≫ 

Najluđe izjave Radeta Bogdanovića: Naš buco iz Sombora pije koka-kolu, jede čips i uči Amere košarci

Ponovo je bio bez dlake na jeziku, a često je slikovito

  • 23
Rade Bogdanović Printskrin: Youtube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Kao i obično, kada gostuje Rade Bogdanović na nekoj televiziji, ili negde daje intervju, iz njega se može izvući pregršt zanimljivih izjava i anegdota. Osim što je žestoko isprozivao Aleksandra Kolarova, kapitena reprezentacije Srbije, za koga kaže da godinama ne igra ništa i da je jedino probio kvadraturu na građevinskim investicijama u Beogradu, takođe je otkrio da je jedan reprezentativac Orlova svojevremeno u Kovilovu dovodio dve starlete u pola šest ujutru, ali to nije sve.

Iz intervjua koji je trajao više od dva sata, izdvajaju se njegova mišljenja o današnjim trenerima, za koje smatra da su filozofi koji o fudbalu pričaju kao da su neurohirurzi, samo da bi sebi digli cenu. Takođe, nije štedeo ni fudbalske zvezde, koje se danas tetoviraju, ne skidaju glave sa društvenih mreža i mobilnih telefona, nije štedeo Pola Pogbu, njegovog agenta Mina Rajolu, koga naziva pica majstorom, Nejmara, koga zove cirkuzantom, a dao je i zanimljivu opasku na račun Nikole Jokića.

O tetoviranim precenjenim fudbalerima

Filipe Kutinjo Tetovaže su danas karakteristika za većinu fudbalera; Foto: Profimedia

- Ja danas nikada ne bih mogao da budem trener. Zamisli vodim ekipu, oni mi dođu tetovirani, namršteni, puni zlata, besnih automobila, i ja treba da mu pričam da on treba da igra za reprezentaciju, a njemu plata 200.000 - 300.000 evra nedeljno. Ja bih noćne more imao, jer sam rastao i školovao se i vaspitavao u nekim drugim vremenima. Vidite, svi tetovirani. Tetovirao se Bekam, i svi krenu. Videla žaba da se konji potkivaju, pa i oni digli nogu. Ovo danas ne liči na sportistu.

- Sportista je nekada bio uzor i u ponašanju, odnosu na ulici, na terenu, bili su idoli... Ali pogledajte danas. Murinjo je rekao za Pogbu da ga je molio da ide iz autobusa da proba onaj svoj Bentli. Za 110 miliona ga onaj ugostitelj, pica majstor (Mino Rajola prim. aut.), prodao u raspali Mančester junajted, on četiri gola nije dao za pet godina i pričaju o produženju ugovora. Čuj 110 miliona i 40 miliona provizije uzeo pica majstor. To je apsurd vremena u kojem se živi.

Igrači neće ranije da dođu na trening, samo bulje u telefone

- Kaže mi jedan trener, došao na stadion 45 minuta pre treninga i na parkingu našao fudbalera u kolima kako sluša muziku u kolima. Oni neće da dođu ranije. U obavezi su da dođu pola sata ranije, a on ostaje u kolima da sluša muziku da ne uđe 15 minuta ranije. Nekad si jedva čekao da dođeš, da popričaš s čistačicom, ekonomom, oni sad samo bulje u telefone.

O trenerima filozofima

- Treneri su jako veliki filozofi da bi opravdali i sebi digli cenu, pričaju kao da su neurohirurzi, kardiolozi, gastrolozi, kao da otvaraju glavu, operišu srce, jetru, pankreas... oni tako pričaju o taktici i fudbalu. Fudbal je jednostavna igra. Imaš 11 levo, 11 njih desno, imaš osnovne principe, danas je psihologija sve, koja vežba može da se izmisli, a da je već ne znamo. Tako je dignuto na neki nivo kad ih slušaš, generalno cirkus totalno drugačije nego nekada.

Fudbaleri su kopije marketinških ala, od upliva novca od Arapa i Kineza igrač treba da bude klipan bez mozga

- To su sve loše kopije marketinških fudbalskih ala. Bio je period kada su Bekama kopirali, pa onda Ronalda, sada Nejmara... Po meni nikad fudbal u većoj krizi nije bio kada je igra u pitanju. Nikad veća kriza nije bila. Vi ste 90-tih godina imali u jednom momentu Rivalda, Ronalda, Ronaldinja, Zidana... to su aždaje, pa ne znate koga ćete pre da pogledate. Danas od onog cirkuzanta Nejmara prave veliku fudbalski zvezdu, zna dečko da igra fudbal, ali nigde ga nema. Ulaskom arapa i Kineza nema više fudbalera, totalna amerikanizacija fudbala. Da budeš jak, brz, klipan i da mozga nemaš.

Buco iz Sombora uči Amere košarci

Denver Nagits, Los Anđeles Lejkers Nikola Jokić u duelu sa Lebronom Džejsom i Dvajtom Hauardom; Foto: Tanjug/AP

- Vidite šta se dešava u Americi kada ode ovaj naš buco iz Sombora, pije koka-kolu, jede čips, igra se košarke, sklanja, baca, oni se izgubili "šta je ovo, ovaj će nam poremetiti sistem, nemoj da znamo da i ovakvih imamo". Daj ovoga da skoči, da udari. Recite mi sad fudbalera, a da nije Embape, koji može da igra u Real Madridu?

Ibrahimović je mrcina iz Hercegovine, zato je prvi špic Italije sa 39 godina

Italy Soccer Serie A Zlatan Ibrahimović; Foto: Tanjug/AP

- Ima hercegovačke gene, Bosanac, mrcina, 1.90 metara, odrastao i školovao se u Švedskoj, na vreme počeo da trenira karate i borilačke sportove koji su mu pomogli da dođe do neverovatne fleksibilnosti i pokreta, a ima namednost hercegovačku, fudbalski gen i zato je najbolji. Ima tu upornost i hoće da traje. On je u 39. godini prvi špic Italije.

Video: Mali, ti to hoćeš mene da blokiraš? Može, ali juče: Jokić preko Lebrona za vođstvo Denvera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nik

    4. decembar 2020 | 11:25

    Bravo , bravo Ko je maldji od 1990 taj ne razume. Jer nije gledao pravi fudbal i šta je ta igra nekad predstavljala

  • Kiki

    4. decembar 2020 | 10:38

    Postenjacino sto ne pricas kako si preko Mladena Krstajica doveo sestrica u Partizan... Bosanska veza je radila..... Znas da napadas druge, a ti si gori od njih svih zajedno!!!

  • 👍RADE BOGDANOVIC👍👏👏👏

    4. decembar 2020 | 11:23

    Svaka ti cast, sve receno o nasem FUDBALU ❗ Nisu ti ovi iz FS-a ni do kolena bre. Dok je ove ⚽️mafije nista od naseg FUDBALA !!! Oj SRBIJO, koje godine idemo unapred u FUDBALU ? Koliko jos da cekamo ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA