≫ 

Kakva radost, kakva sreća: Navijači u Engleskoj opet na tribinama, posle 9 meseci!

Polako, ali sigurno, stvari se vraćaju u normalu

  • 1
stadion navijaci Foto: twitter/ESPN UK

Stadion, a na njemu navijači - konačno!

Fudbalska Engleska ponovo "diše punim plućima", navijači su se vratili na tribine, prvi put posle devet turobnih "kovid meseci" ili, preciznije, 266 dana.

Istina, ulazak na stadione trenutno je dozvoljen samo navijačima niželigaških klubova, od srede uveče tako je bilo prvi put posle duge pauze na mečevima u Lutonu, Vajkombu (do 1.000 ljudi), a utakmice pred živim dušama igrali su i fudbaleri Karlsija, Čarltona, Šruzberija i Kembridža - oni i pred 2.000 navijača.

Prema odluci Vlade Engleske niželigaškim klubovima je dozvoljeno da otvore kapije svojih stadiona za najviše 2.000 ljudi, zasad je to brojka kojom se moraju svi zadovoljiti, ali i te kako obećavajuća posle teških meseci borbe sa pandemijom.

Pogledajte, u nekoliko sekundi videa iz Vajkomba, trenutak koji su svi željno čekali - žive tribine!

Inače, Englezi polako, ali sigurno popuštaju sa merama kada je u pitanju dolazak navijača na stadione, pa će tako Arsenal niti prvi premiejrligaški klub koji će moći da pusti navijače na stadion, i to u meču Lige Evrope sa Rapidom u četvrtak.

Prvi premijerligaški meč sa navijačima još od februara biće subotnji okršaj u Londonu Vest Hem - Mančester junajted, i tu će biti strogog ograničenja kapaciteta, kao i dan kasnije kada Čelsi dočekuje Lids.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    3. decembar 2020 | 09:22

    Pa pisaste li ovde pre neki dan, kako Engleska obara rekorde u zarazenim.....kako sad ovo???? Xaxaxaxa sve je LAZ!!!! Ljudi umiru od gripa, cancera, srca, starosti, itd...sve se to sad pripisuje Koroni....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA