≫ 

Detaljnija analiza Stankovića: Ben na beku, Kanga na 60 odsto, Vukanović 4 dana imao temperaturu

Sta je to trener Zvezde rekao na konferenciji?

  • 12
Dejan Stanković Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Poručio je trener Crvene zvezde Dejan Stanković, nedugo posle utakmice, da utakmica protiv Hofenhajma nije bila lepa za oko - ali da ga lepota nije ni interesovala!

Nekoliko minuta kansije pojavios e popularni Deki i na konferenciji za medije, gde je dao detaljniji analizu svega onog što se dešavalo na utakmici i svemu onome što je istoj prethodilo.

- Čestitam igračima, klubu, stručnom štabu i svim navijačima na ovom uspehu. Nije bilo lako izboriti sve ovo, znamo koliko smo radili, žrtvovali se i želeli „evropsko proleće“. Najavili smo to veoma hrabro i pre nego što je odigrana prva utakmica, jer smo znali šta imamo, kakvi smo i koliko to želimo. Tako da, još jednom čestitam momcima na večerašnjoj utakmici, na svakoj lopti smo bili, borili smo se jedni za druge i na posletku osvojili 10 bodova i kolo pre kraja obezbedili „prezimiljavanje“ u Evropi - počeo je Stanković, a zatim nastavio:

- Imali smo Bena praktično na poziciji levog beka, Kangu koji se vratio iz povrede i bio na 60 posto mogućnosti, potom Vukanovića koji je četiri dana ležao sa temperaturom preko 38, te Gajića koji se nije odmorio od kako je počeo da igra. Nije moglo bolje, momci su izvukli maksimum. Dosta puta nam je uspelo da im usporimo napade, oduzmemo loptu i čekamo našu šansu.

- Oni su brzi i snažni, to se vidi odmah. Zašto bih izašao visoko i riskirao? Mi jesmo ugrožavali njih, nije da nismo. Realan sam i morali smo više da se fokusiramo na zatvaranje linija i kompaktnost trojice štopera koji su odigrali fenomenalnu utakmicu. Igra nije bila možda lepa za oko, ali pita se i protivnik, a oni su bili dobri večeras.

Nastavio je Stanković u istom tonu.

FK Crvena zvezda - FK Hofenhajm Foto: MN Press

- Kadrovska situacija je sve teža i nikako nam ne ide na ruku. Momci trebaju da odmore, ali ne odustajemo. Imam 22 standardna igrača i oni to pokazuju iz meča u meč. Ove utakmice su za one fudbalere van stroja za koje jedva čekamo da se vrate, da budemo kompletni. Imamo paklen ritam do polusezone, čeka nas i Kup Srbije još. Ne šalim se kada kažem da spremamo meč po meč, jer samo tako mogu da znam koga imam na raspolaganju, ko je zdrav, ko je umoran.

- Dogode se situacije u kojima je neko zdrav, ali previše umoran i rizično ga je staviti da igra, jer može da se povredi i da ga onda izgubimo na duže vreme. Juče sam zakasnio na konferenciju za štampu, jer sam analizirao ko se kako oseća da bih izveo najboljih jedanaest na teren. Nema alibija, idemo da izvučemo maksimum iz svake utakmice. Nije bilo lako igrati protiv Hofenhajma, možda nemaju zvučno ime, ali fantastične pojedince imaju - zaključio je Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zmaj

    3. decembar 2020 | 22:22

    Zaslužen bod, čestitke, ali mister ako je taj Vukanović imao 4 dana temperaturu, pa zar nije imao nekog drugog, prečeg?

  • Magiko

    3. decembar 2020 | 23:08

    Zar ne vidis da si prvo poluvreme igrao sa igraca manje.Jer ovaj Spiridonovic samo se setao po terenu kao daje na baletu. Odmah ga najuriti iz kluba.JER ZA NAS KLUB TREBA GINUTI KAO OSTALI IGRACI.

  • Iskusan delija

    3. decembar 2020 | 23:28

    Ne treba mešati babe i žabe. Deki kao igrač ima karijeru, a Deki trener tek počinje da uči. Kakvi su mu igrači odličan rezultat je postigao. U ovoj ekipi ima 7-8 igrača koji su iz nekog razloga tu, ali sigurno nisu zbog fudbalskog znanja. Sad vidim piše se o povratku nekih igrača, luda kuća pa mi da bi igrali ozbiljan fudbal treba da dovedemo ozbiljno školovane fudbalere sa ozbiljnim kapacitetom pluća. A ne igrače tipa kanga, ivanić , milunović i slične koje niko neće a mi ih predstavljaomo kao velika pojačanja. Igrači sredine terena neznaju da dodaju pas na deset metara u noge, o i kada slučajno i daju tačan pas onaj što prima loptu nezna da je zaustavi(uštopuje). Mićunović došao kao veliko pojačanje a on nezna da half loptu glavom iz svog šesnesterca izbacuje u aut ili u korner a NIKADA PRAVO na šesnestersc. To se u fudbalu uči na početku fudbalske karijere. Sa dovođenjem ovakvih igrača možda može da se dobije finansiska korist a li fudbal koristi neće imati niti će se poboljšati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA