≫ 

Hrvat iz Standarda je hit večeri u Ligi Evrope, Zvezdin zimski pik opet strelac za Bajer Leverkuzen

Arsenal održao stoprocentni učinak posle pet kola

  • 1
Duje Čop, Standard

Foto: Printscreen/Twitter

Napadač belgijskog Standarda Duje Čop definitivno je obeležio veče u Ligi Evrope. Hrvatski internacionalac postigao je pogodak u porazu svog tima protiv Glazgov Rendžersa, a meč na "Ajbroksu" dobro će upamtiti i po detalju koji je usledio nakon što je ubacio loptu u praznu mrežu.

Naime, prilikom postizanja pogotka u 41. minutu, Čop je udario međunožjem u stativu, a udarac je očigledno bio ozbiljan pošto nije mogao da nastavi utakmicu već je zamenjen na poluvremenu.

Inače, Rendžers je slavio sa 3:2, ali će odluka o pobedniku ove grupe pasti tek u poslednjem kolu jer je i Benfika pobedila sa 4:0 protiv Leha i ima isti broj bodova kao i "Policajci" na prvom- 11.

 

Arsenal je pred 2.000 gledalaca koji su se vratili na "Emirate" prvi put od početka pandemije upisao novu pobedu u grupi B protiv Rapida iz Beča i jedini je tim u svim grupama Lige Evrope koji ima maksimalan učinak posle 5 kola.

“Tobdžije” su u prvom poluvremenu rešile pitanje pobednika, golovima Lakazeta, Pabla Marija i Nketije. U nastavku, u 47. minutu smanjio je momak zanimljivog prezimena Kitagava, a Emil Smit Rouv je u 66. minutu dao gol za konačnih 4:1.  Filip Stojković je presedeo čitav meč na klupi za rezerve kod gostiju.

I Molde je bio ubedljiv na svom terenu gde je slavio protiv Dandalka, sa 3:0. Posle pet utakmica, Arsenal je prvi sa 15 bodova, Molde ima devet, Rapid šest, a Dandalk samo tri.

Roma je u grupi A bila ubedljiva protiv Jang Bojsa koji je tukla sa 3:1 (Sulejmani sedeo na klupi), dok su u komšijskom derbiju Kluž i CSKA iz Sofije odigrali bez golova.

U grupi C, Slavija je bila bolja od Hapoela Ber Ševe sa 3:0, dok je Bajer Leverkuzen kao gost pobedio Nicu sa 3:2. Jedan od strelaca za ekipu iz Leverkuzena bio je i Aleksandar Dragović za koga se nagađa da bi mogao da dođe u Crvenu zvezdu tokom zime.

 

PSV je kao gost u grupi E pobedio Granadu sa 1:0, dok je Omonija kao domaćin dobila ekipu PAOK-a sa 2:1. Oba Živkovića su odigrali po 90 minuta za solunski tim, ali bez uspeha.

Rijeka je u grupi F bila blizu iznenađenja i pobede nad domaćinom Real Sosijedadom, ali je na kraju bilo 2:2. AZ Alkmar i Napoli su odigrali nerešeno - 1:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko Rudic

    4. decembar 2020 | 11:29

    Grad i istoimeni fudbalski klub sa severa Republike Irske zove se Dundalk , tako se pise , cita i izgovara .Mozete da mi verujete na rec , a i ne morate - zivim tamo !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA