≫ 

Crkva se protivi promeni imena stadiona u "Dijego Maradona", ali nudi kompromisno rešenje

Ne dopada se svima ideja da stadion Napolija ponese ime preminule legende

  • 2
FK Napoli - FK Roma Foto: AP/Tanjug

Grupa sveštenika iz Napulja, na čelu sa nadbiskupom Krešencom Sepeom, protive se preimenovanju stadiona Napolija "San Paolo" u "Dijego Maradona", što će se izvesno uskoro dogoditi.

Nedugo posle smrti fudbalske legende, i ikone Napolija, gradonačelnik Napulja Luiđi De Magistris je najavio da će pokrenuti proces da se stadion preimenuje u "Dijego Maradona", što je mnoge oduševilo, ali se tome protive katolički sveštenici ovog grada.

Prema navodima italijanskog lista "Il Mattino", grupa sveštenika je pisala pismo gradonačelniku da to ne čini, a izneli su i svoje razloge za svoje protivljenje.

- Stadion San Paolo bi trebalo da se zove po svecu koji je narodu doneo boga - kaže se, između ostalog, u pismu sveštenika koj nude i kompromisno rešenje za ime objekta.

- S poniznošću osećamo odgovornost da vam to kažemo. Svi se slažemo u jednom: ne želimo jednoumlje oko ove teme. Bilo bi u redu da se stadion imenuje "San Paolo-Maradona", kao u Milanu, gde postoji "San Siro-Meaca". To bi bio najbolji kompromis da se sačuva i vera, i sećanje na šampiona - kaže se u pismu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA