Uprava Juventusa pod istragom zbog prevara sa Suarezom: Klub potvrdio da tužioci vrebaju Paratićija

Prethodno su i pojedini profesori ostali bez posla zbog "slučaja Suarez"

  • 0
kristijano ronaldo Foto: Tanjug/Ap

Fudbalski klub Juventus izdao je saopštenje u kom porvrđuje da je njegov sportski direktor Fabio Paratići pod istragom. Paratići je predmet zanimanja istražnih organa suda u Peruđi zbog slučaja Luisa Suareza.

Kako mediji sa Apenina objašnjavaju, ispostavilo se da je Suarez trebalo da pređe u Juventus i zbog toga je Urugvajac prošao test da bi dobio državljanstvo, kako bi se zaobišlo pravilo koji se tiču igrača van Evropske unije.

Navodne neregularnosti u slučaju testa Urugvajca za državljanstvo, dovele su do istrage protiv Juventusovih operativaca.

- FK Juventus potvrđuje da je Fabio Paratići danas dobio obaveštenje o istrazi i garancije o pravu na odbranu - piše u saopštenju Juventusa.

Pravosudni organi i tužioci veruju da je prekršen član 371 Krivičnog zakonika, a u Juveu to negiraju.

- Klub snažno ističe ispravnost Paratićijevog rada i sigurni smo da će tekuća istraga pokazati i pomoći da se raščisti njegovo ime i razjasni Fabiova uloga, u razumnom roku - pišu iz Juventusa.

Inače, do transfera Suareza u Juventus nije došlo, već je Urugvajac iz Barselone prešao u Atletiko Madrid kao slobodan igrač.

Video: Milan Gaić nakon Hofenhajma: Zajedno smo krvarili kao pravi tim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA