≫ 

Nejmar vodio PSŽ do velike pobede: Marsijal promašio zicer, karma se surovo osvetila Junajtedu!

Kakav meč u Engleskoj!

  • 9
Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Mančester junajted u meču petog kola grupe H sa 3:1 na Old Trafordu.

Gotovo ništa tokom većeg dela susreta, izuzev početka, nije ukazivalo na to da će PSŽ uspeti da izvuče "živu glavu" u grupi u kojoj su sada tri ekipe izjednačene po broju bodova.

PSŽ je golovima Nejmara svoje šanse za plasman u nokaut fazu doveo od gotovo nepostojećih do skoro izvesnih, iako uopšte nije ličio na tim koji je pre samo nekoliko meseci igrao finale Lige šampiona.

Reklo bi se da je pobeda pariskog tima stala u 60 sekundi od 69. do 70. minuta kada se karma, golom Markinjosa i isključenjem Freda, surovo osvetila Mančester junajtedu za promašen zicer Antonija Marsijala s početka drugog poluvremena.

Junajted je imao igru i šanse za bolji rezultat, nije ih iskoristio i kada se sreća okrenula, PSŽ je znao da je prigrli.

Pari Sen Žermen je utakmicu počeo u maniru ekipa koja hoće i može. Iako nisu igrali u kompletnom sastavu, Kilijan Embape i Nejmar u ofanzivi su dovoljna garancija da navala može da bude elitna i opasna.

"Sveci" su tako i ušli u meč. Pritisli su od prvih napada svoje protivnike iz Mančestera i već u prvih 15 minuta imali 70 posto poseda lopte, tri udarca ka golu i dva u njegov okvir.

Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Jedna od tih lopti završila je iza leđa Davida De Hee. Igrao se već šesti minut kada su kombinovali Nejmar i Embape, a Francuz je šutirao sa distance po zemlji.

Njegov udarac je blokiran i "rikošetiran" uvis i ka levoj stativi gola "Đavola". Tamo je spreman bio Nejmar koji nije bio u ofsajdu i šutirao je iz prve u dalji ugao iskosa za 1:0.

Svoju inicijativu PSŽ je potvrdio i u desetom minutu kada je David De Hea odbranio svoju mrežu, da bi tek od 18. minuta Junajted počeo da se oslobađa pritiska.

Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Već tada će biti naznaka onoga što je obeležilo prvo poluvreme do njegovog kraja - sukobi i čarke na terenu.

Igrao se 22. minut kada je sudija Danijele Orsato gledao VAR da bi video da li je Fred zaslužio crveni karton nakon što je glavom udario Leandra Paredesa.

Kada se Fred provukao sa javnom opomenom, to kao da je "dalo krila" Junajtedu za čvršću, grublju, ali i više ofanzivnu igru.

U takvim okolnostima, PSŽ nije umeo da se brani dovoljno dobro i već u 32. minutu Junajted je potvrdio da je uspostavio ravnotežu golom za 1:1.

Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Markus Rašford je dao i treći gol istom protivniku, ali je ovom pogotku kumovala i sreća.

Marsijal je šutirao sa dvadesetak metara, odbranio mu je Kejlor Navas i odbio loptu na bok, odakle je stigao pas za Rašforda u sredinu na 16 metara.

Markus je odatle šutirao i, mada taj šut po zemlji, nije bio idealan, lopta je pogodila u nogu Danila, skrenula je u levi ćošak Navasovog gola i ušla u mrežu.

Embape je ubrzo odgovorio dobrim i lukavim udarcem iz kaznenog prostora, kada je parabolom probao da prevari De Heu, ali je zamalo promašio.

Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Do kraja poluvremena, Mančester je delovao energičnije i kao tim koji će u nastavku biti u prednosti.

U prilog tome govorilo je i nekoliko nervoznih reakcija Nejmara posle grubih startova igrača Junajteda koji su uspeli da uđu "u glavu" Parižanima.

Drugo poluvreme počelo je u potpunoj dominaciji Junajteda. Ništa nije nagoveštavalo ishod kakav će se desiti.

Već do 60. minuta, Crveni đavoli su imali dve kolosalne šanse. Prvu je u 49. minutu posle kontre promašio Marsijal.

Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Edinson Kavani je petom proigrao Rašforda u kontri, ovaj je odložio loptu za Marsijala koji je sa desetak metara neometan šutirao preko, gotovo praznog gola.

Osam minuta kasnije, u kontri se opet našao Kavani koji je lepo video da je Navas istrčao, šutnuo je lob i pogodio prečku.

U nastavku akcije Marsijala je izblokirao Markinjos, a sve nakon toga ići će na vodenicu Parižana.

Igrao se 64. minut kada je i Markinjos pogodio prečku sa gornje strane posle centaršuta Florencija, a u 69. minutu sreća se potpuno okrenula.

Britain Soccer Champions League

Foto: Tanjug/AP

Posle odbrane De Hee, PSŽ je izveo korner iz kog je lopta uz mnogo sreće došla na pet metara kroz "šumu nogu" do Markinjosa, a ovaj je uspeo da je ugura u gol za 2:1.

Samo šezdesetak sekundi kasnije, PSŽ je imao i igrača više na terenu jer je Fred posle novog neopreznog starta dobio drugi žuti karton i isključen je.

Od tog trenutka se na terenu našao i Pol Pogba, koji je na isteku 80 minuta igre šutirao solidno iz daljine, ali nedovoljno precizno.

 

Završnica meča u potpunosti je pripala Pari Sen Žermenu. Prvo je Kilijan Embape pred nadoknadu istrčao kontru od 80 metara i bio sebičan.

Nije hteo da doda Nejmaru i šutirao je sam, doduše iz idealne situacije, ali je izgubio korak i ostao je bez gola.

Tu grešku u nadoknadi nije ponovio Rafinja. On je u novoj kontri prošao levo pored Fernandeša, Nejmar je za to vreme varkom tela izbacio iz igre Megvajera i ostao sam na petercu.

Rafinja ga je pronašao, Brazilac je pogodio rutinski praznu mrežu za 3:1 i devet bodova Pari Sen Žermena koji je sada u konkurenciji za prvo mesto u grupi, iako je samo pola sata ranije bio praktično pred ispadanjem.

Rezultati, peto kolo Lige šampiona (sreda):

Bašakšehir - Lajpcig 3:4 (1:2)

(Kahveči 45+3, 72, 85 -- Poulsen 26, Mukijele 43, Olmo 66, Serlot 90+2)

Krasnodar - Ren 1:0 (0:0)

(Berg 71)

Borusija Dortmund - Lacio 1:1 (1:0)

(Gereiro 44 -- Imobile 67p)

Klub Briž - Zenit Sankt Peterburg 3:0 (1:0)

(De Keteler 33, Vanaken 58p, Lang 73)

Ferencvaroš - Barselona 0:3 (0:3)

(Grizman 14, Brajtvejt 20, Dembele 28)

Juventus - Dinamo Kijev 3:0 (1:0)

(Kijeza 21, Ronaldo 57, Morata 66)

Mančester junajted - Pari Sen Žermen 1:3 (1:1)

(Rašford 32 -- Nejmar 6, 90+1, Markinjos 69)

Sevilja - Čelsi 0:4 (0:1)

(Žiru 8, 54, 74, 83)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Drugo poluvreme:

90+3 minut - KRAJ - PSŽ je opstao u grupi i pobedio, iako je delovalo potpuno drugačije na početku drugog poluvremena.

90+1 minut - GOOOOOOL! Nejmar postavlja konačan rezultat 3:1! Asistirao mu je Rafinja, a Brazilcu nije bilo teško da sa pet metara pogodi praznu mrežu.

89. minut - Kontra Embapea, sam je istrčao 80 metara i bio sam ispred De Hee i promašio zicer za overu pobede! Ljut je Nejmar.

83. minut (Sevilja - Čelsi) - GOOOOOL! Četvrti gol Žirua, ovog puta sa penala za 4:0 u korist Čelsija.

 

83. minut - Izmene na obe strane i malo tempa, Di Marija u igri za Pari Sen Žermen.

78. minut - Nejmar dribla, odlaže loptu do Erere, ovaj šutira sa dvadesetak metara preko gola!

74. minut (Sevilja - Čelsi) - GOOOOOL! Kakvo veče Olivijea Žirua! Treći gol na meču sa Seviljom, ovog puta posle asistencije Ngola Kantea za 3:0 za Plavce. Glavom je sa peterca pogodio Žiru posle centaršuta Kantea s boka.

74. minut - Pogba se sprema da uđe u igru i menja Markusa Rašforda na terenu.

 

73. minut (Briž - Zenit) - GOOOOOL! Lang postiže gol za Briž, Zenit ne može da parira nadmoćnom rivalu, pa Briž vodi 3:0.

70. minut - Au kakav minut za Junajted! Primljen gol, pa drugi žuti karton i isključenje za Freda posle starta na Dijalu. Junajted sa igračem manje.

 

69. minut - GOOOOOOL! Vodi Pari Sen Žermen 2:1! Finalista Lige šampiona je posle kornera imao mnogo sreće. Udarac sa distance, lopta kod Dijaloa koji nekako dotura loptu do Markinjosa, a ovaj pogađa za 2:1.

68. minut - Brani De Hea! Dobar šut igrača Pari Sen Žermena, ali samo korner za PSŽ.

66. minut (Juventus - Dimamo Kijev) - GOOOOL! Juventus je dao i treći gol Dinamu, ovog puta je strelac Alvaro Morata.

 

66. minut (Borusija Dortmund - Lacio) - GOOOOOL! Lacio poravnava na 1:1 penalom Ćira Imobilea.

64. minut - Prečka! Nejmar je ubacio loptu za Florencija na levoj strani, Florenci je podigao na suprotnu stranu gde je bio Markinjos koji je glavom šutirao i lopta je sa gornje strane pogodila prečku.

62. minut - Komplikuje Rašford u kaznenom prostoru rivala, imao je šansu možda i ranije da završi akciju iz koje na kraju nije ispalo ništa opasnije.

 

60. minut - Markinjos dobija udarac u glavu od Marsijala u duelu, krvavog očnog kapka je završio igrač PSŽ-a. Imaće Parižani primedbe na suđenje Orsata.

58. minut (Briž - Zenit) - GOOOOOL! Penal za Briž i pogodak Hansa Vanakena za 2:0.

57. minut (Juventus - Dinamo Kijev) - GOOOOL! Juventus duplira prednost, Ronaldo pogađa za 2:0. Portugalac je na drugoj stativi dočekao loptu posle loše reakcije igrača Dinama.

 

57. minut - Kontra Kavanija i prečka posle loba! U nastavku akcije Fernandeš šalje loptu za Marsijala, a ovaj biva izblokiran!

55. minut - Konkretniji Junajted u prvih deset minuta, PSŽ uglavnom figurira oko sredine terena i teško ulazi u šanse.

54. minut (Sevilja - Čelsi) - GOOOOOOL! Čelsi vodi 2:0 i krstari ka prvom mestu u grupi. Mateo Kovačić je asistirao Žiruu u jednoj strpljivoj akciji Plavaca, a Francuz je sjajno reagovao i "bocnuo" loptu preko golmana domaćih.

51. minut - Nova dobra šansa za Junajted, centaršut sa desne strane za Kavanija, "El Matador" kači loptu ali je ne skreće ka golu, već pored stative.

49. minut - Au kakav zicer je promašio Marsijal! Kontra Junajteda, maestralna peta Kavanija za Rašforda, ovaj pronalazi samog Marsijala na osam, devet metara od gola, a ovaj udarcem para oblake i promašuje praktično praznu mrežu!

 

48. minut - Rašford pred golom Pari Sen Žermena, probao je da dribla, zaustavili su ga Presnel Kimpembe i ostali odbrambeni igrači Pariza.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na svim stadionima!

Prvo poluvreme:

45. minut - POLUVREME - Sukobi obeležili prvo poluvreme, Parižanima treba bar još gol, 1:1 im ne završava posao. 

44. minut (Borusija Dortmund - Lacio) - GOOOOOL! Vodi Borusija 1:0! Rafael Gereiro je iskoristio veoma lošu reakciju odbrane Lacija i završava akciju golom iz neposredne blizine.

 

43. minut - Skot MekTomini je nagazio Nejmara nakon što je startovao na njega i uzeo mu loptu, Orsato to nije video, pa se igrač Junajteda provukao bez kazne.

40. minut - Embape je dobio pas posle prekida na levoj strani, šutirao je traljavo i posle skoro godinu dana ostao i dalje bez gola u Ligi šampiona.

38. minut - Novi sudar Freda i Paredesa. Opet Paredes na zemlji, ovog puta je on kažnjen žutim kartonom, dok Megvajer sklanja Freda od mesta dešavanja, jer Fred već ima žuti.

 

33. minut (Briž - Zenit) - GOOOOOL! Vodi Briž 1:0! De Keteleru se odbila lopta u kaznenom prostoru Zenita, on je to iskoristio i šutirao visoko za vođstvo svog tima.

34. minut - Au kakva šansa za Embapea! Mudro je pokušao sa osam, devet metara, poslao je kiflu precizno gađajući ugao, ali je PSŽ dobio samo korner.

 

32. minut - GOOOOOOL! Junajted je izjednačio na 1:1! Odbranio je Kejlor Navas udarac Marsijala, lopta se odbila na bok, vraćena je Rašfordu na oko 18 metara, koji je odatle šutirao. Pogodio je u nogu Danila, lopta je skrenula i prevarila Navasa.

28. minut - Pritiska Mančester junajted. PSŽ mora da se brani, a onaj start Freda kao da je malo dao krila igračima Ole Gunar Solskjera.

 

27. minut (Ferencvaroš - Barselona) - GOOOOOL! 3:0 za Barselonu koja uništava Ferencvaroš. Asistent kod prošlog gola, Usman Dembele pogodio je sa bele tačke i tim Ronalda Kumana je već na +3 posle pola sata.

22. minut - Žuti karton za Freda! Sudija Danijele Orsato je pregledao VAR snimak nakon prvih čarki na meču.

 

Marko Verati je hteo da se sukobi sa Fredom koji je glavom oborio Paredesa na travu. VAR je aktiviran da bi se videlo da li je taj start bio za crveni karton i Orsato je presudio da nije.

21. minut (Ferencvaroš - Barselona) - GOOOOL! 2:0 za Barselonu! Usman Dembele asistira Martinu Brajtvejtu, a ovaj posle centaršuta sa levog krila uklizava i skreće loptu u dalji ugao gola mađarskog tima.

 

21. minut (Juventus - Dinamo Kijev) - GOOOOL! Vodi Juventus 1:0! Kijeza je pogodio glavom posle sjajnog centaršuta Aleksa Sandra i time doneo prednost svom timu.

 

18. minut - Oslobodio se Mančester junajted pritiska u prethodna tri, četiri minuta, pa je Markus Rašford "tukao" po zemlji sa distance. Odbranio je to Kejlor Navas, dok je pokušaj Bruna Fernandeša odmah zatim izblokiran.

15. minut - Solidan centaršut Florencija u kazneni prostor, pred golom Junajteda je bio Nejmar, ali nije uspeo da stigne loptu za zicer. Tri udarca PSŽ-a ka golu rivala, dva u okvir gola i jedan pogodak.

15. minut (Ferencvaroš - Barselona) - GOOOOL! Vodi Barselona 1:0! Antoan Grizman je dobio pas od Đordija Albe sa levog krila, a Francuz je to dodavanje petom pretvorio u pogodak.

 

10. minut - De Hea brani! Opet je pretio PSŽ, igra se sada isključivo na polovini Junajteda koji nema rešenje kako da prenese loptu u polje napada.

8. minut (Čelsi - Sevilja) - GOOOOL! Vodi i Čelsi 1:0! Olivije Žiru je dobio pas od Kaija Haverca, fintirao je ulevo u kaznenom prostoru i izbacio defanzivca Sevilje, a onda šutirao u ugao.

6. minut - GOOOOOL! Nejmar je pogodio za 1:0! Dupli pas je odigrao Brazilac sa Embapeom, ovaj je šutirao sa 20 metara, lopta se odbila do Moiza Kina koji je bio u ofsajdu, ali se iz drugog plana ubacio Nejmar koji je iskosa pogodio.

 

5. minut - Rašford je povukao napad svoje ekipe i vodio je loptu više od 30 metara do kaznenog prostora gde ga je ipak stigao Dijalo.

4. minut - Nesigurni i jedni i drugi na početku utakmice na Old Trafordu. PSŽ, iako nešto slabiji na papiru, u uvodnih pet minuta je malo konkretniji.

Video: Stanković o taktici Zvezde za utakmicu sa Hofenhajmom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nbgd

    2. decembar 2020 | 22:34

    A ne navlaci se za arape uopste.

  • Nekoizfrancuske

    2. decembar 2020 | 23:00

    Ovaj Mbappé je imao priliku da nauci od rafinje kako se dodaje u zavrsnoj fazi !

  • Маркезз

    2. decembar 2020 | 21:10

    Идемооо нејмарррррр ❤️❤️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA