Premijer liga pokazuje moć, pomaže "malim" klubovima sa 250 miliona funti!

Najveći deo sume ide na račune klubova Čempionšipa

  • 0
Premier League, Premijer Liga, lopta, logo, fudbal, sport Foto: Tanjug/AP

Premijer liga Engleske i Engleska fudbalska liga (EFL) dogovorile su danas paket pomoći za klubove nižeg ranga u iznosu od 250 miliona funti, kako bi ovi lakše prebrodili finansijsku krizu izazvanu pandemijom korona virusa, prenose engleski mediji.

Veći deo ove sume, 200 miliona funti, biće raspoređen klubovima Čempionšipa, a EFL će, uz Premijer ligu, obezbediti deo pomenutih sredstava za pomoć.

Ostatak novca, suma od 50 miliona, biće uplaćena klubovima treće i četvrte lige.

- Premijer liga pruža veliku podršku fudbalskoj piramidi i svesni smo važnosti uloge kluobva za svoje zajednice. Naša obaveza je da nijedan klub EFL-a ne bude izbačen iz koloseka zbog kovid pandemije  - kaže izvršni direktor Premiejr lige Ričard Masters.

- Svi fudbalski klubovi nastavljaju da trpe veliek finansijske gubitke kao posledicu pandemije, ali "šerholderi" Premiejr lige bez dvoumljenja su saglasni da se dodatno pomogne EFL klubovima da prebrode ovu krizu - naglasio je Masters dodavši da je "veoma zadovoljan što je dogovoren ovaj aranžman sa klubovima nižeg ranga u teškim trenucima za sve".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA