≫ 

Zvezda pretekla Lester i JB za rekordno mesto na UEFA rang listi: Sledeća meta Marko Nikolić i Genk

Crveno-beli ušli u TOP 50

  • 24
FK Crvena zvezda - FK Rad Foto: MN Press

Osim što su i zvanično izborili plasman u nokaut fazu Ligu Evrope, fudbaleri Crvene zvezde nastavili su i da "rastu" na UEFA rang listi!

Naime, bodom koji su osvojili protiv Hofenhajma, crveno-beli su prvi put u istoriji, otkako UEFA primenjuje ovakav način bodovanja, ušli u TOP 50 -  nakon što su na listi pretekli Lester i Jang Bojs.

Naredna meta srpskog šampiona su Genk i Lokomotiva iz Moskve koja u narednom kolu gostuje minhenskom Bajernu, tdako da crveno-beli i te kako imaju motiva da dođu do trijumfa protiv Libereca u poslednjem kolu.

Za taj trijumf bi trebalo da dobiju dva boda (jedan za remi), što bi bilo dovoljno za novi rast na listi, a ne smemo zaboraviti ni finansijski momenak koji nije zanemarljiv.

Pobeda u Češkoj Zveztdi donosi 570.000 evra, dok je remi "težak" 190.000, a tu je i koeficijent koji svakako raste i koji je bitan za bolje mesto u kvalifikacijama.

Video: Vučić: Moguće je da Zvezda igra u Jerevanu, biće kako UEFA kaže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crvena Zvezda

    4. decembar 2020 | 08:16

    Zvezda je klub sa imenom i prezimenom.Poznata i priznata u Evropi.Nesretne devedesete su zustavile njen put.Sad se treba ponovo vratiti na stare staze slave.Polako,biće i to.

  • bat

    4. decembar 2020 | 07:29

    Koliko bi nam značajno bilo da poslednje kolo dobijemo Liberec, i da barem zatim od dve utakmice izborimo jednu pobedu pa taman i da ne prođemo dalje! Uz Božiju pomoć samo napred momci!

  • NenadCZV

    4. decembar 2020 | 09:54

    ..a zamislite da imamo bar još jedan klub pravi dobre rezultate u Evropi..eee..to bi Srbiji baš značilo..ovako sve mora Zvezda..al8 neka..zna se ko je najbolji klub u Srbiji i na Balkanu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA