Zvanično: Napolijeva kuća dobila novo ime, "Dijego Armando Maradona"!

Gradske vlasti Napulja su zvanično objavile da će se stadion "San Paolo" (Sveti Pavle prim. prev) ubuduće zvati po argentinskoj legendi

  • 0
san paolo Foto: Tanjug/Ap

Dijego Armando Maradona preminuo je u sredu 25. novembra u 60. godini i odmah je objavljeno da će stadion Napolija poneti njegovo ime.

Maradona je za sedam godina poprilično zadužio napuljski klub jer je 1984. "kao najskuplji fudbaler, došao u najsiromašniji grad" i doneo mu neslućenu sreću.

Dve titule prvaka Italije, Kup i UEFA kup su neki od uspeha koje je Maradona napravio za sedam godina u Napoliju do 1991, a pre odlaska u Sevilju.

Nakon što je Napoli objavio nameru da imenuje stadion po Maradoni, pojavile su se pojedine administrativne nedaće i pravila da jedna osoba mora da bude pokojna deset godina, pre nego sportski objekat ponese njeno ime.

- Odlukom odobrenom danas, stadion će biti nazvan "Dijego Armando Maradona" - piše u saopštenju lokalne samouprave Napulja u petak.

- Odluku je predložio gradonačelnik Luiđi de Magistris, savetnik za toponime Alesandre Klemente i potpisao ju je gradski savet na sastanku u palati San Đakomo - dodaju iz gradske vlasti Napulja.

Odluka je doneta veoma brzo i pitanje je trenutka kada će se na njemu pojaviti nova obeležja i naziv.

- Odmah nakon sastanka Izvršnog komiteta, Savetodavna komisija za gradske znamenitosti je odobrila predlog gradonačelnika, gradskog savetnika i samog Saveta da se stadion San Paolo imenuje kao Dijego Armando Maradona stadion - podvlače u saopštenju.

Video: Smrt fudbalskog Boga potresa svet: Umro Dijego Armando Maradona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA