≫ 

Saznajemo: Partizan dogovorio meč sa učesnikom Lige šampiona koji je noćna mora za Real Madrid

Klub iz Humske i ukrajinski velikan neguju prijateljske odnose, pa će ponovo odmeriti snage na pripremama u Turskoj

  • 11
FK TSC, Partizan Foto: partizan.rs

Definisao je Partizan plan i program zimskih priprema, koje će ove zime biti odrađene u Turskoj, a crno-beli polako sastavljaju i listu protivnika u kontrolnim mečevima, koje će odigrati tokom boravka u antalijskoj regiji. Ono što je sigurno i već obostrano potvrđeno je da će tim iz Humske odmeriti snage sa učesnikom Lige šampiona – Šahtjorom iz Donjecka, saznaje Telegraf.

Prema okvirnom planu, duel Partizana i uktajinskog velikana, koji je u utorak savladao Real iz Madrida u petom kolu Lige šampiuona (2:0, drugoplasirani na tabeli Grupe B, ove sezone oba puta savladali Kraljevski klub), trebalo bi da se odigra 21. januara, mada je moguće minimalno odstupanje u datumu, u zavisnosti od konačnog dogovora dva kluba.

Crno-beli su i početkom leta dobli poziv od Šahtjora da gostuju u Ukrajini i odigraju prijateljski meč, međutim, usled pandemije virusa korona taj put naprosto nije bio izvodljiv, jer je trebalo da se realizuje u kratkom vremenskom roku, iako je i Partizan bio veoma zainteresovan.

Ovoga puta je sve mnogo lakše, oba tima će se pripremati u turskom Beleku i to će biti prilika da se još jednom susretnu, što polako postaje i tradicija. Što zbog prijateljskih odnosa, ali i činjenice da dva kluba na neki način “vezuje” - Igor Duljaj.

FK Partizan, Aleksandar Stanojević Igor Duljaj na klupi iza Aleksandra Stanojevića u razgovoru sa ostalim članovima stručnog štaba; Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Bivši as je i u Partizanu i u Šahtjoru ostavio dubok igrački trag, a posle fudbalske karijere je započeo trenerski posao u ukrajinskom velikanu, da bi od zime 2019. godine nastavio usavršavanje u Humskoj, gde je i sada prvi pomočnik treneru Aleksandru Stanojeviću.

Podsetimo, Partizan je zakazao početak zimskih priprema za 8. januar, kada će trener Aleksandar Stanojević izvršiti prozivku tima, a u Turskoj će ekipa boraviti od 14. do 29. januara.

Video: Akcija sezone Partizana i magija Sume

Barselona je izborila plasman u osminu finala, a večeras (21.00) će u Budimpešti imati priliku da ponovo pokaže snagu u Ligi šampiona jer je Ferencvaroš objektivno mnogo slabiji. A kvota na dvojku u Mozzartu je najveća na svetu - 1,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Ferencvaroš - Barselona.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    2. decembar 2020 | 11:48

    Украјинци су иначе традиционални пријатељи хрвата, још из другог рата, тако да све је то нормално за гробаре...

  • Filip

    2. decembar 2020 | 12:37

    Opa i partizai igra evropsku utakmicu

  • Bobi

    2. decembar 2020 | 12:08

    Konačno neka međunarodni utakmica. Doduše prijateljski ali bolje išta nego ništa..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA