Tirana domaćin finala Konferens lige: Koji srpski klubovi će voditi bitku za put do Albanije?

Završnica konferens lige biće 25. maja na stadionu Air Albanija

  • 3
Air Albanija, navijačice, novinarke; Tirana - Zvezda Foto: Instagram.com

UEFA je odlučila da domaćin prvog finala Konferens lige bude Tirana i stadion Air Albanija 25. maja. To znači da bi srpski klubovi, koji će sledeće sezone igrati kvalifikacije za ovo takmičenje zbog rang liste po nacionalnom koeficijentu, gde su ispod 15. mesta, ukoliko bi eventualno došli do borbe za pehar, morali da igraju u Albaniji.

Zvezda je ovog leta već imala priliku da igra na stadionu Air Albanija, kada je teškom mukom prošla Tiranu i na kraju čak i obezbedila evropsko proleće.

Novo takmičenje će imati sličan sistem kvalifikacija i grupnu fazu po ugledu na Ligu šampiona i Ligu Evrope, igraće se četiri kola kvalifikacija, a zatim grupna faza sa po osam grupa.

Novina je što će iz grupne faze samo jedan tim prolaziti dalje, dok će drugi deo osmine finala dati trećeplasirane ekipe iz Lige Evrope.

Srbija će sledeće sezone imati jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i tri predstavnika u Konferens ligi.

Ako bi se gledalo po trenutnoj tabeli u Superligi, Zvezda bi išla u kvalifikacije za LŠ, Partizan, Vojvodina i Proleter u kvalifikacije za Konferens ligu, ali do kraja Superlige ima još 22 kola i mnogo toga može da se promeni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA