Korona eksplozija u Njukaslu: 5 zaraženih, odložena utakmica sa Aston Vilom

Strahuje se da ima mnogo više zaraženih...

  • 0
Žoelinton Foto: Tanjug/Ap

Naredno premijerligaško gostovanje Njukasla u Birmingemu protiv Aston Vile (petak, 21 sat) i zvanično je odloženo nakon eksplozije broja zaraženih korona virusom u klubu sa severa Engleske.

Prema nezvaničnim informacijama, "Svrake" imaju čak petoricu novozaraženih fudbalera posle okršaja sa Kristal Palasom u kojem su slavili sa 2:0 minulog petka, a prema navodima, ta brojka je i znatno veća.

Njukaslov trening centar je bio zatvoren tokom vikenda, a treninzi u ponedeljak i utorak, koji su bili zakazani, su naprasno otkazani. Pošto su se igrači samoizolovali uoči sledeće runde testiranja, a trening centar ne radi, odlaganje utakmice sa Aston Vilom je bila logična posledica.

Inače, pravila Premijer lige kažu da se utakmica odlaže samo u slučaju da klub ne može da uvrsti 14 zdravih igrača u protokol, a da klubovi koji imaju problem sa koronom u tim priključe i igrače iz U-23 ekipe.

Međutim, ovo je prvi veliki slučaj zaraze u nekom premijerligaškom klubu od početka "Projekta Restart", pa Premijer liga nije imal drugi izbor nego da odloži utakmicu, što je Aston Vila prihvatila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA