≫ 

Sve što treba da znate o meču Zvezda - Hofenhajm: Startnih 11, bitka za 1,6 miliona € i koeficijente

Crveno-beli pred velikim izazovom u kojem mogu i matematički da osiguraju evropsko proleće

  • 8
FK Crvena zvezda, Hofenhajm Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde od 18.55 na Marakani dočekuju Hofenhajm u petom kolu grupe L u Ligi Evrope. Crveno-beli su na pragu evropskog proleća, koje bi već na ovom meču mogli i teoretski da obezbede.

Šta sve ovaj meč može da donese Zvezdi i koje su najvažnije činjenice, pogledajte u nastavku teksta.

Gde se igra i ko prenosi meč?

Meč se igra od 18.55 na stadionu "Rajko Mitić", a prenos će biti na dve televizije - RTS 1 i Arena sport 1.

Nema publike

Zbog situacije u Srbiji koja nije povoljna zbog korona virusa, i ovaj meč se igra bez prisustva publike.

Kakav je ulog

Ulog je borba za prvo mesto u grupi, koje donosi nagradu od milion evra. Već smo pisali da Zvezda u zavisnosti od rezultata na ovom meču može ili da osigura drugo mesto, ili da bude u igri za prvo u poslednjem kolu, a čak postoj i mala šansa da u poslednjem kolu vodi bitku za opstanak u Evropi. Pogledajte ovde kakve su kalkulacije za to.

Ko ne igra?

Crvena zvezda ne može da računa na Aleksandra Kataija koji ima probleme sa zdravljem, kao i na Mirka Ivanića koji je povređen, dok je Aleksa Vukanović dobio pozitivan test na korona virus, od kojeg se tek oporavio Milan Rodić, ali ne i da zaigra od starta.

Hofenhajm sa druge strane ima povređene Ermina Bičakčića, Benjamina Hubnera, Pavela Kaderabeka i Konstantinosa Stefilidisa.

Koliko novca može da se dobije?

FK Crvena zvezda, FK Hofenhajm, Seku Sanogo Foto: AP/Tanjug

Pobeda nad Hofenhajmom Zvezdi bi donela 590.000 evra, dok se remi nagrađuje sa 190.000 evra. Ukoliko zvezda osigura evropsko proleće i 2. mesto, dobiće dodatnih 500.000 evra, dok bi u slučaju da pobedi Hofenhajm sa tri ili više razlike, Zvezda mogla da dobije i milion evra ukoliko bi na kraju grupu završila na prvom mestu. Uz nagradu za pobedu na meču, ova bitka može da se smatra i bitkom za 1.590.000 evra.

Kakva je igra za koeficijente?

Crvena zvezda bi pobedom mogla da dobije dodatna dva boda za UEFA koeficijent, a remi bi joj doneo jedan. Takođe, ovaj meč može da bude od velike važnosti i za srpski fudbal, jer bi njime mogao da se uhvati "poslednji voz" za Srbiju za dva mesta u Ligi šampiona. Srbija trenutno ima dva boda manje od Kipra, koji je na 15. mestu. Ukoliko bi Zvezda teoretski vezala četiri pobede, preostale dve protiv Hofenhajma i Libereca, zatim i u nokaut fazi, naša zemlja bi bila ispred Kipra pod uslovom da Omonija ne osvoji ni bod u preostale dve utakmice grupne faze.

Zvezda je trenutno na 52. mestu UEFA rang liste sa 28.500 bodova, za petama je Jang Bojsu, ali nisu daleko ni Slavija iz Praga, Dinamo Zagreb, Seltik i Briž. Zvezdi bi dodatno popravljanje koeficijenta u eventualnim kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone moglo da donese i status nosioca u plej-ofu.

Ko sudi?

Bobi Maden Sudija Bobi Maden; Foto: MN Press

Pravdu će na Marakani deliti škotski arbitar Bobi Maden, koji je crveno-belima već sudio pre tri godine, kada su crveno-beli osigurali evropsko proleće na Marakani.

Kakva je forma timova?

Zvezda je u seriji od 8 pobeda zaredom u svim takmičenjima. Poslednji poraz crveno-beli su imali baš od Hofenhajma pre 10 mečeva. Hofenhajm je sa druge strane u promenljivoj formi. Vezao je tri pobede u Ligi Evrope nakon trijumfa nad Zvezdom, ali zato u Bundesligi nema pobedu još od 2. kola i trijumfa nad Bajernom od 4:1. Posle toga su vezali četiri poraza i tri remija, pa na Marakanu dolaze rasterećeni i sa mislima na meč protiv Augzubrga za vikend.

Ko je favorit po kladionicama?

Kvota na keca je 2,95, iks je 3,35, a dvojka 2,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Hofenhajm.

Reč trenera

Dejan Stanković:

Igramo protiv jedne dominantne ekipe u našoj grupi, oni su favorit dominiraju u Ligi Evrope, nisu toliko ubedljivi u Bundesligi, ali videćemo sa kakvim timom će i oni doći, da li će odmarati i kalkulisati, i njima je Bundesliga bitna, imaju malkice problema tamo u poslednje vreme. Organizovanost, to nam je najbitnije, na svakom delu terena, da li napadamo ili se branimo, želim da samo ispoštujemo ono što se dogovorimo u svlačionici, što u poslednje vreme ide kako treba. Ne bih opet delio ekipu na startere i te koji fale, mi smo tim, sigurno da se oseti u nekim delovima igre neko ko ti fali posegno sa Kataijem, ali gledaćemo da to nadomestimo lepom organizacijom

Sebastijan Henes:

- Želimo da pobedimo u Beogradu. Svaka pobeda nam daje samopouzdanje i zato smo "zagrejani" za ovaj meč. Želimo da napravimo ovo takmičenje našim takmičenjem. Tek posle toga se okrećemo ponedelju i Augzburgu - rekao je Henes.

Očekivani sastavi:

Zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Degenek, Sanogo, Nikolić, Spiridonović, Kanga, Ben, Falćineli

Hofenhajm: Bauman, Adams, Fogt, Nortvajt, Skov, Gaćinović, Rudi, Gajger, Baumgartner, Kramarić, Dabur

Video: Stanković o taktici Zvezde za utakmicu sa Hofenhajmom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagor

    3. decembar 2020 | 12:36

    Bravo moja Zvezdo, bravo Sampioni, pokazite ko ste na terenu i dajte sve od sebe do pobede jer ste zasluzili to. Vas verni navijac punih 55 godina.Veliki pozz mom Dzaji po kojem sam prvi put cuo ime CRVENA ZVEZDA i to je ostalo u glavi sve do danas i na vecnost i u onom svetu.

  • Zagor

    3. decembar 2020 | 13:28

    Alo grobari zasto minusi, drag mi je i Partizan, i OFK, i Radnicki iz Nisa i Proleter i mnogi drugi klubovi i legende od njih, ja sam navijac starog kova koji nije opterecen glupostima kojim se bave danas pojedinci. Sport je radost i navijanje a ne tuce i bruke sto odlazi u svet.

  • Gg

    3. decembar 2020 | 12:15

    Daj bre kakav crni Spiridonović, dajte njegosa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA