≫ 

"Sporno bodovanje održava Federera u Top 10 igrača na svetu": Ozbiljne optužbe na račun Švajcarca

Hordorf smatra da Švajcarac u tome ima veliog uticaja

  • 4
Rafael Nadal, Roger Rodžer Federer

Foto: Tanjug/AP

Potpredsednik nemačke teniske asocijacije Dirk Hordorf, bez "dlake na jeziku" kritikovao je Rodžera Federera jer smatra da je Švajcarac direktno uticao na to da se održi u vrhu liste najboljih tenisera na svetu, iako to po rezultatima nije zaslužio, već jedino uticajem kojim ima na ATP veće, čiji je član.

Hordorf je i ranije iznosio kritičke stavove prema Federeru, svojevremeno mu je poručio da "traži više pratilaca na tviteru" kad se ovaj založio da muški i ženski tenis bude jednako vrednovan.

Nije Hordorf preskočio ni Đokovića, Srbinu je zamerio što želi da organizuje sopstveni teniski sindikat, međutim to je mačiji kašalj u odnosu na ono što je sada imao da kaže na temu Federerove pozicije na ATP listi.

- Federer je jednostavno uticao da se promeni model bodovanja kako bi sebe zaštitio. To je neodgovorno i prilično nepošteno - kaže Hordorf podkast "Quiet, please", na potalu "Tennisnet".

Izneo je pritom prilično teške optužbe na račun Švajcarca, koji je kako kaže, samo zbog "zamrzavanja" bodova i promene sistema usled pandemije, ostao pri vrhu liste.

Hordorf je ubeđen da je Federer iskoristio činjenicu da su Đoković i Vašek Pospišil izašli iz veća igrača da nametne jači uticaj u donošenju važnih odluka ispred igrača.

- Onako kako ja to vidim, Feder koristi poziciju i uticaj koju ima u veću igrača. Niko ne zna, ali pre dve godine, Rodžer Federer je bio taj koji je rekao da bi mečevi na Mastersima trebalo da se računaju u ATP renkingu. Ja ovo kažem bez ustezanja, to se mora reći: Rodžer Feder ne bi bio ni među 50 na svetu da pravila nisu promenjena - poručio je Nemac.

- Ko najviše profitira na činjenici da se ti turniri (Mastersi) i dalje boduju? Da se računa Masters, koji je 19. turnir u godini (Za ATP listu računaju se 18 najboljih rezultata u proteklih godinu dana), u naredne dve godine. To je perverzno - kaže Hordorf.

Podsetimo, Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) objavila da će novi sistem bodovanja, usvojen u julu ove godine zbog situacijom sa pandemijom koronavirusa, ostati na snazi sve do 8. marta 2021.

ATP lista bila je "zamrznuta" sredinom marta zbog odlaganja svih turnira i otkazivanja velikog broja takmičenja.

Kada se tenis polako vratio "u život", ATP je donela odluku o novom načinu bodovanja - rečeno je tada da se u obzir se uzimaju bodovi od marta 2019. do decembra 2020. Sada je taj rok pomeren na 8. mart 2021.

Video: Đoković: Živimo u demokratskom svetu, Nadal i Federer imaju pravo na sopstveno mišljenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bogo

    2. decembar 2020 | 14:06

    Verovatno je covek sve u pravu...samo sto je on jedini smeo da kaze to...

  • Hhdh

    2. decembar 2020 | 15:23

    Pa Novak je ostao prvi samo zbog toga sto je ustupila korona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA