≫ 

Saznajemo: Vladan Milojević na korak od mesta selektora reprezentacije Srbije!

Bivši trener Zvezde najkonkretnija opcija koja je sve bliža

FK Crvena zvezda, Totenhem Foto: A. Nalbantjan

Fudbalska reprezentacija Srbije pretrpela je neuspeh u baražu Lige nacija pošto u duelu sa Škotskom nije izborila Evropsko prvenstvo. Ceh za to će platiti selektor Ljubiša Tumbaković, koji u ugovoru ima klauzulu da on može biti raskint u slučaju da se ne obezbedi EURO, a kako Telegraf saznaje, Vladan Milojević je sve bliži klupi Orlova.

Poslednjih dana pominjala se opcija da je i Arsen Venger kontaktiran kao eventualni naslednik Tumbakovića, što je on decidno odbio, ali prema našim saznanjima, jedino realno ime koje je u opticaju jeste bivši trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

Milojević predstavlja trenera nove generacije, koji je sa Zvezdom ostvario istorijske uspehe za dve i po godine na klupi. Za to vreme je faktički osvojio tri titule, igrao dva puta Ligu šampiona i jednom Ligu Evrope, kada je izborio i evropsko proleće.

Milojević je od februara trener Al Ahlija iz Saudijske Arabije, gde je već želeo da napusti klub svojevremeno posle određenih problema sa gazdama, ali je na kraju ostao. Kako god, Milojević sa Al Ahlijem ima ugovor do leta 2021. godine, tako da nije ugovorom obavezan na duži period, tako da to ne bi trebalo da bude velika prepreka ka njegovom dolasku na kupu Orlova.

Podsetimo, Srbija će 7. decembra u ponedeljak saznati ko su joj potencijalni rivali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a Skupština FSS je zakazana za 20. decembar, kada bi trebalo da se donesu odluke o daljoj budućnosti Fudbalskog saveza Srbije.

Kao što je nedavno rekao i sportski direktor reprezentacije, Vladimir Matijašević, prvo bi trebalo da se sačeka da se vidi da li će aktuelno rukovodstvo dobiti poverenje delegata i ko će dalje voditi FSS, a tek onda bi trebalo da se odabere i novi selektor.

Ipak, prema trenutnoj situaciji, Vladan Milojević je najrealnija opcija i on bi od marta 2021. trebalo da povede Srbiju u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Video: Milojević na oproštajnoj konferenciji: Ovo je momenat kada sam odlučio da odem iz Zvezde

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soda

    4. decembar 2020 | 13:42

    Pa to je isto kao I sa ministrima menjaju se al se nista ne pitaju.Dok se takav odnos ne promeni dzaba koga god da dovedete.

  • Kim

    4. decembar 2020 | 13:16

    Ovaj će tek da bude marioneta svih,ovaj nema pojma,trebaju ostavke svi iz saveza,kakav Milojević.....

  • Nikola

    4. decembar 2020 | 14:50

    Dzabe i Murinjo dok ceo fss ne ode na celu sa kokezom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA