≫ 

Zvezda je u nokaut fazi Lige Evrope: Borjan sačuvao crveno-bele od Hofenhajma!

Kapiten Zvezde najzaslužniji što na Marakani nije bilo golova

FK Crvena zvezda - FK Hofenhajm

Foto: MN Press

Rezultat i igra svakako jesu za zaborav, ali će i Crvena zvezda i Hofenhajm ovih decembarskih 0:0 na Marakani pamtiti po lepom - svako na svoj način! Gosti, jer su obezbedili prvo mesto u L grupi Lige Evrope, dok su crveno-beli potvrdili sjajne evropske partije tako što su obezbedili nokaut fazu.

Svoju drugu u u LE u poslednje četiri godine što je, uz dve Lige šampiona, neverovatan uspeh najtrofejnijeg srpskog kluba koji će narednog četvrtka u Češku ići samo turistički. Daleko od toga da neće imati imperativ pobede, jer ista donosi 570.000 evra. Na ovakvu krizu, nije mala stvar...

Ipak, nema sumnje da će u glavama svih ljudi u Zvezdi više biti 14. decembar i žreb koji će im dati protivnika u nokaut fazi. Fazi koja počinje 18. februara kada su i rezervisane prve utakmice u 1/16 finala, dok je revanš sedam dana kasnije.

Štos e tiče tih potencijalnih rivala, to bi mogli da budu Artsenal, Lester, Totenhem, zagrebački Dinamo, Roma, ali i ale iz Lige šampiona koje su na granici da idu u osminu finala tog takmičenja ili da kao treće "spadnu" u LE. Tu, pre svega, mislimo na Real, Šahtjor, Menhengladbah,. PSŽ, Lajpcig, Mančester junajted, Atletiko Madrid... u zavisnosti ko će "kiksnuti" u tom psolednjem kolu narednog utorka i srede.

Što se tiče same utakmice, činjenica je da je Hofenhajm bio konkretniji rival ove večeri na Marakani. Osim što su držali loptu u nogama, Nemci su imali i dve-tri sjajne prilike za gol.

Prvu u 37. minutu kada je Borjan zaustavio opasan šut Dabura iz kaznenog prostora, da bi u u 78. odlično reagovao i izbacio loptu u korner.  Takođe, u 87. je spasio mrežu posle sjajne prilike za Klausa u 87. minutu.

Zvezda je svoj prvi šut u pokvir gola uputila tek u 44. minutu, crveno-beli su bili više organizovani na kontranapade i ideju da se sačuva sopstvena mreža. To su pokazale i izmene Dejana Stankovića u poslednjih 15-ak minuta, kada je vadio ofanzivce i pojačao defanzivni red.

FK Crvena zvezda - FK Hofenhajm

Foto: MN Press

Jedini pravi bljeasak crveno-belih bio je na početku drugog poluvremena kada je Ben ušao u kazneni prostor, alis e spetljao u trenutku kada je možda mogao i da se proslavi.  I Falčineli je u 70. pripretio udarcem glavom, ali je lopta otišla preko gola, dok je Italijan i u 83. "tukao" pored stative.

Samo minut ranije skočila je kompletna klupa Zvezde, kada je defanzivac Fogt oborio Vukanovića. Imao je žuti karton, sudija je pustio prednost, ali se potom nije vratio da mu pokaže put u svlačionicu. A i te kako je imao elemenata za to...

Vredi pomenuti da su povrede krojile sastav i jedne i druge ekipe. Kod Zvezde nije bilo Ivanića, Kataija, Gobeljića i Rodića, dok su Nemci bili bez šestorice igrača. Srpski reprezentativac Mijat Gaćinović igrao je od početka za Hofenhajm i izašao je u 72. minutu.

FK CRVENA ZVEZDA - FK HOFENHAJM 0:0 (0:0)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Degenek, Sanogo, Petrović, Kanga (Nikolić 80), Ben (Eraković 80), Spiridonović (Vukanović 46), Falčineli (Boaći 89)

Hofenhajm: Bauman, Skov, Bogard, Fogt (Sesenjon 88), Nortvajt, Džon, Gajger (Grilič 58), Rudi (Kasim 72), Gaćinović (Baumgatner 72), Klaus, Dabur (Kramarić 46)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemke

    3. decembar 2020 | 20:55

    Grobosi cisto da vam objasnim da prvi put u istoriji evropskih takmicenja, Hofenhajm nije postigao gol, a pokusavali su do 60. Minuta svim silama. U rupe bre, osigurati prolece utakmicu pre završetka ciklusa? Malo li je 💪💪💪

  • Žika Živac

    3. decembar 2020 | 20:48

    Bravo Zvezdo! Mrzim partizan.

  • Žerac LeCZ

    3. decembar 2020 | 21:16

    Za razliku od Zvezde koja je jedva izvukla 0:0 sa Hofejhajmom, Partizan je juče pobedio FK Žarkovo sa 2:0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA