≫ 

Štulić golom u 86. minutu "spasao" neubedljivi Partizan: Crno-beli jedva pobedili Čukarički!

Partizan ne igra ubedljivo, ali nekako pobeđuje

FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd

Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički u meču 17. kola Superlige Srbije sa 1:0 na stadionu u Humskoj ulici.

Tim Aleksandra Stanojevića nije briljirao i bez pravog špica se dugo mučio da stvori prave prilike i savlada golmana Čukaričkog Đorđa Petrovića.

Zato je u odsustvu Filipa Holendera šansu dobio Nikola Štulić, ali je svoju šansu maksimalno iskoristio.

On je bio jedini strelac u završnici utakmice, ali je uvertiru za gol napravio Sejduba Suma, svojim duplim pasom sa Milošem Jojićem i upravo je Suma, koji je, poput Štulića, ušao kao rezervista, jedini pravio konkretnu razliku u fazi napada Partizana.

U Čukaričkom je to bio Veljko Birmančević, koji je u nekoliko navrata imao dobru šansu da postigne pogodak, ali, bilo zbog sebičnosti ili nesigurnosti u šutu to nije uspevao da uradi, pa je Partizanu ovaj jedan gol bio dovoljan za tri boda.

Čukarički je nastavio da se muči na gostovanjima i premda četvrtoplasirani tim Superlige, u prethodnih devet utakmica kao gost ima samo jednu pobedu, tri poraza i pet remija, računajući i Kup meč sa Radnikom.

Video: Bravura Sume i gol Štulića za pobedu Partizana protiv Čukaričkog u 86. minutu

Posle tri meča u kojima je prilično podigao formu i nivo igre, Partizan se u prvom poluvremenu derbija kola sa Čukaričkim vratio na staro, staromodno, sporo izdanje, koje zamara i gotovo je negledljivo i za one najzagriženije ljubitelje fudbala.

U redu, činjenica je da su crno-beli morali da improvizuju pred meč, da traže rešenja umesto Filipa Holendera, koji je tek uhvatio ritam (korona), te Lazara Markovića i Bajbeka, međutim, to nikako ne može da bude opravdanje za mlako izdanje, bez agresivnosti, nedostatak plana u igri, odsustnost i nemoć pojedinih igrača, koji su izgledali kao da zapravo samo popunjavaju broj za protokol.

FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd

Foto: MN Press

Kada na sve to imate i Čukarički, koji je do sada negovao otvoren, napadački fudbal, ali je u Humsku došao s planom da se brani sa svih deset igrača “iza lopte” i izgleda kao tim kome i bod odgovara, onda od kvalitetnog fudbala – nema ništa.

Da li ih je izdanje sa TSC toliko zadovoljilo da su pomislili da će se tim sa Banovog brda tek tako skloniti i da će meč dobiti “na ime” (dešavalo se i u mandatu Sava Miloševića), da li su potcenili "Brđane" ili, pak, nešto treće, teško je odgonetnuti.

Tek, Partizan je u prvom delu igrao u “istoj brzini”, bez promene ritma, direktnih ataka, pasom u širinu ili unazad, sa “morem” grešaka” u predaji, čitljivo kroz sredinu, jer od Jojića i Stevanovića po bokovima nije bilo ama baš nikakve koristi.

FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd

Foto: MN Press

Ali, čak ni to nije pomoglo gostima, jer je njihova ambicija bila limitirana na sopstvenu polovinu i odbranu gola. U takvom okolnostima samo tri situacije iz prvih 45 minuta su vredne pomena i sve tri su plod direktnih grešaka, iz kojih su se izrodile prilike.

Jedna odmah na početku za Čukarički, gde je odbrana Partizana gotovo minut delovala statično i nezainteresovano, dopuštajući udarce gostiju u blok i to iz neposredne blizine.

Dve preostale situacije su bile na strani Partizana i u obe je Maki Banjak mogao da se proslavi. Prvo je sjajno umakao čuvarima posle kornera i šutirao glavom pored gola, a potom je, takođe posle kornera i velike greške odbrane gostiju, lopta pala pred štopera na pet metara.

Fudbaler je šutirao u padu, golman Petrović je instinktivno pružio nogu i odbio loptu u Banjaka na zemlji, da bi ona u “bilijaru” odletela preko prečke. Sve ostalo u prvih 45 minuta sa obe strane je  bilo za zaborav.

 

U nastavku – Čukarički je bio konkretniji tim na terenu, bar 70. minuta. Pre izlaska na teren, Stanojević je promenio desnog beka (Lutovac umesto Miljkovića), ne bi li dobio kvalitetniji centaršut, ali i zatvorio Birmančevića.

Upravo je pomenuti igrač imao sjajnu priliku u 49. minutu, pošto pogrešio Lutovac, međutim, u situaciji jedan na jedan Stojković je izašao kao pobednik.

To kao da je dalo krila gostima, koji su u minutama posle toga imali loptu više u posedu i to uglavnom na polovini crno-belih, čiji igrači su grešili u srerijama i delovali potpuno rastrzano.

Pokušao je ubrzo i Kajević (udarac preko gola), ali i još jednom Birmančević sa istim epilogom. Kada je video da mu tim posrće, Stanojević je posegnuo za izmenama i na teren posalo Sejdubu Sumu, kao i mladog Nikolu Štulića, menjajući na taj način i raspored i zadatke na terenu.

FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd

Foto: MN Press

U međuvremenu, Čukarički je imao još nekoliko dobrih akcija i pokušaja sa distance, ali se videlo da je ulazak Sume počeo da preokreće dešavanja na terenu i donosi prevagu Partizanu.

Gvinejac je počeo da diriguje igrom, uvlači se između linija i razigrava saigrače, unoseći pravu pometnju u odbranu gostiju. Posle nekoliko driblinga u kojima je izludeo čuvare, dva puta se našao i u pokušaju da ugrozi rivala, prvo iz prekidam potom i posle akcije po levoj strani.

Sve se isplatilo u 86. minutu kada je posle akcije Jojića i uprav Sume, koji je umakao čuvarima i potom sjajno centrirao, mladi Nikola Štulić upisao prvenac u prvenstvenim mečevima za Partizan – 1:0. Na kraju i ovacije iz loža u Humskoj: Suma, Suma...

Drugo poluvreme:

FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd

Foto: MN Press

90+3 minut - KRAJ - Štulićev gol je bio dovoljan, prilika nije bilo do kraja susreta, pa je Partizan upisao novi trijumf u prvenstvu.

86. minut - GOOOOOL! Partizan vodi 1:0! Štulić je strelac, ali je Suma asistent. Odigrao je Suma dupli pas sa Jojićem, Miloš je kroz odbranu poslao loptu, a Suma je pronašao Štulića u petercu.

81. minut - Urošević ulazi u igru, Obradović izlazi s terena. Stanojević hoće malo da osveži igru po boku u finišu susreta. U napadu Partizana za sada deluje kao da nešto ozbiljnije pokušava samo Suma.

80. minut - Nekoliko dobrih driblinga Sume uz gol-aut liniju. Iznudio je Gvinejac korner, ali ništa od cele akcije jer je Jojić loše izveo udarac iz ugla.

FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd

Foto: MN Press

77. minut - Snažan šut Sume iz slobodnog udarca sa tridesetak metara. Pravo u Petrovića, ali veoma jako pa je golman Čuke blokom izboksovao loptu.

76. minut - Nova šansa za Čukarički. Šutirao je Savić direktno iz kornera, bilo je to neugodno po Stojkovića koji je uspeo da odbrani i pošalje loptu u novi korner. Posle drugog je sigurnije reagovao.

73. minut - Šut Milana Savića sa distance, deluje kao da Čukarički ima malo više snage i želje u ovih dvadesetak minuta.

72. minut - Konačno malo uzbuđenja u Humskoj. Kovač povlači loptu sleva u sredinu, kroz odbranu šalje pas bez gledanja za Kajevića, a ovaj petom odigrava za Ezea. Eze nije dobio idealan pas, pa su igrači Partizana uspeli da se odbrane.

FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd

Foto: MN Press

67. minut - Štulić nije mogao da dođe do lopte u petercu, posle centaršuta sa desnog krila, svi igrači Čukaričkog sada na svojoj polovini.

63. minut - Propala je potencijalno ozbiljna šansa za Čukarički. Stojković je pod pritiskom Ezea poslao pas desno za Lutovca, Lutovcu se prikrao Birmančević i imao bi situaciju dva na jedan da se nije spetljao. Dok je Birmančević uspostavio kontrolu nad loptom, Lutovac i odbrana Partizana su se konsolidovali.

62. minut - Izlazi i Danilo Pantić, Milan Savić ga menja na terenu. Pantić je dobro počeo meč protiv nekadašnjeg kluba, ali nije mnogo pokazao u nastavku.

59. minut - Šut Obradovića pod prečku, brani Petrović! Probao je bek Partizana da iznenadi golmana Čukaričkog i dobro je šutirao ali je Petrović bolje odbranio.

FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd

Foto: MN Press

57. minut - Dvostruka izmena u Partizanu. Natho izlazi, menja ga Sejduba Suma. Ulazi i Štulić u igru i on će sada biti klasičan špic. Iz igre izlazi Stevanović. Zato će sada Asano otići na bok, a Štulić ide na devetku.

54. minut - Opet je probao Birmančević, još jednom sa te leve strane, ali i on, kao i Kovač koji trenutak ranije, puca preko gola. Međutim, Čukarički je definitivno nešto bolji nego Partizan u uvodnih deset minuta nastavka.

53. minut - Centaršut Kajevića sa desne strane, brani se Partizan, posle čega šutira Stefan Kovač preko gola sa 25 metara.

FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd

Foto: MN Press

49. minut - Birmančević propušta zicer! Iskosa levo je šutirao, bio je sam ispred golmana Partizana, Stojković mu je odbranio. Bio je Birmančević sebičan jer je i u sredini imao svog saigrača, mada je tu stranu zatvarao Banjak.

48. minut - Začetak kontre Čukaričkog, Marković laktom udara Kovača koji protestuje kod sudije Lukića. Marković je za oštar start dobio žuti karton.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj, po nekoliko izmena izvršeno je u pauzi. Endiaje je izašao iz igre, a zamenio ga je Vinsent Eze. Na drugoj strani Stanojević je menjao Miljkovića za Lutovca.

Prvo poluvreme:

FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd

Foto: MN Press

45+2 minut - POLUVREME - Partizan je bio bolji, Čukarički je imao dve šanse iz igre, crno-beli su uglavnom pretili iz prekida i na kraju 0:0.

43. minut - Banjak opet u ozbiljnoj šansi! Druga velika prilika za, čudno zvuči, ali najboljeg ofanzivnog igrača Partizana na ovom meču. Korner sa desne strane, Banjak na desnoj stativi šutira u suprotan ugao i promašuje.

42. minut - Korner za Partizan, nekoliko igrača na zemlji i malo konfuzije na terenu. Natho na petnaestak metara od gola fintira i šutira, izblokiran je.

37. minut - Opasna prilika za Čukarički! Prva od prvog minuta. Lopta u prostor za Kamenovića, ovaj iskosa šutira u malu mrežu sa spoljne strane. Probao je prethodno da spusti loptu u sredinu, ali je izblokiran.

FK PARTIZAN vs FK ČUKARIČKI Beograd

Foto: MN Press

31. minut - Težak pad Endiajea posle skoka, iskrenuo je koleno u duelu sa igračem Partizana. Bolna grimasa je bila na licu igrača Čuke dok je ležao na zemlji, ali se posle intervencije lekara pridigao.

30. minut - Natho dobro šutirao odbijenu loptu sa 23 metra, ona je prozujala pored stative gola Petrovića. Prvo uzbuđenje u poslednjih sedam, osam minuta.

28. minut - Period nešto mirnije igre, uglavnom između dva kaznena prostora. Pantić je u napadu Čukaričkog imao priliku da ozbiljnije zapreti, ali je njegov pas u sredinu sa desne strane pročitan i potencijalna opasnost po gol Stojkovića je otklonjena.

Maki Banjak

Foto: MN Press

23. minut - Banjak u stopostotnoj šansi! Prvo je Kamerunac glavom šutirao posle centaršuta i iznudio korner, a posle novog udarca iz ugla je lopta u petercu na tri metra od gola pala ispred Banjaka. Maki je probao da je ugura u gol, ali stopostotnu šansu je odbranio Đorđe Petrović!

20. minut - Izblokiran Marković posle kornera! Za sada ozbiljne muke zadaju crno-beli posle prekida, Jojić dobro centrira, a solidno je jednom probao i direktno iz ugla da postigne gol. Pogodio je malu mrežu.

16. minut - Šansa za Banjaka posle kornera! Dobro je skočio i ne baš dovbro šutirao defanzivac crno-belih koji je glavom poslao loptu pored gola.

15. minut  - Au kakav kiks Čukaričkog! Pantić je probao da vrati pas svom golmanu, vetar je malo poremetio tu loptu koja je iznenadila golmana i srećom po "Brđane", završila pored gola u korneru.

FK Partizan - FK Konas Ki

Foto: Nikola Tomić

8. minut - Nema milosti za Pantića! U čvrstom duelu sa Jojićem i Obradovićem dobio je udarac i ostao da leži na zemlji. Pridigao se ubrzo, a njegovi saigrači imaju poteškoća da prenesu loptu na polovinu rivala zbog presinga crno-belih.

5. minut - Gužva sada u kaznenom prostoru Čukaričkog, tražili su gosti igranje rukom, tamo je bio Banjak na skoku posle prekida, ali ni Partizan nije iskoristio svoju šansu. Domaći u Humskoj se malo pribrali posle opasne šanse za Čukarički na startu meča.

2. minut - Napominjemo da je meč kasnio sedam, osam minuta zbog tehničkih problema sa mrežom i šipkom na jednom od golova Partizanovog stadiona.

1. minut - Lucidan potez Danila Pantića i velika šansa za Čukarički već posle 20 sekundi meča! Pantić je pronašao Endiaja, ovaj mu je vratio na bok odakle je Pantić centrirao Kajeviću. Lopta nije stigla do njega iz prve u petercu, jeste iz druge, ali je Maki Banjak nekako izblokirao igrača Čuke. Velika gužva se stvorila u kaznenom prostoru, ali su crno-beli iz Humske uspeli nekako da sačuvaju gol Vladimira Stojkovića.

Uoči meča:

utakmica FK Čukarički - Partizan

Foto: FK Čukarički

Sve što treba da znate o utakmici Partizana - Čukaričkog potražite OVDE

Treneri dva tima Aleksandar Stanojević i Dušan Đorđević odlučili su se za sledeće sastave:

Partizan (4-2-3-1): Stojković, Miljković, S. Marković, Banjak, Obradović, Zdjelar, Šćekić, Stevanović, Natho, Jojić, Asano.

Čukarički (4-2-3-1): Petrović, Ćirković, Ostojić, Šapić, Kamenović, Kovač, Mijailović, Pantić, Birmančević, Kajević, Ndiaje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😎

    5. decembar 2020 | 17:54

    Ali komentator na Areni u ekstazi kao da je dobio sedmicu na loto😂😂😂.Mučenik se obradovao golu kao da je našao britvu.

  • aaa

    5. decembar 2020 | 15:34

    Ovaj Stanojevic nije normalan najboljeg igrača po ko zna koji put stavlja na klupu navodno kao da mu ovaj bude dzoker.... Stanojevicu pakuj kofere ti bez Sume nemaš igru!!!

  • .....

    5. decembar 2020 | 15:34

    Stanojevicu na pocetku si mi se svidjo kada sam cuo da dolazis a sada pocinje polako da mi se sere vise tvojih odluka stojkovicu digni spomenik na golu najgora taraba a sumu drzi na klupi svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA