Real daje Zidanu još tri šanse da "spase živu glavu": Mediji ga već "otpustili" i doveli drugog

Zidan još nije otišao, Španci mu već našli zamenu, ali klub i dalje stoji iza trenera

  • 5
Zinedin Zidan Foto: Tanjug/AP

Posle novog šokantnog poraza od Šahtjora u Ligi šampiona, trener Real Madrida Zinedin Zidan našao se na udaru kritika medija na Pirinejima.

Samim tim, odmah je počelo da se piše i ko će naslediti Zidana na klupi "kraljevskog kluba" i prema prvim informacijama, glavni kandidat je Maurisio Poketino.

"Marka" javlja da će Real zvati Poketina ako se rastane sa Zidanom, koji je i prošle sezone posle ispadanja u Ligi šampiona bio pod pritiskom, ali se izvukao titulom u Španiji.

Međutim, ESPN tvrdi drugačije i javlja da klub i igrači stoje iza trenera ali da nemaju neograničenog strpljenja za njega. Naime, tri predstojeće utakmice odlučiće sudbinu Zidana na klupi Madriđana.

Prva je Sevilja, pa Borusija Mehengladbah i onda Atletiko Madrid. Kada je reč o Zidanovom radu, zamera mu se jedino što ne daje dovoljno poverenja mladim igračima, pre svih Martinu Odegardu i Vinisijus Žunioru.

Igrači su ipak svesni da je za dobre rezultate potrebno dati šanse proverenim snagama, pa to nisu preterano zamerali svom treneru. Naravno, ako se izuzmu oni kojih se to lično tiče poput Odegarda i Vinisijusa.

S druge strane, za sada nema zvaničnog kontakta Reala sa nekadašnjim menadžerom Totenhema, ali su u upravi kluba sa Santjago Bernabeua svesni da je Poketino i ranije pokazivao sklonosti ka slavnom klubu. Zbog toga bi on mogao da bude taj "džoker" u slučaju da Zidan i drugi put napusti klupu Reala.

Da podsetimo, Zidan je vodio Real od 2016. do 2018. godine kada je klub osvajao uzastopne titule u Ligi šampiona, da bi posle treće napustio Real.

Vratio se godinu kasnije posle turbulencija u klubu, ali sada, godinu i po posle povratka pravih rezultata na polju kvaliteta igre nije bilo, a još manje rezultata u Evropi.

Video: Mesi unezveren u kolima dok su ga navijači okružili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boki

    2. decembar 2020 | 17:39

    Volio bih najviše zbog Jovica da ga smene, mislim da bih kod svakog drugog trenera imao veću šansu a i Benzema ne bih igrao redovno...

  • Mane

    2. decembar 2020 | 19:50

    Zidan je imao moc dok je Ronaldo harao. Igrali su oni i sada, ali vec nekoliko igraca je matoro i van forme. Jovic i Azar ne mogu da se uklope a azar je bio u naj formi kad je dosao iz Chelsija. Bojim se da ce Real na kraju biti kao Man utd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA