≫ 

Samo prvi iz grupe ide dalje, drugi igra baraž: UEFA potvrdila sistem Lige konferencija i termine

Podsetimo, srpski klubovi će od sledeće sezone igrati LK umesto LE

  • 10
Žreb za Ligu šampiona Foto: AP/Tanjug

Prvi put posle više od 20 godina, evropski fudbal će od sledeće sezone imati i treće takmičenje - Ligu konferencija Evrope!

Takmičenje koje će trajati najmanje do 2024. godine i koje će po većini parametara biti slično Ligi šampiona i Ligi Evrope. Barem što se tiče grupne faze i kvalifikacija za ulazak u iste.

Dakle, igraće se tri kola kvaliffikacija i plej-of za ulazak u grupe kojih će biti osam i koje će sadržati po četiri ekipe. Nijedan tim se neće direkto plasirati u grupe, a termini odigravanja mečeva biće četvrtkom od 18.45 i 21. čas.

Prvo kolo kvalifikacija igra se 8. i 15. jula, drugo 22. i 29. jula, treće je na programu 5. i 12. avgusta, dok je plej-of zakazan za 19. i 26. avgust. Grupna faza se igra od 16. septembra do 9. decembra, dok nokaut sistem počinje 17. februara 2022. godine.

Ono što je zanimljivo jeste to da će pobednici osam grupa obezbediti plasman u nokaut fazu, dok će drugoplasirane ekipe pre osmine finala igrati baraž za istu sa trećeplasiranim timovima iz Lige Evrope - kao što je i najavljeno. Prvo finale će se igrati 25. maja u Tirani, a pobednik ide u Ligu Evrope naredne sezone - ako prethodno kroz nacionalni šampionat nije obezbedio kartu za Ligu šampiona.

Ono štto je i te kako bitno jeste to da će Srbija od sledeće sezone, umeso u Ligu Evrope, davati svoje predstavnike u Ligu konferencija Evrope. S tim da će prvak i dalje igrati kvalifikacije za LŠ odakle će se, u slučaju ispadanja, preseliti u LE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VeljaCZV

    3. decembar 2020 | 18:20

    Ali finale u Tirani ?! Ja nemam komentar...

  • aleksa77

    3. decembar 2020 | 18:20

    Evo i partizanima evropsko takmicenje da nebi samo plakali kao cice 🤣🤣🤣🤣🤣

  • SPORT

    3. decembar 2020 | 18:09

    Sve vise i vise unistavaju Fudbal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA