≫ 

Bogdanović o Superligi: Čuka ne sme da bude prvak, Voši jedino da daju ako bi hteli da se otcepe!

Objasnio je nekadašnji as zašto su Zvezda i Partizan, po njemu, najveće zlo srpskog fudbala

  • 27
Rade Bogdanović

Printskrin: Youtube/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Tokom intervjua koji je nedavno dao za "Balkan Info", nekadašnji napadač Atletika i Verdera Rade Bogdanović dotakao se i situacije u srpskom fudbalu - odnosno Crvene zvezde i Partizana!

I to najpre kroz prizmu saopštenja u kojima su večiti preterali ove sezone, a zatim je imao i zanimljivu ideju kako da se ostali klubovi izdignu.

- To nigde ne postoji! Mogu da shvatim da na nekom sportskom planu prave poređenja i kažu da ih je sudija oštetio i nešto slično. Ovo su lični ratovi, prljavštine na ličnim osnovama koje ne priliče ljudima. Pogotovo što Zvezda i Partizan treba da budu primer ovom narodu u svemu - rekao je Bogdanović, misleći na ta saopštenja, a zatim je dodao:

- A ja sam davno u jednom intervjuu rekao da su najveće zlo srpskog sporta Crvena zvezda i Partizan. Zato što je država prema njima dosta popustljiva u svemu. Finansira ih jako puno na uštrb ovih nesrećnika iz unutrašnjosti koji, hteli ili ne hteli, ne bi smeli na sportskom planu da pobede Zvezdu i Partizan. Kao što kažem da jedan igrač nije ceo tim, tako ni sportska Srbija nisu samo Zvezda i Partizan. Oni su sve uzeli ostalim sportskim klubovima u Srbiji. Čak su im zakočili tu privatizaciju koju svi čekamo kao ozeblo sunce.

Nastavio je Bogdanović u istom tonu.

- Zvezda i Partizan su odlična mesta za one koji treba dobro da se udome. Uđe, uhvati se pozicije i ne pušta je dok mu dete ne stasa, ili neko iz familije, da bi ga ugurao. Mene da neko pita šta predlažem, ja bih rekao da se zvanično u budžet Srbije ubace stavke koliko novca da se da Zvezdi i Partizanu. Da tačno znamo, da ne nagađamo koliko je ko kome dao. A ove ostale klubove privatizujte.

- Evo primera... Da li ste nekada nešto ružno čuli za FK Čukarički? Nismo, a zašto? Zato što imaju vlasnika koji je ujedno i finansijer, koji ima klub iz ljubavi i koji hoće da pomogne samoupravu i opštinu nekim svojim radom. Plaća poreze, državi ništa ne duguje. Vidiš kako je normalan. Ali on ne može nikada biti prvi. Ne sme! Gde da bude prvi pored Zvezde i Partizana? To bi samo možda mogla Vojvodina ako bi se, ne daj Bože, hteli da otcepe. Pa da im damo da budu šampioni, kao što su bili 1989. godine - rekao je Bogdanović.

>>> Barselona je na sedmom mestu Primere, što se ne viđa često, i ako žele da ne ispadnu iz trke za titulu, Katalonci moraju da krenu sa pobedama u nizu. Večeras (21.00) gostuju Kadizu, koji odlično igra ove sezone, neće im biti lako. Kvota na dvojku je 1,40, dupla šansa 1X je 2,90, a GG3+ 2,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Kadiz - Barselona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    5. decembar 2020 | 10:28

    Dosta bre Rade! Nisi na pašnjacima rodne Tilave , sela odakle se Sarajevo napaja vodom. Dosta sa pametovanjem o fudbalu i nekakvom tvom znanju. Sve si to pokupovao dok si igrao u Južnoj Koreji? Ja ne pamtim reprezentativnu generaciju u kojoj si ti igrao i za koju državu, a stariji sam od tebe petnaest godina i poznajem ti oca Bobana, strica Danila, tetku Anđelku i još dosta tvojih Bogdanovića kao i Škrbe tvoje kumove. Možeš ovde u Srbiji da prosipaš i bacaš bombe jer se oni pale na sve što dolazi sa strane a u istom ste fazonu pametovanja pa ste kontabilni. Bez Zvezde i Partizana nema fudbala u Srbiji, u Italiji Juventusa i Milana, u Nemačkoj Bajerna i Dortmunda ili u Španiji Reala i Barselone. U tim državama kao i kod nas nekad neka koka ubode koje zrno ali sve ređe i ređe. Ne mogu kokuzaneri da pretenduju za čelo tabele kad nemaju kvalitet iako su im lokalni moćnici podguzne muve vladajućeg političkog aparata. Palanka ostaje palanka, džaba šimike i odela sa drečavim kravatama kad mentalitet lokala iz njih vonja.

  • Zis

    5. decembar 2020 | 10:07

    Bravo majstore pravo y centar,ja isto mislim da su Partizan i Zvezda najveci kancer Srpskog sporta.Imaju po 50 igraca samo da bi islabili druge klubove da ne mogu da im pariraju.

  • Aca

    5. decembar 2020 | 14:30

    E moj Rade pa ko je doneo Srbiji Evropsku i Svetsku titulu u klubskom fudbalu,a da bi bio prvak jedne zemlje moraš da pobedjuješ,mislim samo da te podsetim ako si zaboravio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA