≫ 

Ko će u nokaut fazu Lige šampiona: Realu gori, bitka titana u Nemačkoj, Tadić i Lacio se klackaju

Liga šampiona kao poker titana, a ko izgubi uvek ima pravo da se ljuti

  • 0
Nejmar Foto: Tanjug/AP

Pretposlednje kolo grupne faze Lige šampiona je gotovo, ostala je još samo jedna utakmica kojom će biti kompletiran sastav ekipa koje idu dalje. Neko je već kaparisao mesto u nokaut rundi, neko će morati za to da se bori, a nekome, koliko god to glupo zvučalo, svejedno, jer nema šansu da se nađe među 16 najboljih.

Po dva najbolja iz grupe idu dalje, pa je do sada devet učesnika obezbedilo prolazak u narednu fazu. Poslednje utakmice se igraju naredne sedmice, ostalo je još sedam mesta, pa neka borba počne.

Grupa A - Bajern ide dalje, Atletiko na pol poziciji

Bundes liga, FK Bajern Minhen, Salke Foto: Tanjug/AP

Bajern Minhen je već izborio prolazak u grupi A, a najveće šanse da sa njim ode dalje ima Atletiko Madrid sa šest bodova, dva više od Salzburga koji mu u poslednjem kolu gostuje. Madriđanima je potreban samo bod i sve će biti gotovo.

Iz prikrajka vreba Lokomotiva sa tri boda i eventualnim iznenađenjem protiv nezainteresovanog Bajerna bi mogla da se dokopa treće pozicije koja vodi u Ligu Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa B - Da li to Inter i Real Madrid ispadaju?

Italy Soccer Champions League Foto: Tanjug/AP

Kolo pre kraja, Borusija iz Menhengladbaha ima bod ispred Šahtjora i Real Madrida i sigurno će se grčevito boriti da ostane na vrhu. Ostala je još jedna utakmica, ali ona u Madridu gde je Realu biti ili ne biti zbog lošijeg međusobnog skora sa Šahtjorom.

Sa druge strane, Šahtjor bi sa pozicija koja vodi dalje u nokaut fazu mogao da sklizne na četvrtu poziciju ukoliko bude poražen od Intera u Italiji. Sve je na velikoj klackalici i ovde će zasigurno goreti naredne sedmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa C - Siti i Porto idu dalje, grčko-francuski okršaj za Ligu Evrope

FC FK Mancester siti - Lion Foto: Tanjug/AP

Mančester siti, kao što se pretpostavljalo, ide dalje sa prve pozicije u grupi C, dok je Porto tri boda ispod njega sa garantovanom kartom za nokaut fazu.

Ostalo je još samo da se vidi ko će nastaviti takmičenje u Ligi Evrope pošto Olimpijakos i Marsej imaju po tri boda. Grčki tim ima dosta bolju poziciju shodno tome da je bolji u međusobnom duelu, a i dočekuju Porto na svom terenu, dok Marsej ide na megdan rasterećenom Sitiju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa D - Liverpul na vrhu, Ajaks i Atalanta u klinču za prolaz

FK Liverpul - FK Vest Hem Foto: Tanjug/AP

Razvoj u ovoj grupi je bio nekako i očekivan - Liverpul je zauzeo prvo mesto, Midtjuland se nalazi na dnu, a Ajaks i Atalanta se bore za prolaz dalje.

Tako smo i došli do situacije da Liverpul ide u Dansku turistički, dok će u Amsterdamu sve goreti. Atalanta ima bod više, odgovara joj i remi na gostovanju Ajaksu, ali Tadić i družina zasigurno nemaju takav plan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa E - Čelsi i Sevilja sigurni, Krasnodaru na dar Liga Evrope

FK Kristal Palas, FK Celsi Foto: Tanjug/AP

Čelsi je nakon demontiranja Sevilje čvrsto stao na čelo grupe, ali Sevilji to neće predstavljati preveliki problem pošto i ona ide dalje. Ovde se samo radikalnom matematikom može promeniti nešto.

Krasnodar je u Rusiji minimalce gotovo obezbedio odlazak u Ligu Evrope, pa sve osim neverovatnih stvari vodi ka tome da je Ren završio svoju priču.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa F - Dortmund bojažljivo prolazi, Lacio brani ono što je stvorio

Liga sampiona Foto: Tanjug/AP

Dortmund je nekako kroz čitavu grupnu fazu prolazio u drugoj, trećoj brzini, pa će zbog toga pasivnog pristupa morati u Rusiji protiv Zenita morati da ide na sva tri boda kako bi ostao na čelu tabele.

Sa druge strane, Laciju je puna glava mogućih ishoda. Ako izgubi od Klub Briža - ispada. Ako dobije ili remizira - prolazi. Ako dobije, a Dortmund ne pobedi - idu kao prvi. Sve je moguće.

Sve jeste moguće, ali za Zenit nije. On je završio svoju kampanju u Ligi šampiona, a za Ruse je u jednom momentu sve moglo da krene u drugom smeru, ali nije.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa G - Već viđeni Barsa i Juve, Ukrajinci ili Mađari nastavljaju u Ligi Evrope

FK Barselona , Lione Mesi Foto: MN Press

Barselona i Juventus će za kraj grupne faze odigrati derbi na Kamp Nou gde samo pobeda "stare dame" od dva gola razlike može da promeni situaciju. Naravno, oboje idu dalje i o tome ne brinu.

Na dnu tabele Ferencvarošu radi samo pobeda u Kijevu protiv Dinama ili eventualno neki visoki remi od 3:3, sve ostalo bi Ukrajince poslalo u Ligu Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa H - Grupa koja gori, PSŽ sa Parka prinčeva prati šta rade Junajted i Lajpcig

Neymar, Nejmar Foto: Tanjug/AP

Mančester junajted, PSŽ i Lajpcig imaju po devet bodova i ovo je u najavi epska bitka, pogotovo imajući u vidu da Junajted ide u Nemačku na direktan okršaj sa ekipom koja mu preti izbacivanjem.

Zašto izbacivanjem? Pa, zato što PSŽ dočekuje na svom terenu otpisani Basaksehir i skoro je nemoguće da Nejmar i družina ispuste ovu šansu da prođu dalje.

Jedino što može da izbaci Parižane u ovoj konstalaciji je poraz od Turaka, a da u drugom susretu bude podela bodova. Sve kombinacije moguće su tu, a do koje će doći, videćemo naredne sedmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Liga šampiona kao poker titana, a ko izgubi uvek ima pravo da se ljuti.

Video: Da li je Zvezda oštećena protiv Rada za dva penala u 30 sekundi?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA