≫ 

Strašni detalji pre smrti Maradone: Nije imao pristojan toalet na lečenju, bio je zavisan od tableta

Otkrio je i da je Maradona nekoliko dana pre smrti pao i povredio se

  • 6
Dijego Diego Maradona Foto: Tanjug/AP

Argentinska policija i dalje istražuje smrt Dijega Armanda Maradone, legendarnog fudbalera koji je pre nedelju dana preminuo u 61. godini.

Kao razlog smrti naveden je akutni edem pluća, a policijska istraga fokusirana je na doktore koji su se brinuli o Maradoni poslednjih dana njegovog života. Na najvećem udaru su doktor Leopold Luke, te medicinska sestra koja je lagala da je proverila Maradonino stanje neposredno pre smrti.

- Maradona je odbijao da bude pregledan - poručuje Rodolfo Bake, pravni zastupnik medicinske sestre Dahiane Madrid koja je vodila brigu o Maradoninom zdravlju.

- Moja štićenica počela je da radi kod Maradone desetak dana pre njegove smrti. Ona kaže da je Maradona bio zaključan u sobi, a lično ga je videla samo prvog dana. Maradona je otpustio jednu medicinsku sestru jer mu je bila prepreka za uzimanje tableta. Svi su slušali samo doktora i psihijatra. Dijego je bio zavisnik, uzimao je tablete na psihijatrijski recept. Zbog toga mu je i srce počelo ubrzano da radi, bilo je izloženo dodatnim naporima. Bilo je puno nepromišljenosti i nemara oko uzimanja tih lijekova - kaže Bake.

Maradona je 20 dana pre smrti imao operaciju na glavi te je nakon toga pušten na kućno lečenje.

- Nije imao svoju kuću u koju bi mogao da ode nakon izlaska iz bolnice. Tamo gde su ga odveli, nije bilo dobro. U bilo kojoj drugoj kući Dijego bi danas bio živ. Doktori nisu zvali nikog kad mu je otkucaj srca porastao. Odgovorni su Luke i psihijatar. Oni su ga puštali da uzima tablete - naveo je advokat.

Otkrio je i da je Maradona nekoliko dana pre smrti pao i povredio se.

- Nekoliko dana pre smrti, Maradona je pao i doživeo težak udarac glavom. Nije se lečio od toga. Nitko nije pozvao pomoć. Možda je to bila njegova odluka, ali neko je morao da potraži pomoć. Bio je tri dana u zaključanoj sobi s previsokim pulsom - zkaljučio je Bake.

Uz sve ovo, postoji još mnogo otvorenih pitanja, koja se sada pokreću, a argentinski mediji su objavili nove mučne informacije o poslednjim danima velikog Maradone.

- Nadzor je ovde ključna reč jer se čini da su sestre koje su mu dodeljene učinile premalo da bi pomogle Maradoni. U kući nije imao ni pristojan toalet, tako da je morao da koristi hemijski - prenosi italijanska "Republika".

Video: Maradonin doktor u suzama: Dao sam sve od sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danka

    2. decembar 2020 | 14:31

    A ti milioni oko kojih se lomi porodica? A kazete nije imao gde da ode???

  • doberman

    2. decembar 2020 | 16:38

    a ko je Maradonu pa ikad mogao da kontroliše, taj je jeo šta je hteo, tramvaj ceo i oblaka jedan deo... čemu ovo lešinarenje po Che Gevari našeg detinjstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA