≫ 

Lazetić i AK Vojvodina uglas: Nikad jača podrška gradonačelniku Novog Sada

Doskorašnji sportski direktor "Lala" se oglasio

  • 4
Željko Joksimović, koncert, Nikola Lazetić, Sonja Lazetić Foto: ATA images

Bivši sportski direktor FK Vojvodina Nikola Lazetić osvrnuo se na nedavna dešavanja u novosadskom klubu, koja nemaju veze sa sportom. On je, kao bivši fudbaler, a potom i sportski direktor Vojvodine istakao da je taj klub stao na noge nakon podrške gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i dodao da se nada će se o klubu crveno-belih opet pisati isključivo zbog sportskih uspeha.

Podsetimo, fudbaleri koje predvodi Nenad Lalatović prepušteni su sami sebi jer ne obijaju plate mesecima, a Lazetić je, u razgovoru za Dnevnik, govorio o periodu dok je on bio u klubu i koji pamti po tome da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uvek davao bezrezervnu podršku klubu.

- Pa prvo da kažem da se do sada nikada nisam oglašavao i da ću ovo uraditi samo sada i stavljam tačku na sve priče koje mesecima već kruže! Ja sam u FK Vojvodina došao u junu prošle godine u jednom momentu koji je bio mnogo gori nego što je to danas. Vojvodina je bila 8. na tabeli u tom trenutku i finansijski je jako loše stojala, u tom trenutku se dugovalo igračima i radnoj zajednici mnogo više nego što se tada duguje. Međutim imali smo jedan zadatak koji smo jako ozbiljno shvatili i svako u svom sektoru je radio da bi Vojvodina u predhodnih godinu ipo dana izgledala tako kako izgleda. Ja sam uradio sve što je bilo u mojoj moći da u sportskom delu funkcioniše kako treba, ljudi iz upravnog odbora su radili sve sto je u njihovoj moći da se stabilizuje klub i da se finansijski izađe iz tog problema. Gradonačelnik Novog Sada je uvek bio tu da nam pomogne u svakom našem obraćanju njemu da nam da vetar u leđa u rešavanju problema i da nas podrži u mnogim akcijama koje FK Vojvodina imala u saradnji sa gradom. Njegova podrška je bila je odgromnog značaja i u velikoj meri je doprinela da stvari unutar kluba funkcionišu na zavidnom nivou.

Objasnio je Lazetić i zbg čega je otišao iz kluba.

- Vojvodina i ja smo kroz moju karijeru bili usko povezani . Najveći transfer u istoriji našeg fudbala u domaćim okvirima je i dan danas moj transfer iz Vojvodine u Obilić za 1,5 miliona maraka. Doneo sam tada veliki benefit klubu, takođe i igrao finale Intertoto kupa. U drugom mandatu sam takođe sa uspehom nosio dres Vojvodine i igrali čuveno finale kupa protiv Partizana kada smo napustili teren. U tom dresu sam i završio svoju karijeru kao veoma mlad fudbaler. I evo treći moj spoj sa Vojvodinom je bio deset godina kasnije u ulozi sportskog direktora. Smatram da sam zajedno sa ljudima koji su vodili FK Vojvodina u toj sezoni dao veliki doprinos ka cilju koji smo postavili na početku te sezone. Izdigli smo se kao feniks i uradili mnogo toga dobrog. Promovisali smo mlade igrače, pravili rezultat i klub je finansijski bio potpuno stabilan. Po zavrsetku sezona i ostvarenih svih ciljeva, jednostavno tražio sam sporazumni raskid ugovor jer sam u sportskom smislu imao drugaciju viziju za budućnost kluba!

Lazetić je o Vojvodini pričao biranim rečima.

- Kao što sam već rekao FK Vojvodina je dok sam bio u klubu bio klub za primer svakom klubu u Evropu. Tačno se znalo ko šta radi i kako sve treba da funkcioniše. Plate i premije su bile u dan i svi su bili zadovoljni. Nažalost došla je ova pandemija KOVID 19 koja je u velikoj meri poremetila ceo svet pa tako i FK Vojvodina. Nadam se da se Vojvodina kao i naša država izaći iz svega ovoga kao pobednik i da će stvari brzo vratiti i postaviti na svoje mesto. Ja želim ovom prilikom eto da dam još jedan doprinos celoj ovoj priči i da kažem sledeće. Ja sam definisao sa gospodinom Dušanom Bajatoviđem sporazumni raskid ugovora kojim smo definisali tačan dug prema meni u vidu plata i premija za osvojen kup i izlazak u Evropu koji je na taj dan iznosio 133. 000 evra. Takođe sam se odrekao i ugovora koji je bio na snazi za narednu godinu. Ja dinara nisam dobio od tog dana, a prošlo je evo 6 meseci. Pošto vidim da je Vojvodina u problemu i da KOVID ne može da se obuzda, ja sam doneo odluku da se odreknem celog iznosa i da time dam doprinos FK Vojvodina u što laksem rešavanju problema i da u što kraćem roku Vojvodina bude ona o kojoj će se pisati zbog sportskih uspeha a ne zbog ratova i problema koji nemaju veze sa sportom.

Istovremeno kad i Lazetić, podršku Vučeviću dao je i Atletski klub Vojvodina koja niže nestvarne uspehe u poslednjoj dekadi. Osvojeo je skoro sve: od Olimpijskih, Svetskih, Evropskih, Mediteranskih i Balkanskih medalja i to u svim uzrasnim kategorijama. Za uspehe je značajna podrška od strane grada Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevića, navodi se u saopštenju ovog kluba.

- Zahvaljujući našim perjanicama Ivani Španović, Mihailu Dudašu, Milici Gardašević i drugima, uspeli smo da napravimo najveću atletsku školu u Srbiji, a za najbolji atletski kolektiv smo proglašavani čak sedam puta. Svega ovoga ne bi bilo da nismo imali ogromnu podršku od strane grada Novog Sada i gradonačelnika Miloša Vučevića, koji je prepoznao momenat i preuzeo inicijativu za izgradnju novog atletskog kompleksa na Jugovićevu, i na taj način omogućio dalji nesmetani razvoj kraljice sportova - kažu iz ovog kluba i zahvaljuju gradu Novom Sadu i gradonačelniku na nesebičnoj podršci svih ovih godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA