≫ 

Stanojevićeva glavobolja pred Čuku, stižu zahuktali "Brđani", a Partizan bez tri špica!

Bajbek se oporavio, ali preskače meč sa Brđanima, Holender ima koronu, Marković povređen - ostali samo Štulić i Asano kao opcije za navalu

  • 7
Aleksandar Stanojević Foto: MN Press

Derbi kola, u pitanju je 17. runda loptanja u "Linglong Superligi", igraju Partizan i Čukarički, dva tima koja su, uz Zvezdu, trenutno u najboljoj formi u šampionatu.

Šteta po tim iz Husmke, i za ovaj duel generalno, je loša kadorvska slika domaćina i činjenica da trener Aleksandar Stanojević ne može da računa na najjaču postavu, nema na raspolaganju nijednog klasičnog špica posle vesti da je Filip Holender pozitivan na korona virus.

Od ranije su, kao što je poznato, povređeni Lazar MarkovićŽan Kristof Bajbek, i oni su "autu" za Brđane, ali je dobra vest što će Francuz biti u kombinaciji već za narednu utakmicu sa Voždovcem.

- Igramo u poslednje vreme dobro, nije to samo bio slučaj protiv TSC-a, u dobrom smo raspoloženju pred Čukarički. Čeka nas izuzetna ekipa koja je stabilna, iz gornjeg dela tabele, bori se za Evropu, tako da će biti teško - prve su impresije Stanojevića o sutrašnjem meču.

Ne baš najbolji zdravstveni bilten je ono što remeti Stanojevićeve ideje za ovaj meč, problem je sada naći pravo rešenje u samom špicu, a sve ostalo je, kaže, u najboljem redu.

- Takva nam je situacija, problematično nam je to što su nam trojica napadača povređena, to je jedini problem. Ali mi smo Partizan, imamo veliki fond igrača, moramo naći zamenu za njih. Imamo sad i Holandera koji ne može, Marković je bio na terapijama, Bajbek se konačno priključio treninzima. Tu smo, dakle, malo u problemu, ali ko god da ne igra, nije problem za nas, imamo rešenje. Videćemo ko će biti tu, imamo Štulića, Asana, videćemo.

filip holender Filip Holender neće biti na raspolaganju Stanojeviću zbog korna virusa Foto: MN Press

Dobra vest je oporavak Bajbeka, ali pitanje je kada će ovaj napadač biti upotrebljiv Stanojeviću.

- Ne znam sad tačno koliko se oporavio. Zdravstveno je na 90 posto, a spremnost je relativna stvar. Nije još spreman, nije trenirao zbog korone, pa je počeo, pa se povredio... Ne znam, videćemo. Stvarno nam je problem što smo bukvalno na istoj pozciji izgubili trojicu igrača, to je kao kada bi nam se četiri štopera povredila. Asano nije isti kad igra u špicu i kad deluje sa boka.

Partizan je nanizao pet pobeda, stabilizovao formu, pritom je primio tek jedan gol i očit je napredak defanzivne linije. Primećuje to i Stanojević.

- Jeste, zadovoljan sam, bitno da nam rivali nisu stvarali šanse, nismo imali problema. A i menjali smo igrače, prihvataju ono što želim, ne samo poslednja četovorka, već i ostali, zadovoljan sam kako izgledamo u poseldnje vreme.

Trener Čukaričkog Dušan Đorđević je, poput Stanojevića, preuzeo rukovođenje tima posle odlaska prethodnika (Veselinović), i radi sjajan posao zasad.

- Njega poznajem odlično, bili smo zajedno jedno vreme u timu, igrali smo u Obiliću, tako da iz tog razloga pratim njegov rad. Unosi svoj stil, izuzetno su konkretni, napadačka linija je jak deo tima, ofanzivni su, lako dolaze u poslednjih 20 metara od gola.

FK Partizan - FK Rad Asano će predvoditi navalu Partizana protiv Čukaričkog Foto: Marko Jovanović

Jeidna dilema za opciju u napadu za Stanojevića je: Asano ili Štulić.

-  Videćemo na treningu još kako će biti. Štulić možda nije još spreman za ove teške utakmice, mora da pokaže da može da nosi napad Partizana. Bio je dobar protiv Proletera. Videćemo, nismo još odlučili.

Golom protiv Žarkova u prijateljskoj utakmici nametnuo se i tinejdžer Marko Milovanović. Ipak, za njega, kaže Stanojević, još ima vremena...

- On daje golove u kontinuitetu, odličan je, ali treba da se formira fizički iako je već dominantan. Visok je, pokretljiv, videćemo, proverićemo ga u još prikjateljskih utakmica. Lepa budćnost je pred njim, ali ne volim kada se situacija odvija brzo po mlade igrače. Mora korak po korak.

Sejduba Suma, prema rečima trenera Partizana, još nije spreman za 90 minuta.

- Suma je opasan u svakom trenutku, i sa klupe i od početka kada krene. Potrefilo se da je imao povredu, pa je više utakmica krenuo kao rezerva. Mogu on i Natho zajedno, i Asano sa njima. Mislim da još nije spreman za veći deo utakmice, ali i tu vagamo šta ćemo i kako ćemo.

Čuka je bez poraza sedam utakmica, za taj niz zaslužni su i neki od bivših igrača Partizana koji su sada uzdanice Brđana. Otud i pitanje za Stanojevića, za kraj njegovog obraćanja, koga bi od bivših igrač opet video u Humskoj - Birmančeviča, Ostojića ili Pantića.

- Ne volim o imenima, znam ih sve, dobri su to igrači. Daju veliki doprinos rezultatima Čukaričkog. Imaju zaista dobar napad, direktne igrače, svi su im u fazi napada opasni, kao i oni iz drugog plana, svi su konkretni i dikretkni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LJubitelj fudbala

    4. decembar 2020 | 15:36

    U srećna vremena Partizan i Zvezda se nisu plašili ni od najvećih evropskih klubova, a danas im se gaće tresu od Čukaričkog, Javora, Surdulice... Sram vas bre bilo.

  • Dosta foliranja

    4. decembar 2020 | 15:39

    Pomerice vam se da ga date. Ili ce biti penal. Pa ce ekspert za sudjenje da kaze da nije bio i svi ce da se ucute

  • vlajko

    4. decembar 2020 | 18:58

    Sta se gromada plasi igrace se dok ne pobedite a i nije prvi put

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA