≫ 

Griliš žari Engleskom, ali njegov čukundeda je bio car: Razvozio pivo, uzeo FA kup pre 115 godina...

O kakvoj porodici je reč ukazuje to što je mama Keren okačila sliku Džekovog čukundede, njenog pradede, sa trofejom u njihovoj kući u Solihalu

  • 0
FC Everton - FK Aston Vila Foto: Tanjug/AP

Ofanzivac Aston Vile Džek Griliš došao je u fokus javnosti zbog fenomenalnih igara u Premijer ligi sa kojima je sebi obezbedio mesto u engleskoj reprezentaciji, ali manje poznata činjenica je da je čukundeda ovog ekscentričnog fudbalera bio osvajač FA kupa i domaćeg šampionata.

Reprezentativac "gordog albiona" je u dosadašnjem delu sezone postigao pet golova i ostvario pet asistencija u samo devet mečeva. Tradicija porodična se nastavlja.

Grilišov čukundeda, Bili Gareti, bio je heroj Aston Vile u osvajanju FA kupa pre 115 godina kada je savladan Njukasl sa 2:0 u Londonu.

O kakvoj porodici je reč ukazuje to što je mama Keren okačila sliku Džekovog čukundede, njenog pradede, sa trofejom u njihovoj kući u Solihalu.

Aston Vila Foto: AP/Tanjug

Džekov otac, Kevin, ponosan je na uspehe sina, te je izrazio nadu da će postati slavan kao i njegov predak.

- Fenomenalno je to što se istorija ponavlja. Jedino što znamo je da je Bili Gareti bio pakleno dobar igrač, Džeku će biti teško da dosegne tu legendu, ali nije ni on loš - našalio se otac Griliš.

Gareti se pridružio Aston Vili još u 19. veku kada tim još uvek nije igrao na Vila parku. Postigao je 112 golova u 260 nastupa, a odigrao je i jednu utakmicu za englesku reprezentaciju.

Takođe, Grilišov predak je igrao i za Vest Bromvič Albion, a nakon fudbalske karijere je postao dostavljač piva u Birmingemu. Preminuo je 1931. godine.

Video: Lalatović: Nemojte samo da sedite i kritikujete, moji igrači su pokazali kako se gine za grb Voše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA