≫ 

Srbi jure nokaut fazu Lige šampiona: Sergej uči Rimljane kako protiv Halanda, Matić ili "sveci"

Borusija ima odličnu priliku da pobedom nad Lacijom (21.00) betonira prvu poziciju u grupi, ali porazom bi pali upravo ispod rimskog tima i tako ugrozili čak i prolazak u nokaut fazu

  • 2
Juventus, Lacio

Foto: Tanjug-AP

Nakon utorka imamo osam poznatih učesnika nokaut faze Lige šampiona, a u sredu ćemo doznati ko će još pregurati grupnu fazu. To može učini Nemanja Matić sa Mančester junajtedom ukoliko na svom stadionu savlada Pariz Sen Žermen (21.00), kao i srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić koji sa Lacijom gostuje Borusiji u Dortmundu (21.00).

U sredu se igraju mečevi grupa E, F, G i H, a bitka je došla pred svršen čin pošto je ostalo još dva kola do kraja ove faze takmičenja.

Grupa E - Sevilja i Čelsi u Andaluziji za primat, Ren u Rusiji traži Ligu Evrope

 

FK Sevilja

Foto: Tanjug/AP

Čelsi i Sevilja su poodavno odmakli u grupi E i već se plasirali dalje, a sada je samo pitanje ko će u nokaut fazu sa vrha. Možda će ta slika biti bistrija nakon njihovog duela u Andaluziji (21.00).

Jedine bodove koje su gubili ta dva tima upravo su izgubili u međusobnom duelu u Londonu kada nije bilo golova. Sevilja je i ove godine dokazala da je ekipa za Ligu šampiona, iako važi za majstora Lige Evrope.

Trener španskog tima Žulen Lopetegi imaće problema u sastavljanju tima za susret jer su mu pod znakom pitanja napadači Luk de Jong i Lukas Okampos, dok su Akunja, Suso, Eskudero i golman Bono zasigurno van stroja. Sa druge strane, Čelsi dolazi u punom sastavu i Frenk Lampard nema prevelike glavobolje osim u slučaju Bena Čilvela za kojeg se još ne zna da li je spreman da startuje.

Krasnodaru i Renu je ostalo samo da se nadaju nastavku evropske odiseje u drugom po rangu evropskom takmičenju. Francuzi u Rusiju (18.55) stižu bez nekoliko svojih uzdanica - pre svega napadača Žirasija, neće biti ni štopera Ruganija, ali ni ofanzivca Terijea. Rusima će samo nedostajati Vilena.

Grupa F - Sergej zna sa Halandom, da li će "nebesko plavi" znati sa "milionerima"?

 

Italy Soccer Serie A

Foto: Tanjug/AP

Borusija ima odličnu priliku da pobedom nad Lacijom (21.00) betonira prvu poziciju u grupi, ali porazom bi pali upravo ispod rimskog tima i tako ugrozili čak i prolazak u nokaut fazu.

Situaciju u Dortmundu vreba Klub Briž koji ima četiri boda (četiri manje od Lacija i pet od Borusije) i eventualnim trijumfom protiv Zenita mogli bi da se nadaju nečemu pred poslednje kolo.

Ofanzivac Lacija Sergej Milinković-Savić imaće težak zadatak da razbije tradiciju koja vlada između ova dva kluba pošto istorija govori da samo domaćin pobeđuje u njihovim susretima. Sergej je pre mesec dana imao priliku da igra protiv uzdanice Dortmunda Halanda u meču reprezentacija Srbije i Norveške gde su "orlovi" upravo njegovim golom otišli dalje u finale plej-ofa Lige nacija. Haland se nije video na terenu.

Kako će sada biti, videćemo. U sastavima skoro sigurno neće biti iznenađenja, na obe strane neće biti nekih igrača koji su već duže povređeni, a u Borusiji su još pod znakom pitanja Čan, Gereiro i Zagadu. Sa druge strane, samo Eskalante je upitan, ali za njega se u rotaciji lako može naći zamena.

Klub Briž ima idealnu šansu da na svom terenu (21.00) osigura Ligu Evrope, a možda i u poslednjoj rundi grupne faze napadne prolaz dalje u Ligi šampiona. Zenit dolazi sa dosta muka, od poslednje do ofanzivne linije. U ruskom sastavu neće biti Lovrena, Vendela i Karavaeva, a pod znakom pitanja su i Djuba, Ozdoev i Santos. Tih problema nema tim iz Briža, tako da će imati prednost domaćeg terena i boljeg zdravstvenog biltena.

Grupa G - Barsa i Juve u mlakoj vodi, a ko će u Ligu Evrope, zaboga?

 

kristijano ronaldo

Foto: Tanjug/Ap

Barselona ide na megdan Ferencvarošu u Mađarsku (21.00) bez pola ekipe. Mađari su sa dva giganta u grupi pokazali da znaju fudbala i da mogu biti dobar protivnik, pogotovo u Torinu kada su naterali Juve da juri pobedu do nadoknade.

Sada ih očekuje još jedan fudbalski praznik gde priželjkuju veliko iznenađenje ili makar bod koji bi ih taman toliko odvojio od Dinama iz Kijeva i gurnuo dodatno ka Ligi Evrope. Barsa je, isto kao i Juve, obezbedila prolaz dalje, i dala je sebi za pravo da odmara dosta igrača, dok su neki i povređeni.

Katalonci u goste dolaze bez Mesija, Pikea, Roberta, Ter Štegena, Kutinja i naravno Fatija koji se teže povredio. Idealan momenat da se svi oporave i preskoče susret koji nije od krucijalnog značaja.

U isto vreme (21.00), Juventus na svom stadionu dočekuje Dinamo iz Kijeva i nada se eventualnom kiksu Barsinog kombinovanog sastava kako bi imao šanse za prvo mesto u grupi. "Stara dama" ima sve igrače na raspolaganju osim Kjelinija, dok Ukrajinci kubure sa povredama i pitanje je kakav otpor su sposobni da daju italijanskom šampionu.

Grupa H - Gusto u trouglu Mančester-Pariz-Lajpcig, Turci u čorbi ne žele da budu mirođija

 

FC FK Mančester Junajted -Bašakšehir

Foto: Tanjug/AP

Mančester junajted ima tri boda više od PSŽ-a i Lajpciga, te upravo protiv Parižana (21.00) gledaju kako da tu prednost i održe na vrhu grupe. Neće biti lako jer gost iz Pariza polako vraća sve vojnike u stroj i sada ponovo hvata zalet koji može da sruši mirnu luku Junajteda.

Gost, predvođen Nejmarom i Mbapeom, dolazi na Old Traford samo bez igrača koji od pre najmanje dve nedelje nisu u sastavu tako da su se već navikli na ono sa čime raspolažu, dok Junajted još uvek nije siguran ko će nastupiti zbog velikog broja igrača pod znakom pitanja.

Svakako, srpski internacionalac Nemanja Matić je tu i spreman da doprinese engleskom timu, dok su po poslednjim informacijama pod znakom pitanja Pogba, MekTomini, Marsijal, Šo i golman De Hea.

Sudar giganata u Mančesteru probaće da iskoristi Lajpcig koji nešto ranije (18.55) ide na megdan Basaksehiru. Eventualna pobeda bi tim iz Nemačke ozbiljno primakla nokaut fazi Lige šampiona i za takav epilog ima rezona pošto su upravo gosti ti koji su favoriti u tom susretu.

Od većih izostanaka u Lajpcigu može da se izdvoji Laimer, dok u turskom timu neće biti srpskog internacionalca Danijela Aleksića, kao ni Žuniora Kaisare, dok su Topal i Kriveli pod znakom pitanja.

Video: Mesi unezveren u kolima dok su ga navijači okružili

(Telegraf.rs)

 

Junajted je u prvom kolu savlada PSŽ u Parizu, i sada je u situaciji da Svecima ozbiljno zamomplikuje život, ako ih večeras (21.00) pobedi i na Old Trafordu. Kvota na keca je 2,70, na iks 3,40, na dvojku 2,55, a na GG3+ 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Mančester Junajted - PSŽ.

Barselona je izborila plasman u osminu finala, a večeras (21.00) će u Budimpešti imati priliku da ponovo pokaže snagu u Ligi šampiona jer je Ferencvaroš objektivno mnogo slabiji. A kvota na dvojku u Mozzartu je najveća na svetu - 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ferencvaroš - Barselona.

I Bašakšehir i Lajpcig u igri su za prolaz, i zato će večeras (18.55) u Istanbulu biti veoma zanimljivo. Ipak, Nemci su dosta kvalitetniji, a Mozzart nudi najbolju kvotu na svetu na dvojku - 1,58. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bašakšehir - RB Lajpcig.

Dortmund večeras (21.00) čeka Lacio  i sa tri boda bi osigurao plasman u osminu finala. A kvota na keca u Mozzartu je 1,75, što je kvota koju nećete naći nigde na svetu. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dortmund - Lacio.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA