≫ 

Maradona mi je poslao kofer pun para, trebalo je samo da potpišem: Ispovest bivšeg trenera Partizana

Mateus se prisetio kako ga je legendarni El Pibe vrbovao da pređe u Napoli

  • 11
Lotar Mateus, Taribo Vest

Mateus na treningu Partizana Foto: MN Press

Lotar Mateus, nekadašnji reprezentativca Nemačke i svojevremeno trener Partizana, priznao je da je imao ponudu lično od Dijega Armanda Maradone da pređe u Napoli!

Mateus je dao jedan intervju za "Bild" u kom je opisao kako je Maradona pokušao da ga preotme Bajernu posle Svetskog prvenstva 1986. godine na kom su Argentinci bili prvaci sveta.

- Dijego je u Nemačku poslao delegaciju iz Napulja u Minhen. Bili smo u jednom restoranu koji je inače bio zatvoren subotom, ali je otvoren samo zbog našeg sastanka. Kada sam se vratio iz Kelna u 21 čas, mene i mog agenta je čekala torba puna novca - rekao je Mateus i dodao:

- Menadžeri iz Napulja su mi poslali Dijegove pozdrave. U aktovci je bilo milion maraka, tri puta više nego što sam zarađivao u Bajernu. Tražili su da potpišem za Napoli. Odbio sam, ali mi je Dijegov gest bio jako važan.

Napoli je te sezone po prvi put u istoriji postao šampion Italije, a Mateus se dve godine kasnije obreo u Seriji A. Doduše, tada ga je Inter kupio od Bajerna.

Sa Interom je uzeo Skudeto godinu dana kasnije, kao i Superkup Italije, dok je 1991. sa Neroauzurima osvojio Kup UEFA. Prethodno je 1990. sa Nemačkom bio bolji od Maradonine Argentine u finalu SP.

Nemac je kao trener vodio Partizan od decembra 2002. do decembra 2003. godine i doneo je crno-belima istorijski ulazak u Ligu šampiona. Kao i titulu na leto 2003. godine. Međutim, 2014. je izazvao veliku pažnju javnosti kadaje u svojoj autobiografiji napisao da je Partizan nameštao utakmice.

Pogledajte i kako je izgledala kuća u kojoj je preminuo Dijego Maradona:

Video: Maradonin doktor u suzama: Dao sam sve od sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    4. decembar 2020 | 13:07

    Ко зна колико пара си зарадио на књизи...ипак је то био бестселер о "поштењачинама" са лавора...

  • Zvele

    4. decembar 2020 | 13:32

    Ma gde partizan nameštao ma daj te molim vas sve je čisto gosn Mateus al kad bi se zezali.😂😂😂😂😂😂😂😂

  • kralj

    4. decembar 2020 | 12:43

    Nismo znali da je namjesato..?))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA