≫ 

Ajaks skupo platio promašaje i grešku golmana, Inter zakuvao stanje u grupi B, nesreća Atletika

Kopljanici promašivali svoje šanse na Enfildu, Borusiji poništen gol za 3:3, Jorgandžije u 86. ostale bez nokaut faze

  • 5
FK Liverpul Foto: AP/Tanjug

Fudbaleri Ajaksa, Atletika iz Madrida i Borusije iz Menhengladbaha verovatno su najveći gubitnici mečeva 5. kola Lige šampiona koji su igrani u terminu od 21 čas!

Iako su gostovali favorizovanom Liverpulu, Kopljanici su bili u idelanoj situaciji da zauzmu "pol-poziciju" pred poslednje kolo gledajući igru na ovom meču, pogotovo što je Atalanta igrala samo 1:1 sa Mitjilandom kod kuće. I to nakon što je Romero u 79. izvukao bod za domaćina.

Imala je ekipa koju sa kapitenskom trakom predvodi Dušan Tadić dva zicera u 57. minutu kada su preko Neresa pogodili i stativu, ali onda je golman Onana neshvatljivo kiksnuo dva minuta kasnije i poklonio je Kurtisu Džonsu pobednički gol za Redse (1:0).

Mogao je i Klas Jan Huntelar do gola u 88. minutu, ali ga je u tome sprečio treći golman domaćeg tima Kaoimhin Keleher.

Liverpul sada ima 12 bodova i obezbedio je nokaut fazu, Atalanta je na osam pred gostovanje Ajaksu koji ima bod manje, dok su Danci na samo jednom osvojenom bodu.

Zahvaljujući porazu Reala od Šahtjora, Borusija je pobedom protiv Intera mogla da obezbedi nokaut fazu. Međutim, izgubili su 3:2 od Intera koji je ovim trijumfom napravio pravu pometnju u grupi B. Sada sve četiri ekipe mogu dalje pred poslednje kolo.

Junak Neroazura bio je dvostruki strelac Romelu Lukaku koji je mrežu domaćina tresao u 64. i 73. minutu. Darmijan je prethodno doveo Inter u vođstvo u 17. minutu, dok je Plea u 45. i 76. bio strelac za Borusiju. Pogodio je sjajni napadač mrežu Handanovića i u 83. minutu, ali je njegov gol za 3:3 poništen zbog ofsajda.

Borusija ostaje prva sa osam bodova, ali u poslednjem kolu ide na noge REalu koji je na sedam kao i Šahtjor. Inter ima pet i dočekuje Ukrajince. Za plasman dalje im treba pobeda i da Real i Borusija samo ne odigraju nerešeno.

Atletiko je bio nadomak nokaut faze protiv izmešanog tima Bajerna! Vodile su Jorgančije još od prvog poluvremena golom Žoaa Feliksa, ali je Tomas Miler u 86. pogodio iz penala za konačnih 1:1.

Atletiko sada ima samo dva boda više od Salcburga pred gostovanje ovom timu u Austriji. Bajern je suvereno prvi, dok Lokomotiva čeka kiks Salcburga i nada se trijumfu u Minhenu kako bi makar igrali LE.

Olimpik iz Marselja je upisao svoje prve bodove i golove u LŠ ove sezone, a junak pobede nad Olimpijakosom bio je dvostruki strelac Dimitri Paje. Oba puta iz penala. Porto i Siti su odigrali 0:0 i obezbedili prolaz dalje.

Rezultati:

Atalanta - Mitjiland 1:1 (0:1)

(Romero 79 - Šolc 14)

Atletiko - Bajern 1:1 (1:0)

(Žoao Feliks 26 - Miler 86 pen)

Borusija Menh. - Inter 2:3 (1:1)

(Plea 45, 76 - Darmijan 17, Lukaku 64, 73)

Liverpul - Ajaks 1:0 (0:0)

(Džons 59)

Olimpik Marselj - Olimpijakos 2:1 (0:1)

(Paje 54 pen, 74 pen - Kamara 33)

Porto - Mančester Siti 0:0

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Navijač Totenhema doživeo histerični napad kada je njegov klub prošao dalje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bonke

    1. decembar 2020 | 23:17

    Ala se namesta da to nije normalo .pod hitno rasterati mafiju iz FIFA I UEFA

  • ŠOCA

    1. decembar 2020 | 23:02

    Mi u Švrakinu selu imamo par igraca koji bi mogli igrati EL Slobodan Radulovic Braco Laketa braca Banjski

  • sin od pileta

    1. decembar 2020 | 21:06

    Napred atlanta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA