≫ 

Het-trik Kahvečija malo Istanbulu: Lajpcig dobio "ludnicu" od meča bombom Serlota u 93. minutu

Fudbaleri Red Bul Lajpciga pobedili su Istanbul Bašakšehir u veoma zanimljivoj utakmici petog kola grupe H Lige šampiona sa 4:3

  • 0
Turkey Soccer Champions League

Uncredited

Lajpcig je pobedom bar privremeno izbio na drugo mesto grup ispred Pari Sen Žermena, ali je Bašakšehir ispao tvrđi rival nego što je isprva izgledalo.

Nemci su bili bolji i imali su više šansi za pogodak ali su imali i sreće kod prvog pogotka koji su postigli.

Tada je Marsel Zabicer povukao loptu prema golu rivala i šutirao sa distance iz sredine, a lopta je na putu do gola zakačila Jusufa Poulsena i skrenula pravo u mrežu za 1:0 u 26. minutu.

Istanbul je pokušavao da parira Lajpcigu ali je u 43. minutu Emil Forsberg sa leve strane uspeo da uposli Nordija Mukijelea, a ovaj je iz prve naciljao malu mrežu za 2:0.

Ipak, do poluvremena se vraća nada Istanbula posle kornera i sjajnog šuta Irfana Kahvečija sa 16 metara posle centaršut Višće.

Lajpcig je poveo i sa 3:1 u 66. minutu pogotkom Danija Olma. Anhelino ga je pronašao na levoj strani, Olmo je kao pored spomenika prošao pored jednog igrača Istanbula i pogodio je bliži ugao.

Ispostaviće se da će dvadesetak minuta biti dovoljno Turcima da izjednače na 3:3. Najpre je Kahveči drugim golom u 72. minutu ponovo primakao svoj tim na jedan gol, a onda je het-trikom u 85. potpuno vratio remi.

U 72. minutu je šutirao sa oko 25 metara i pogodio maestralno, a u 85. je iz slobodnog udarca zakucao loptu od prečke u mrežu.

Taj remi je trajao tek do drugog minuta nadoknade, jer je Serlot fantastičnim udarcem pogodio mrežu i četvrti put za bodove Lajpciga. Gunuk je na golu Istanbula odreagovao očajno i time je zaokružio loše veče.

U finišu je i Gulači loše reagovao, a Anhelinjo mu je spasao mrežu, tako da je uzbudljiv meč ipak završen pobedom Lajpciga koji sada na drugom mestu grupe ima devet bodova.

U drugom meču večeri Krasnodar je pobedio ekipu Rena sa 1:0.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA