≫ 

ANKETA: Koga priželjkujete za Zvezdinog rivala u nokaut fazi Lige Evrope?

Da li je to neki atraktivniji protivnik ili što slabija ekipa iz prvog šešira?

  • 13
UEFA žreb, FK Crvena zvezda

Foto: UEFA.com, Wikimedia

Evropsko proleće je, možemo slobodno da kažemo, superiorno izboreno kolo pre kraja grupne faze Lige Evrope, ali se fudbalerima Crvene zvezde sada nameće novi zadatak!

Naravno u pitanju je mogućnost da se ode korak dalje i nadmaši sezona 2017/18 kada su crveno-beli pod vođstvom Vladana Milojevića "na mišiće" ispali od CSKA (0:0, 1:0) u 1/16 finala.

Da li će Zvezda biti član Lige Evrope u martu, zavisi i od protivnika s kojim će odigrati dvomeč u drugoj polovini februara. Ko će to biti - saznaćemo 14. decembra za kada je zakazan žreb!

Crveno-beli već sada znaju nekoliko imena koja bi mogla da gostuju u Beogradu 17. februara, s tim da se ona jača očekuju posle grupne faze Lige šampiona. Podsetimo, treći u grupi mogu da završe Real, PSŽ, Junajted, Lajpcig, Inter...

Roma, Arsenal, Viljareal i Dinamo Zagreb su takođe mogući rivali Zvezde u 1/16 finala, jer su kao prvi završili grupnu fazu, dok se za prvo mesto bore još Slavija i Leverkuzen iz grupe C, Rendžers i Benfika iz grupe D, Granada i PSV iz grupe E, Lester i Braga iz grupe G, Lil i Milan iz grupe H i Antvrepen i Totenhem iz grupe J.

Kako sada stvari stoje Slaviji je potreban bod u međusobnom duelu sa Leverkuzenom u gostima, Rendžers ima bolji međusobni skor od Benfike (oba tima po 11 bodova), Granada beži bod PSV-u, Napoli, Sosijedad i AZ se "kolju" za dva mesta u grup F - s tim da su Napolitanci prvi sa dva boda više od rivala, Lester ima bolji skor od Brage (oba tima po 10 bodova), Lil beži bod Milanu, a Antverpen dva Totenhemu pred međusobni duel u Londonu.

FK Crvena zvezda - FK Hofenhajm

Foto: MN Press

Što se tiče timova iz Lige šampiona, najbolja četiri rangirana tima od osam koji ispadnu u LE će biti rivali Zvezde s obzirom na to da crveno-beli nisu nosioci.

To su:

Grupa A: Atletiko Madrid ili Salcburg

Grupa B: B. Menhengadbah, Šahtjor, Real Madrid ili Inter

Grupa D: Atalanta ili Ajaks

Grupa H: Mančester junajted, PSŽ ili Lajpcig

Navijači s jedne strane priželjkuju što lakšeg protivnika kako bi postojala veća šansa da se prođe dalje, dok drugi smatraju da Zvezda zaslužuje da ugosti nekog atraktivnijeg. Pritom se nadaju i da će u februaru biti dozvoljeno da se publika vrati na stadione...

U našoj anketi ispod možete glasati za tim koji biste voleli da vidite na Marakani u februaru:

Video: Maradonin doktor u suzama: Dao sam sve od sebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baca

    4. decembar 2020 | 14:39

    Dinamo Zagreb, treci najveci klub u hrvatskoj posle hajduka i partizai-a.

  • Gg

    4. decembar 2020 | 14:55

    Dinamo Zagreb pošto se hvale da nisu primili gol protiv pacera, pa ih Osijek odlučio.Proće ko Liberec.

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    4. decembar 2020 | 14:29

    Све једно, само не партизаи...ах, не, па они и не знају за европу..круг 2 то је њихова мера, да, да

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA