

Grupa B - Interovo "biti ili ne biti" u Nemačkoj, Real gađa vrh grupe uz osvetu

 

Romelu Lukaku

Foto: Tanjug/AP

Inter je došao do same ivice i jedan mali korak u nazad bi milanski tim osudio na propast. Zato četa Antonija Kontea mora da savlada Borusiju iz Menhengladbaha u gostima (21.00) ako pomišlja da ide dalje.

Deli ih pet bodova od Reala koji zauzima drugu poziciju u grupi, ali Madriđani ne planiraju ništa drugo osim pobede protiv Šahtjora (18.55) koji im je naneo poraz na startu takmičenja, i u sred Španije.

Ovo je presudni momenat gde se sve lomi, Inter nema mnogo poteškoća u sastavljanju ekipe, kao ni njegov protivnik Borusija. U zimi Ukrajine, Real će morati bez kapitena Serhija Ramosa koji je tek počeo da trenira pre nekoliko dana, nema ni srpskog reprezentavca Luke Jovića, dok Šahtjor, od bitnijih fudbalera, neće na raspolaganju imati Konopljanku.

Grupa C - Građani u Portugalu sređuju račune, Olimpijakos čuva treće mesto od Marseja

 

FC FK Mancester siti - Lion

Foto: Tanjug/AP

Mančester siti dolazi na "Dragao" (21.00) da upiše i petu pobedu u grupi. Na putu ka sto procentnom uspehu stoji im Porto koji samo matematički može da izgubi mesto u nokaut fazi Lige šampiona pošto ga deli šest bodova od trećeplasiranog Olimpijakosa.

Upravo Olimpijakos na gostovanju u istom terminu igra da prevashodno sačuva svoju poziciju koja bi ga odvela u Ligu Evrope, a protivnik je Marsej koji je čitavu kampanju u elitnom takmičenju odigrao katastrofalno. Dokaz su četiri poraza.

Siti se dobro naoštrio, Pep Gvardiola u sastavu nema samo Serhija Aguera, dok za Porto neće nastupiti srpski reprezentativac Marko Grujić zbog crvenog kartona, a neće biti ni štopera Pepea i Markana.

Ni drugi član selekcije Srbije u ovoj grupi neće učestvovati u borbama. Nemanja Radonjić neće moći da pomogne Marseju zbog povrede, dok u sastavu Olimpijakosa neće biti Lazara Ranđelovića.

Grupa D - Tadićevi "kopljanici" na Enfildu za slavu, Atalantina brza akcija za prolaz dalje

 

Dušan Tadić

Foto: AP/Tanjug

Dušan Tadić će sa kapitenskom trakom predvoditi Ajaks na gostovanju Liverpulu (21.00), a "kopljanici" moraju biti svesni koliki je ulog na Enfildu pošto trenutno drže drugu poziciju sa 7 bodova, isto koliko ima i Atalanta koja na svom terenu dočekuje Midtjuland u istom terminu.

Zna Dušan da igra velike klupske utakmice, a ta sposobnost mu je sada najpotrebnija. Ni Liverpulu nije svejedno na prvoj poziciji jer ima samo dva boda više nego Atalanta i Ajaks, te bi za čas posla mogao da se nađe u situaciji da gleda u leđa protivnicima ukoliko ne ostvari pozitivan rezultat protiv gostiju iz Amsterdama.

Liverpul je svoju bolničku klupu skratio donekle, ali ona je i dalje veoma dugačka. Na njoj se nalaze Alkantara, Aleksander Arnold, Gomez, Milner, Okslejd-Čemberlen, Šaćiri i teško povređeni Van Dajk. Ajaks dolazi u punom sastavu liše Kudusa koji neće moći da pomogne saigračima.

Atalanta i bez pomoći Kaldare, Malinovskog, Mirančuka, Pašalića i Šutala bi trebalo da podesi svoje nišane i da savlada dansku ekipu koja se nije snašla u grupi D. Glavne poluge zbog kojih je tim iz Bergama i uspeo da se vine u visine su spremne za novi okršaj.

Video: Lalatović: Nemojte samo da sedite i kritikujete, moji igrači su pokazali kako se gine za grb Voše

(Miloš Bećagović)

Bajern je obezbedio plasman u osminu finala LŠ, a Atletiko je dva puta remizirao s Lokomotivom pa i dalje nije bezbedan. Zato večeras (21.00) mora da ide na pobedu protiv šampiona Evrope, a kvota na keca u Madridu je 2,05. Kvota na iks je 3,45, a na dvojku 3,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko - Bajern.

Zanimljivo je u Grupi D pred poslednja dva kola - Liverpul ima devet, a Ajaks i Atalanta po sedam bodova. Zato je meč na Enfildu (21.00), gde gostuju Holanđani izuzetno važan! Kvota na keca je 1,80, iks je 3,80, a pobeda Ajaksa nosi kvotu 4,30. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Liverpul - Ajaks.

Inter ozbiljno „visi“, i ako večeras (21.00) ne slavi protiv Menhengladbaha mogao bi da se oprosti od prolaska u narednu fazu Lige šampiona. Problem je što se igra u Nemačkoj, i što domaćin beleži odlične rezultate. Kvota na dvojku je 2,45, iks je 3,40, a kec 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Menhengladbah - Inter.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA