≫ 

Zašto je Maradona iz testamenta izbacio dve ćerke i bivšu suprugu?

Ovu odluku je doneo kada je svojevremeno boravio u Dubaiju, tvrde argentinski medji

  • 12
Dijego Maradona, Dalma Maradona Foto: Instagram.com/dalmaradona

Klaudija Viljafane, bivša supruga Dijega Armanda Maradone, zajedno sa njihovim ćerkama Dalmom i Đaninom isključene su iz testamenta koji je legendarni fudbaler ostavio!

Ovo javlja argentinski list "Klarin", inače medij koji je prvi javio da je Maradona umro, koji navodi da je El Pibe svoje najnovije želje promenio dok je boravio u Dubaiju.

Maradona je sa Klaudijom bio u braku 24 godine, iz njega su se rodile dve ćerke, ali je njihov problem nastao kada je bivši fudbaler Napolija otkrio da mu sa računa nedostaje šest miliona dolara i da mu je nestalo tačno 458 suvenira prikupljeni tokom njegove karijere.

Maradona je za to optužio Klaudiju, pkrenuta je i tužba koja je trajala godinama, a ćerke je navodno isključio zato što su u jednom trenutku odabrale da budu uz majku.

Inače, ovih dana je počela prava "sapunica" oko Maradoninog nasledstva koje se procvenjuje na oko 75 miliona dolara. Pored Dalme i Đanine, koje su evo izbačene iz testamenta (mada teško da će odustati od borbe), tu su još sin Dijego Junior (34) - rođen u vezi s Kristinom Sinagrom, pa Jana (25) iz veze s Valeriom Sabalain te Dijego Fernando (7), rođen tokom veze s Veronicom Ojedom.

Deca se međusobno, inače, ne slažu, a argentinski mediji su nedavno javili da njih još šestoro nepriznatih traže DNK analizu. Takođe, advokat Matias Morla vlasnik je prava na Maradonin brend u Argentini i SAD-u, tako da se nikako ne može izbaciti iz raspodele imovine.

Što se tiče imovine ona je impozantna. Španska "Marka" navodi da Maradona iza sebe ostavlja, između ostalog, mlin i fabriku testenine u Venecueli, luksuzni hotel u Havani te pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Airesu.

Dijego Maradona Foto: Tanjug/AP

U Belorusiji, gde je bio direktor Dinama iz Bresta, ostali su mu prsten s briljantima vrijedan 300 hiljada evra i možda najbizarniji komad Maradonine ostavštine - vojno amfibijsko vozilo.

U Kini je nekoliko škola fudbala kojima je prodao pravo na korištenje njegovog imena, dok mu je u Dubaiju ostao "Rols Rojs Duh" vredan 300 000 evra, BMW osmica od 145 000 evra te brojni skupoceni pokloni kojima su ga šeici obasipali dok je bio trener Al Wasla i Fujairaha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    5. decembar 2020 | 13:15

    Bivsa supruga je dobila sve sto moze dobiti, tokom razvoda. Testament ne vazi, svako dete ima nuzni deo po zakonu. Vidi se koliko je dobar covek bio, cak neku decu priznao kada du imali dosta godina. O njenu se pise kao da je svetac. Vidi se koliko ljudi priznaje loptu dok pri tome odbacuju poroke kao sto he droga, Alkohol, agredivnost, toliko brakovi itd..

  • Lejla

    5. decembar 2020 | 13:33

    Lopta vrti đe burgija neće...

  • doberman

    5. decembar 2020 | 14:30

    namirio stoku, izveo na livadu, vozdra. Bog!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA