Tri scenarija za Zvezdu: Šta treba da se desi da završi 1. ili 2. u grupi, a kako može i da ispadne?

Crveno-beli već posle meča protiv Hofenhajma mogu da osiguraju evropsko proleće

  • 37
FK Crvena zvezda, Liga Evrope 2020, grupa, prolaz Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde od 18.55 na Marakani igraju meč petog kola Lige Evrope protiv Hofenhajma. Crveno-beli su 99 odsto već osigurali evropsko proleće i plasman u nokaut fazu pobedom nad Gentom u Belgiji prošlog kola, ali teoretski i dalje nije sve gotovo.

Za Zvezdu i dalje postoje tri opcije kako može da završi grupnu fazu, da bude prva u grupi, druga, pa čak i da ispadne.

Ukoliko Zvezda već protiv Hofenhajma osvoji bar bod, biće sigurna u nokaut fazi i matematički. Pobeda sa više od dva gola razlike donela bi joj mogućnost i da se bori za prvo mesto u grupi, koje donosi povoljniji žreb za nokaut fazu, ali i milion evra nagrade od UEFA.

Ipak, i sam Dejan Stanković je rekao da je on realista kada je upitan o mogućnosti da napadne prvo mesto i pobedu protiv Hofenhajma od tri ili više golova razlike.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo su i tri opcije koje postoje za Zvezdu i kalkulacije šta treba da se desi da bi se desili određeni scenariji:

Zvezda prva u grupi

- Zvezda mora da pobedi Hofenhajm sa tri ili više golova razlike i da pobedi u poslednjem kolu protiv Libereca na gostovanju.

- Zvezda pobeđuje Hofenhajm sa tri ili više golova razlike i u poslednjem kolu osvoji bod protiv Libereca, ukoliko i Hofenhajm remizira sa Gentom.

-Zvezda pobeđuje Hofenhajm sa tri ili više golova razlike i u poslednjem kolu izgubi od Libereca, ako i Hofenhajm izgubi od Genta.

Zvezda druga u grupi

- Jedan osvojen bod u preostala dva meča protiv Hofenhajma i Libereca.

- Nijedan osvojen bod u preostala dva meča, ali da Liberec ne pobedi Gent i da ne pobedi Zvezdu sa četiri ili više razlike u poslednjem kolu.

Zvezda ispada

- Poraz Zvezde od Hofenhajma, pobeda Libereca na gostovanju Gentu i poraz Zvezde od Libereca u poslednjem kolu sa 4:0 ili više, pošto je u Beogradu bilo 5:1 za Zvezdu. U slučaju da bi rezultat bio identičan kao u Beogradu u korist Libereca, gledala bi se gol razlika,, a tu crveno-beli stoje daleko bolje.

Dakle, crveno-beli imaju sve u svojim rukama. Bod protiv Hofenhajma i matematički rešava pitanje plasmana dalje, dok bi čak i u slučaju neuspeha već večeras mogao da im pomogne Gent ukoliko spreči Slovan da pobedi.

Podsećamo, meč sudi škotski arbitar Bobi Maden, za koga crveno-bele vežu lepe uspomene, baš za osiguravanje evropskog proleća, a meč možete gledati na dve televizije, kao i da pratite uživo na Telegraf sportu.

Video: Stanković o taktici Zvezde za utakmicu sa Hofenhajmom

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    3. decembar 2020 | 12:03

    Al pazi 6% franjevaca sto je glasalo da Zvezda ispada,toliki procenat ih i inace ima u narodu koji navija za patlidzan

  • fkcz 🇷🇸

    3. decembar 2020 | 10:25

    Za prvo mesto postoji jos jedan scenario... pobedjuje Zvezda sa jednim golom pa u zadnjem kolu pobedjuje u Ceskoj i ceka bilo kakav kiks Hofehajma... ali to bi trebao “sportski” novinar koji je pisao text da zna 😂

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    3. decembar 2020 | 10:07

    Хвала на инфо, али све нам је то познато. Напишите или истражите какав је сценарио за гробаре како би играли пролеће у европи? Да ли имају шансе, знате, због бодова и количника? 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA