Anatomija i brojke svih 750 golova Ronalda: Glavom pogađao, levom rešetao, a desne se i sam plaši

Koliko je samo svestrane i univerzalan fudbaler po sredi, govori činjenica da je 482 puta našao put do mreže desnom nogom, 136 levom, a 130 glavom

  • 1
Kristijano Ronaldo Foto: Tanjug-AP

Zvezda Juventusa Kristijano Ronaldo proslavio je u sredu jubilej pošto je u meču Lige šampiona protiv Dinama iz Kijeva (3:0) postigao svoj 750. gol u karijeri. Sada se svim fudbalskim analitičarima i sladokuscima vrte kroz glavu brojke koje je Portugalac ostvario i na koji način je zatresao mrežu. Za početak, 57 puta je pogodio samo iz slobodnog udarca!

Nakon što je doprineo rutinskoj pobedi "stare dame" protiv gostiju iz Kijeva, Ronaldo je došao do brojke od 75 golova u dresu Juventusa.

- Hvala svim igračima i trenerima koji su mi pomogli da se domognem ovog fantastičnog broja, hvala svim protivnicima koji su me naterali da radim više i više svakoga dana - rekao je Ronaldo.

Pre nego što je krenuo da rešeta za italijanskog šampiona, Kristijano je 450 puta pogodio za Real Madrid, 118 za Mančester junajted, pet za Sporting iz Lisabona i 102 puta za portugalsku nacionalnu selekciju.

Kada se sve to zbroji i analizira, Ronaldo je postigao 509 pogodaka iz šesnaesterca, 129 puta sa bele tačke, 57 iz slobodnog udarca i 55 izvan kaznenog prostora.

Koliko je samo svestrane i univerzalan fudbaler po sredi, govori činjenica da je 482 puta našao put do mreže desnom nogom, 136 levom, a 130 glavom. Dva gola je dao ostalim delom tela.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Svi ti golovi bili su postizani širom evropskog kontinenta, ponajviše na tlu Španije. Radi se o 311 pogodaka u Primeri. A, zatim 132 u Ligi šampiona, 84 u Premijer ligi, 60 u Seriji A, 31 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, 30 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, 22 u španskom Kupu kralja, 18 u međunarodnim prijateljskim susretima.

Niz se nastavlja sa 13 golova u FA kupu, devet na Evropskom prvenstvu, sedam na Svetskom prvenstvu, sedam na Svetskom klupskom prvenstvu, pet u Ligi nacija, četiri u Superkupu Španije, četiri u Liga kupu Engleske, tri u portugalskoj ligi i dva u Kupu Portugala.

Kristijano Ronaldo, Edin Džeko Foto: Profimedia

Kao u staroj dobroj reklami "i to nije sve", Ronaldo je tresao i po dva puta mrežu u Superkupu Evrope, Kupu Italije, Kupu Konfederacija, a po jednom je pogađao i u italijanskom Superkupu i kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Impresivno.

On je takođe najavio da je sledeća stanica brojka od 800 golova uz još jednu zahvalnicu, ovoga puta porodici koja je bila uz njega i u najgorim i u najboljim momentima njegovog života i karijere.

Šta se može dodati ovome osim da se samo ponovi - impresivno.

Video: Pogledajte penal kojim je Proleter u 95. minutu pobedio Javor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagor

    3. decembar 2020 | 12:30

    Bravo majstore, svojim radom si sve postigao, od mirnog siromasnig decaka do legende, nek ti je sve sa srecom i dalje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA